打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 40組咩門派最好打(3.4石)

想玩40組好玩D既,玩技術就唔好用自製啦!!真喺校場玩下,開心下,玩下技術咁,用門套最好啦~~~
0石0自製。數值都基本上一樣啦,唔差得幾多!!(個人分享下,不喜勿插,唔好話有自製唔用,有平石唔上,仲用門套咁傻仔)
回復

回復 31# jerry99958
我認同你一半
不過仲用門套真係好怪
你話大家都0石 49級 全54心  玩技術我覺得唔錯
但自制 5種 中布 5革 5玉 5礦 等等整自制既材料
其實好易搵到  睇你肯唔肯比D時間去種 去採
最多都係打造圖係用1元買 1件裝
回復

回復 32# 小小武當

但自製就會數值上差好多,高星同低星比,輸咗果個一定會賴自製勁啫,打人痛D咁~~
但有D門派喺要用自製先突出到自己門派既特色!好似天龍咁,一定要4屬先強,無自製真喺好似我同姚明打波咁!
回復

回復 33# jerry99958
玩天龍
我林將佢 分別為 買點 同  唔買點  2類吧
我覺得整40組既自制
只係睇你肯唔肯付出時間去種去採
就算唔買點 如果肯花時間  都可以有一身自制裝

如果真係要睇技術
不如話  大家唔好用自制/門套   無裝人仔VS無裝人仔
咁樣 10大門派既成長都唔同  都可以睇到技術嫁姐
回復

回復  jerry99958
玩天龍
我林將佢 分別為 買點 同  唔買點  2類吧
我覺得整40組既自制
只係睇你肯唔肯付 ...
小小武當 發表於 25-2-2013 18:48

都試過咁玩,但血量太少,中2-3招技都死得~~~
用天山為例,隱身點穴,移花+2招冰攻技(好似,唔記得,54lv心法),真系中曬都死得。
逍遙,第一下放大到既,一招彈指就KO。
峨眉應該可以話0勝率,輸喺少技能度。
我40組自己中意用40天龍套,可以加好多血!多血就可以慢慢玩。
或者真喺想用裝既,可以加多少少血,又低攻玩到技術成份既,不如試下走去打D 40幾lv既垃圾裝玩都唔錯。咁樣就唔會好似自製咁樣咁大分別既高星/低星~~
我都知天龍肯付出時間/金錢就一定可以變得強。
如果大家有興趣咁玩,不如一齊開返個一齊玩下,切磋下咁啦
回復

我楝左逍遙,始終放大係玩哂
回復

明教無80技根本悲劇
回復

天龍/逍遙 一個半怒雙解控 一個溪山 無他 慕容只算一般
回復

講真一定丐幫勁
如果你講40組  丐幫有3招控   
你地話天山勁  天山得1招點手  但大家都知天山控 出名好難中  你點手1MISS左你就收硬皮
點解我話丐幫勁   
丐幫 你低LV 如果你放棄玩毒攻  其實個人認為仲勁
你打全6會心  全5/6外攻 全4/5命中   PS(6LV會心同5LV外攻 比較平過你上毒攻)
如果你用手工 6-8星  一定要+外攻 身發 會心 命中  (毒攻有冇都得)
之後防裝打全5身發  全4/5閃  之後抗石  
但你血大約會得2皮左右   
但出到泥 會心好似可以打9粒  如果你暗器 收出面30LV打左4孔果D 同 我估極限有140-150
外攻如果你5LV-6LV 計埋強化 大約有3皮左右
命中大約過12000
你毒攻如果手工勁 拉高小小 其實200左右夠
閃我估都過6000掛

大約係咁
咁到玩PK  大家都知40組 D人血唔會太高 D人防唔會太高 PS(會心係勁低)  正常唔過30
如果用以上計  你平推大約2500-3000   爆會心X2   基本上你140會心打 30會防樓下 10下都爆到7下  如果計埋出招  分分鍾 爆到皮幾野1下 仲有人地命中 閃 基本上都唔高 你10下都中8下差唔多
  講真你食得哂咁GE丐幫 3招控  仲有幾多血?

我個人經驗  49LV丐幫 90幾會心 2皮外攻 2皮2血 3XX毒攻  唔齊石  打全4天龍都唔洗輸
回復

黑衣輸出好低- -"
光云 發表於 7-8-2012 09:08

我主要玩爆擊  玩另類野- -
回復