樂古Nakuz

標題: 我們的魔力及百私魔力的玩家請小心 入面看看 [打印本頁]

作者: lifeonline    時間: 4-3-2007 04:24
標題: 我們的魔力及百私魔力的玩家請小心 入面看看
我地是魔力世界的gm (我是迪)我地發現我們的魔力及百私魔力是用了木馬及用駭客軟件
發現事件經過:
我地魔力世界一向已沒有向其他server做過什麼,
但我們的魔力的gm,說我地偷佢野,但你地用自己的智慧去想一想
我地是用韓版的魔力server,我們的魔力是用在大陸網下載的魔力server
我地怎可以在魔力5.0server中偷魔力8.0server呢,如果那樣都信他的話,
我覺得信他的是白痴,唔信我的話,你可以入我地server睇一睇
一入去就知道真相,因為我地的版本及比他們多了很多寵物及物品
他們是沒有的。
仲有百私魔力是同我們的魔力買魔力server,他們是同一伙人
我地常被駭客攻擊,因為滅熖在我口中知道了我地是8.0server
之後,我地不停地受到攻擊,我們今天終於用了名叫Fthreal的軟件
去打出駭客的ip 。我們找出的ip是 61.93.182.140 及 210.6.208.157
我們再用 command 的方式 ping 出他們的網址
61.93.182.140 ml.hkour.com 我們的魔力 是 滅焰 家用寬頻 (香港寬頻)
210.6.208.157 cg.8cml.com 百私魔力 (香港寬頻)
他們行為不論在法律上及人的品德上,都是人渣,是偷
滅焰更欠了我地同他合作時的應得的人工
我估計在他們server玩的玩家也可能中了木馬
我地會提供防木馬的軟給你們 ftp://cgworld.no-ip.org/Adware6.0se.rar
如果大家唔信的話,我就你們証實的方法
按開始>執行>cmd>enter>輸入ping ml.hkour.com 看顯示出來的ip是不是上面的ip
ps: 中了木馬是有很大可能給盜取網上銀行密碼等重要資料
大家也可以ping一ping我們 lifeonline.no-ip.org 及 cgworld.no-ip.org
我們只有兩條寬頻 你們可以ping一ping 我們的ip是什麼
是因為我們被百私魔力說我們攻擊他們 但他示出的ip不是我們的
而是他自己的 !

[ 本帖最後由  於 2007-3-4 04:49 編輯 ]
作者: [S]滅焰    時間: 4-3-2007 11:52
作者: 我不是玩家    時間: 4-3-2007 13:09
lifeonline

三級會員
ID No.: 421459 積分 66
帖子 2
註冊 0
狀態 離線

話!!!!!好感謝你wo

開個新ac同我地講話人地個私服有
木馬

作者: 我不是玩家    時間: 4-3-2007 13:57
我唔知你up ga 野係堅定流~~

我正係知到有人up""你地""偷左人地私服個date,仲有人用""你地""個私服登入器打返(我們的魔力)ga  ID同PW係可以登入到的~~仲要個人物仲係到~~~

作者: SY7202    時間: 4-3-2007 15:24
嗯~~~~~~
你係咪睇左我寫果一小段........
發現2x lv人物於魔力x界重見天日@@
作者: 明風月影    時間: 4-3-2007 16:55
原帖由 我不是玩家 於 2007-3-4 13:09 發表
lifeonline

三級會員
帖子 2
註冊 0
狀態 離線

開個新ac同我地講話人地個私服有木馬

帖數低不代表沒有權力發言
如果你要比,大部分人都比你高
另想說迪公告出來hacker ip跟我們的魔力私服的ip是一樣的

[ 本帖最後由  於 2007-3-4 17:02 編輯 ]
作者: [S]滅焰    時間: 4-3-2007 18:50
作者: 人仔之王p    時間: 4-3-2007 19:13
原帖由 [S]滅焰 於 2007-3-4 10:50 發表
有咩證據 查到我ip就證明係我做?

