樂古Nakuz

標題: 小前鋒有冇前途??????? [打印本頁]

作者: zero150    時間: 23-4-2008 22:23
標題: 小前鋒有冇前途???????
本人真人都有打籃球 [做小前鋒]
近日玩  fs  , 我就想同真人一樣 做小前鋒啦~
但係我 d 朋友話 : [  小前??得一樣野可以做,就係射,射,同射]
我 o 左~ 知後我 d 朋友都叫我做大前鋒
我睇到  16~25lv 既組隊都無人要小前= =
小前真係無人要???  強唔強呀 [fs 入面 ]
做小前好定大前好呢???????
作者: 帥`小娃    時間: 23-4-2008 22:28
我覺得咩職都冇所謂
咩職都有長處既..
小前射2分好準架"3分ok啦
我本人系g啦
好吾鐘意守小前
成日2分..好難蓋番佢.好易比人fare左(我既意見)

玩得勁就得啦其實
同埋講真
你想放ac小前系冇咩人要..
可能小前真系廢d既"[[[bao_14]]
作者: 恩田赤﹏REC    時間: 23-4-2008 22:42
好老土講句...冇最強職業...只有...@@  (雞皮都係起埋=  =")

係fake唔係fare

小前鋒初期..係差小小ge...
但係高lv d戈陣呢...三分可以好準,二分波blk唔到你基本上90%入
佢又行得好快,用黎mark d 三分射手一流,因為有唔差ge blk shot rating= ="
唔似得g,行得係快..不過冇rating有時timing追慢左半步就blk唔到lu,,,
不過...小前鋒入樽就最麻煩..
因為冇得控制佢入唔入樽...對住中鋒好易囧 ~____~"
(我最怕玩小前入樽= =" 但係高lv又好易入到樽/ . \)

小前鋒又有假投真傳...3.3 作用好大,始終佢係一個好全面ge位...
人地真係好易比你fake到....兩分兩分球球得分都咪話唔嚇人=,=

大前鋒所負責ge野唔同,
偏向籃底,兩分波分面冇甘大保證囉= =""

始終每個位有唔同特色...最緊要都係自己鐘意
作者: 小霖    時間: 23-4-2008 22:46
應同應同 ,,
不同職業有不同既崗位,,
小錢無可否應系開頭真系差左少少 ..
但到後期可以說是全能..
其實每一個職業都一定有出色..
只要自己能將佢發揮到最好..
那麼誰也不會否認你
作者: 閃電俠文仔    時間: 23-4-2008 22:52
說真的~小前鋒的確比其他職業:例如後衛難玩

如果作為一個新手來講~玩後衛個人突破能力比較好~

有幾招插花冇得比人推跌~所以有d人玩後衛會依賴插花

但小前鋒的所有突破插花技能都比人推跌~所以做小前鋒一定要學識走位

加上小前鋒既速度比後衛慢~守外線上黎係吃力少少~

如果你搶板/籃底防守/又唔識幫隊友單擋既話~

我都係建議你做番小前鋒比較好~如樓上幾位所講當小前鋒升到上3字頭既時候

中距離既命中的確好得人驚~總括來說玩小前鋒一定要熟練走位呀~

平時多d留意下人地玩小前鋒通常點打就進步得快d嫁啦~以上意見希望幫到你少少啦
作者: 帥`小娃    時間: 23-4-2008 22:54
諗起d小前
有人系面前都入
只要蓋吾到有成90%都入"..
3分又入到"..
好全能"..
作者: 小霖    時間: 23-4-2008 22:59
小前可以系一個控制大局既職業 ,,
佢不單只是得分既主力..
佢亦可以擔當一個輔助角色..
只要運用好小前的話 ..
可以說..勝利任由你控制
作者: 閃電俠文仔    時間: 23-4-2008 23:01
原帖由 小霖 於 23-4-2008 22:59 發表

其實控制大局既職業主要都係中鋒~_~
作者: 光與影    時間: 24-4-2008 01:17
原帖由 閃電俠文仔 於 23-4-2008 23:01 發表

其實控制大局既職業主要都係中鋒~_~

一個好既pg都得

一個令傳波一個冷箭3分

可以令人既氣勢冇晒

就係你反擊既時候
作者: 恩田赤﹏REC    時間: 24-4-2008 05:01
我覺得一隻發癲ge sg 先係最恐怖的= ="
作者: 檸檬    時間: 24-4-2008 15:08
一個神人sf....你要mak 佢真係好難

