樂古Nakuz

標題: 「大家覺得邊種能力爆左最屈」 [打印本頁]

作者: 「紙醉金迷」    時間: 26-4-2008 22:51
標題: 「大家覺得邊種能力爆左最屈」
「可揀三種」
「速,運,三分」
作者: 小霖    時間: 26-4-2008 22:52
我覺得3分 -w-''
3分爆左..
d人狂玩fade away- -''
吹5漲
作者: maurice    時間: 26-4-2008 22:56
3分fade到100都唔係好準
而且唔難block
用一次就得, 用幾次後就狂比人block
比夠你200都無用
作者: l6261992    時間: 26-4-2008 23:03
速囉 運球就算好高 都最多係狂aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 佢出番d撞到既招點都會停 速就唔同 速可以狂用反跑 好易3分 實用率高
作者: 光與影    時間: 26-4-2008 23:18
爆既意思即係點?
有100?
如果係就sure係速
因為運球高將過人技與過人技之間既時間縮短同埋冇咁既偷到
如果出到d俾人撞到既招就幾高都冇用
3分100 hk好似有人係
佢3分都唔係可以球球in face or fade 入晒
速就唔同啦
可以屈盡所有人咁滯
作者: maurice    時間: 26-4-2008 23:35
基本上我三分96都覺得同100無咩分別
我都試過100 (黃角+10時期)
不過我都係覺得依家96有威脅過我100個時
因為三分最緊要有機會射同敢射
靠隊友拿波 or 自己拎turn over黎射好過多個幾點
根本差唔得幾多, 板值個d我唔知啦
不過日日都成堆人係度討論板都應該重要同差得遠掛
秒板秒板@@大家都買點裝谷高個板值
咁又係ge, 安西教練都同大家講控制板就控制比賽
所以要谷到最高秒晒佢!! 呵呵
我覺得加block個d最有問題, 應該去加板嘛
block到就block到架啦~_~技術問題
去買鍋裝練block得準d好過啦
板就唔同啦, 有skill無能力都秒唔到
所以有得揀應該係板最屈!!!!秒板先係皇道!!!
買完點裝去學秒板就可以做個有技術的高手了, good!
作者: 恩田赤﹏REC    時間: 27-4-2008 00:59
唔係赤木講嫁咩~~佢哄櫻木講嫁ma~
作者: 卍賢卍    時間: 27-4-2008 02:00
緊係速啦...
屈到速..要射3分要傳波 = 冇難道
作者: 卍命運的殘酷    時間: 27-4-2008 10:27
會唔會係速度呢;P 閃電俠!!!!!!:lol
作者: ~Aiken~    時間: 27-4-2008 12:20
無可否認應該係速度喇   =]
作者: ~!~肥麟~!~    時間: 27-4-2008 18:34
衝撞 100都好勁 下下撞到仆 你點玩,,
作者: 亞雲    時間: 27-4-2008 18:41
速度吧 .. .. 跟唔上 ... 屈
作者: 冰封心靈    時間: 27-4-2008 19:34
作者: 雞乂翼    時間: 27-4-2008 20:34
咁如果佢係中鋒咁咩先好啊
作者: 0o生o0    時間: 27-4-2008 20:47
爆板,爆blk,爆彈 , 主宰籃下
作者: maurice    時間: 27-4-2008 21:03
咩都爆!主宰比賽!
作者: fivees    時間: 27-4-2008 21:27
原帖由 maurice 於 26-4-2008 15:35 發表
基本上我三分96都覺得同100無咩分別
我都試過100 (黃角+10時期)
不過我都係覺得依家96有威脅過我100個時
因為三分最緊要有機會射同敢射
靠隊友拿波 or 自己拎turn over黎射好過多個幾點
根本差唔得幾多, 板值個 ...

係香港fs, "reb勁=勁人"係公認真理~
明乎此,高手之路不遠矣:lol
作者: maurice    時間: 27-4-2008 21:32
原帖由 fivees 於 27-4-2008 13:27 發表

reb唔係勁人唔通block先係勁人咩, 下話
首先一堆人重視板就一定有佢原因~_~
作者: etphonehome    時間: 27-4-2008 21:35
原帖由 fivees 於 27-4-2008 21:27 發表

公認真理=.=
作者: maurice    時間: 27-4-2008 21:41
原帖由 etphonehome 於 27-4-2008 13:35 發表

公認真理=.=

根本就係事實!
中鋒計我話板王=有技術識玩FS
攻得勁?火鍋勁?pick勁?
全部都唔夠板咁緊要啦
所以邊個搶板最勁就係第一中鋒~_~
作者: etphonehome    時間: 27-4-2008 21:43
原帖由 maurice 於 27-4-2008 21:41 發表

根本就係事實!
中鋒計我話板王=有技術識玩FS
攻得勁?火鍋勁?pick勁?
全部都唔夠板咁緊要啦
所以邊個搶板最勁就係第一中鋒~_~

多數搶板勁d blk同pick都應該有d料-.-
作者: maurice    時間: 27-4-2008 21:49
原帖由 etphonehome 於 27-4-2008 13:43 發表

多數搶板勁d blk同pick都應該有d料-.-

洗咩其他勁~有板就得
而且高板係決定勝負關鍵啦
A3板實無錯
以最有效率黎睇其實三打三
搵個SF/SG係外線射
然後又面搵雙塔(C,C)(PF,C)(PF,PF)
係入面搶板, 再傳返出去, 咁其實係最有效率
我已經開始研究依種打法
打得完美的話其實係無敵!
只要控制晒板, 就已經無敵
防守間唔中搶下波就得啦, 唔係重點黎
作者: 「紙醉金迷」    時間: 28-4-2008 19:42
可以爆速la^^" 101速
作者: haaaa    時間: 29-4-2008 20:06
絕對藍板當然係無敵.
問題係 係咪真係可以做到絕對藍板.

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2