唔知你有冇做
我可以肯定你地個ser係冇言論自由
講咩就ban人ac
作者: 我不是玩家    時間: 4-3-2007 19:38
原帖由 明風月影 於 2007-3-4 16:55 發表

帖數低不代表沒有權力發言
如果你要比,大部分人都比你高
另想說迪公告出來hacker ip跟我們的魔力私服的ip是一樣的

我冇感ga意思~~之不過感謝佢之嗎......

我仲要感謝佢地令到我係(我們的魔力)ga ac 可以玩2面sev~~ XD
作者: 百私魔力    時間: 5-3-2007 00:10
其實人有知之之明的,各位可以去他們論壇看看他們以前的對話,就知道他們的演技有多好~~~我識有人係TVB做臨記...正想叫他們入去做...我諗不出1年..一定做埋道演~~~
作者: 小柔    時間: 5-3-2007 06:58
標題: 回復 #2 [S]滅焰 的帖子
緊係有證據啦~唔係點會咁大聲呀!?
成大間寬頻公司睇住你個ip狂ping我地,
而家唔洗我地告你架,我地個bb1000會做野^_^
仲有話人係賊咁大聲?
真係做賊喊賊了,
你搵人做野唔俾錢都唔係第一次,
再講丫,個data係我同迪親手backup,
點偷你呀???
你自己都黎過偷野啦!偷到咩?
我諗刪data會易過偷data囉!
咁易偷既話,個個私服既data都俾人偷哂啦!
我地唔做犯法既事架,
你!?可能日日都做緊= ="""(攻擊人地網路都係犯法架)
仲有呀!好想問你,
點解同百私講係我地攻擊佢,
又同迪講係百私攻擊我地?
你搞咩呀?
想兩個ser互砍,然後自己坐享漁人之利???
呢招都幾高wow,
百私果位人兄真係要認清呢個人呀!!!
佢好毒架,呢個人為左錢乜都做得出,
你聽佢講話我地攻你,
迪都係聽佢講先打黎少你架,
件事會唔會咁巧合呀!!!
叫滅焰出黎解釋啦!!!
我地係俾佢落格先搞到分裂架,
所有野我地做哂佢仲要唔分錢,
bug係我地del,活動係我地搞,
連佢個ser洗左白,都係我同迪補償俾d玩家架,
換轉係你你都走人啦!!!
作者: 小伶    時間: 5-3-2007 23:11
到底關邊邊事呀-__-"?好亂...你又話佢唔岩,佢又話你唔岩...
其實不如2邊既私服言和...唔好再搞事了-__-"咁唔係幾好咩?
作者: 我不是玩家    時間: 6-3-2007 10:14
原帖由 小伶 於 2007-3-5 23:11 發表
到底關邊邊事呀-__-"?好亂...你又話佢唔岩,佢又話你唔岩...
其實不如2邊既私服言和...唔好再搞事了-__-"咁唔係幾好咩?

本呢就佢地係合作同一個sev(我們的魔力)之後又唔知乜Q野事佢地"N"左(我們的魔力)個data~~開左個(魔X世界)佢地而家就話自己冇"N"到(我們的魔力)個data~~But重點呢la(就係) (魔X世界)係可以用(我們的魔力)的 ID同PW登入,仲有d人物角色仲係到(感啫係發生咩事呢)?????

(都唔知點解會回左而個post=.=)(玩私服都要感樣=.=)(打杖感)(唉...)
(一面比人ga感覺就係十年都唔回一次post)
(一面比人ga感覺就係感係到正小動作)
(一面....................................................)