唔識玩...咩位都係冇前途

http://nds.hkorz.com/rom.html

作者: 笨小子    時間: 24-4-2008 16:04
原帖由 檸檬 於 24-4-2008 07:08 發表
一個神人sf....你要mak 佢真係好難

唔識玩...咩位都係冇前途

同意同意
難姐話過,小前要識曬所有基本功(好似有咁講過)
我建議你可以練下其他職業先。

我個人認為小前係咩組合既位置會唔同
例如有隻sg既可以作輔助性質(幫手pick) 間唔中得下分+搶tip
如果有隻pg就主力得分+搶tip
大約咁
有時候我 隨心咁玩(p.s唔係亂黎) 比起 局限住自己一定要得分一定要得分咁 會玩得勁一點
小弟短見,有錯歡迎提點
作者: Chiu    時間: 24-4-2008 17:34
我自己覺得小前好勁呀!!(我自己玩小前)
可能太小人玩小前所以比人忽略左...講真你玩fs邊有廢ge職業
有的只是廢人= =....所以堅持自己ge信念玩下去吧
作者: zero150    時間: 24-4-2008 20:04
多謝大家既意見~
我一定會做一個好好既小前鋒 = =
作者: 【相愛】    時間: 25-4-2008 14:40
SF係能力最平衡ge職業呢
各個方面都有唔錯ge能力值∼∼
搶TIP波都好西利呢∼∼
作者: crazy小朋友    時間: 25-4-2008 17:58
小前幾勁架都(我玩緊)
..我平均得分10-14      助攻平,籃板平都2.X   火鍋平1.0
二分命中5X% 三分命中38%-42%
偷波就大約0.2-0.5

所以話小前好似我玩到咁廢都好平均
作者: crazy小朋友    時間: 25-4-2008 18:00
我球隊有個勁人小前
冇洗戰績    樣樣數字都排名幾十至1000(除左1.1分數)
作者: Lottern    時間: 25-4-2008 21:32
原帖由 帥`小娃 於 23-4-2008 22:28 發表
我覺得咩職都冇所謂
咩職都有長處既..
小前射2分好準架"3分ok啦
我本人系g啦
好吾鐘意守小前
成日2分..好難蓋番佢.好易比人fare左(我既意見)

玩得勁就得啦其實
同埋講真
你想放ac小前系冇咩人要..
可能小前真系廢d既" [

廢話緊@@?
同埋係"fake" not "fare" =D

作者: 恩田赤﹏REC    時間: 25-4-2008 22:52
你唔講我都留意唔到佢話賣acc少人要~___~

你賣高lv小前我諗都好多人要=3=
因為弱小時期已經渡過左= =

我個人都好鐘意小前,
不過無可否認16lv ~ 25 lv 左右都比較難玩,,
因為樣樣都低,,,要升高左先勁,
升到4x lv 係好勁!
作者: 閃電俠文仔    時間: 25-4-2008 22:52
原帖由 Lottern 於 25-4-2008 21:32 發表

廢話緊@@?
同埋係"fake" not "fare" =D

你十年唔講野一次~一講就要插人~

你小心d呀~_~
作者: 淆底B    時間: 25-4-2008 23:35
唉..宜家我隻小前先得20 lv...
仲要無咩排名...無人組我玩><"好慘...
不過小前真係幾好玩...多變化..
作者: 恩田赤﹏REC    時間: 25-4-2008 23:44
ADD 我MSN ~ CUTE_BENSON@HOTMAIL.COM
手痕時搵你玩XD
作者: 閃電俠文仔    時間: 25-4-2008 23:53
原帖由 恩田赤﹏REC 於 25-4-2008 23:44 發表
ADD 我MSN ~ CUTE_BENSON@HOTMAIL.COM
手痕時搵你玩XD

哈哈~q賓神~~你條賓有幾神先@@
作者: maurice    時間: 25-4-2008 23:58
原帖由 閃電俠文仔 於 25-4-2008 15:53 發表

哈哈~q賓神~~你條賓有幾神先@@

板規其實係咪應該set做搞廢/爛到無朋友個d gag要扣分= =?
有無d唔甜, 又好笑d的gag做分享呀你
作者: 恩田赤﹏REC    時間: 26-4-2008 01:52
個e-mail 小四戈陣我老豆幫我開=___=

至於....我條賓有幾神....A_A

普通SIZE囉= =
作者: 〥逆天`而行′    時間: 26-4-2008 08:07
問題
-小前對住PG/SG盡量唔係過佢[對?]
-小前咩時候過人先至係最好(eg:情況
-佢果招w+左+右先用=.=我正係整到一面,跟住按右鍵就無反應
-雖說小前2分準,但近3分線(指2分)又準嗎?
作者: 恩田赤﹏REC    時間: 26-4-2008 16:18
近3分位都準啦= ="
基本上係2分波都好準...
小前鋒d插花爭d囉,,,用多d雙假都ok ge...都fake到下人
不過小前鋒其實最緊要係係人地反應唔及ge情況下射2分波= ="
因為佢blk唔到你就95% in ball xD
所以都唔係太洗插花..走位走好少少就已經ok...
用多d fake, 小前射2分甘準人地實跳起blk你ge =~~=
作者: BeaSaGa    時間: 29-4-2008 12:31
原帖由 小霖 於 23-4-2008 22:59 發表

教壞細路~

小前好依賴隊友既,特別係一個識傳波既pg~無呢d咁既pg 小前費左大半
作者: 紅蜻蜓    時間: 29-4-2008 22:34
我覺得小前頭30 lv都好灰(至少我自己灰左,上籃,射2分,空左都全抄)
but到左31 lv就好似轉捩點
2分冇抄咁多,上籃冇抄咁多
ps冇人守果時
你最銖搵個fd同你升到31 lv啦
作者: 丫文-_-    時間: 30-4-2008 01:33
個人覺得冇前途  因為小前係平均型 冇話邊方面係最勁(如果你地覺得2分係最勁既話 咁點解唔用大前去攻2分呢?  小前變化太小...如要玩2分 倒不如玩大前 變化極之多)

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2