[ 本帖最後由  於 2007-3-6 10:29 編輯 ]
作者: WaiTs。FoVeveR    時間: 6-3-2007 16:06
聽過我們的魔力私服 勁多玩家入左錢買寵 遲遲都未比 又唔比人發表意見..點叫人信你-.-
作者: 我不是玩家    時間: 6-3-2007 22:56
原帖由 WaiTs。FoVeveR 於 2007-3-6 16:06 發表
聽過我們的魔力私服 勁多玩家入左錢買寵 遲遲都未比 又唔比人發表意見..點叫人信你-.-

好多粗口出現之口佢開左口了-.-
作者: 小柔    時間: 7-3-2007 04:21
標題: 回復 #14 我不是玩家 的帖子
我諗你係聽人講而唔知實情既人囉
你都應該係我們的魔力既玩家啦!
你地個大GM就真係最大既騙子,
而家連收左錢都唔俾寵人,
睇黎佢既大話好快就暪唔住了!!!
作者: 我不是玩家    時間: 7-3-2007 05:59
原帖由 小柔 於 2007-3-7 04:21 發表
我諗你係聽人講而唔知實情既人囉
你都應該係我們的魔力既玩家啦!

睇呢你係乜都知wo

感你講呢聽下lo~~~
作者: [S]滅焰    時間: 7-3-2007 19:05
作者: zxc9517    時間: 7-3-2007 19:14
收皮la 魔力世界d人,我係我們的魔力個ser 講左幾多野又意見又粗口,又唔見焰 ban我ac
成日都話我地個ser咩唔岩咩唔岩如果唔係有d人or ser成日駭我地個ser想整死我地
不過我同我地個ser d人同你講我地一定留係個ser 度
作者: 〝忠〞    時間: 7-3-2007 19:20
原帖由 zxc9517 於 2007-3-7 19:14 發表
收皮la 魔力世界d人,我係我們的魔力個ser 講左幾多野又意見又粗口,又唔見焰 ban我ac
成日都話我地個ser咩唔岩咩唔岩如果唔係有d人or ser成日駭我地個ser想整死我地
不過我同我地個ser d人同你講我地一定留係個 ...

想攃鞋姐...唔洗攃到咁出面呀.........我會忍唔住笑架!!!哈哈
作者: zxc9517    時間: 7-3-2007 19:31
你係唔係on9嫁攃咩撚鞋,我係冇比人ban過 ac ar有好多人都係la 全部人都用粗口鬧過佢
有冇比人ban過 唔知頭唔知路就收皮la
作者: 小柔    時間: 8-3-2007 13:41
你鐘意去邊玩咪去邊玩囉!
冇人阻止到你架啵!
你話我好似乜都知咁,
因為我同迪都係俾滅焰呃既人,
又點會唔知呢?
講佢d野出黎都係唔想你地俾人呃咋,
自己試過緊係唔想其他人都俾佢呃啦,
仲有我地唔係第一個俾佢呃既人,
係我地之前已經有個阿添幫佢(滅焰)做完野唔俾錢人了!!!
呢個人(滅焰)人面獸心
你鐘意信又好唔信又好啦!up to you
不過你講俾你睇證據就無謂喇!
d證據都係留返俾寬頻公司同警方睇啦!
今晚寬頻公司就會派人黎睇我地server被人攻擊既資料!
入面有大量來自(滅焰)攻擊我地果陣既ip@~@
so~我地到而家都唔清機,
就係為左呢一日!!!
作者: 我不是玩家    時間: 8-3-2007 19:02
原帖由 小柔 於 2007-3-8 13:41 發表
你鐘意去邊玩咪去邊玩囉!
冇人阻止到你架啵!
你話我好似乜都知咁,
因為我同迪都係俾滅焰呃既人,
又點會唔知呢?
講佢d野出黎都係唔想你地俾人呃咋,
自己試過緊係唔想其他人都俾佢呃啦,
仲有我地唔係第一個俾佢呃既人,
係我地之前已經有個阿添幫佢(滅焰)做完野唔俾錢人了!!!
呢個人(滅焰)人面獸心
你鐘意信又好唔信又好啦!up to you
不過你講俾你睇證據就無謂喇!
d證據都係留返俾寬頻公司同警方睇啦!
今晚寬頻公司就會派人黎睇我地server被人攻擊既資料!
入面有大量來自(滅焰)攻擊我地果陣既ip@~@
so~我地到而家都唔清機,
就係為左呢一日!!!

你up感多野做咩呢~~~我正係想知到~~(我們的魔力)個私服入面的人物角色點解會係(魔力世界)私服入面出現!!!!!
作者: blue﹏晞    時間: 8-3-2007 20:49
請各位冷靜情緒一下
不然這就變了罵戰
首先,樓主貼出來的ip既然可以ping出來,也就是未必是用軟件找出
整件事的焦點在於被攻擊的魔力世界
暫請不要將server的醜事說出來,這只會令事情轉為僵局
還有樓上面的zxc,這裡不是街市,討論區是不允許不守規則的人
請自重,自己不尊重自己,也別妄想別人尊重你
既然找了警方來處理此事,各位也毋需再辯解,結果出來了,誰也沒有爭吵的理據
作者: KanLok    時間: 8-3-2007 22:41
原帖由 blue﹏晞 於 2007-3-8 20:49 發表
請各位冷靜情緒一下
不然這就變了罵戰
首先,樓主貼出來的ip既然可以ping出來,也就是未必是用軟件找出
整件事的焦點在於被攻擊的魔力世界
暫請不要將server的醜事說出來,這只會令事情轉為僵局
還有樓上面的 ...

兩個字講晒*!同意"
作者: 小柔    時間: 9-3-2007 04:27
標題: 回復 #25 blue﹏晞 的帖子
非常同意
大家等消息吧^_^
作者: 【EndLess】    時間: 14-3-2007 02:37
其實
大家好地地做咩要攻擊server
攻擊又唔做得好d  又要比人查度@@
會唔會有點兒那個呢........................

我是路過的
3個server都冇玩過
只係聽過我們的魔力
因為成日有人講買野唔比野
入server勁慢等等

ps:全是個人意見
作者: 【EndLess】    時間: 14-3-2007 02:42
原帖由 我不是玩家 於 2007-3-8 19:02 發表

你up感多野做咩呢~~~我正係想知到~~(我們的魔力)個私服入面的人物角色點解會係(魔力世界)私服入面出現!!!!!

小弟沒有開過魔力私服
只開石器私服

其實你呢個問題如果我冇估錯係同石器的servlist一樣
比個例子你

如果打  【香港一】 1hksa.servehttp.com,9065
就會入左【香港一】呢個server

如果打  【520sa】 1520sa.com,9065
就會入左【520sa】呢個server

但如果你打【香港一】1520sa.com,9065
就唔會入到【香港一】,而係入左520sa------>錦你入左520sa 自然會load 520sa的ac啦@@

所以只係可以講
登錄檔config一樣
唔係data一樣

ps:你係玩緊online game  唔係玩緊單機game
    下次唔好錦大聲啦
作者: 皕風暴    時間: 14-3-2007 11:46
原帖由 我不是玩家 於 2007-3-8 19:02 發表

16歲人...連中文字也不會打
一句非常簡單的句子也能變成不倫不類
回去請教你的中文老師吧,待他們重新灌輸正確的生字給你吧。
然後再去請教你的電腦老師,待他們教你如何使用輸入法。

好認真的說一句,被扣分也沒關係。

早抖啦,撚樣。
作者: 我不是玩家    時間: 15-3-2007 07:57
原帖由 皕風暴 於 2007-3-14 11:46 發表

16歲人...連中文字也不會打
一句非常簡單的句子也能變成不倫不類
回去請教你的中文老師吧,待他們重新灌輸正確的生字給你吧。
然後再去請教你的電腦老師,待他們教你如何使用輸入法。

好認真的說一句,被扣分也沒關係。

早抖啦,撚樣。

點不倫不類法呢
作者: 心靈魔亞    時間: 15-3-2007 14:03
原帖由 我不是玩家 於 2007-3-4 13:09 發表
lifeonline

三級會員
帖子 2
註冊 0
狀態 離線

開個新ac同我地講話人地個私服有木馬

積分 255
帖子 247
註冊 115

wow你沒有發言權
作者: Henry    時間: 15-3-2007 18:46
監於本帖由討論演變成罵戰
有部份會員更利用一些不能容忍的粗言去回覆
嚴重擾亂本壇的秩序

所有,有關會員已被禁言5天
希望有關會員於禁言期間好好反省

被禁言的會員:zxc9517

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2