樂古Nakuz

標題: 一隻十分恐怖 ge flash game......有膽就入 [打印本頁]

作者: 長門有希~    時間: 6-9-2007 17:50
標題: 一隻十分恐怖 ge flash game......有膽就入
http://www.sonypictures.com/movies/thegrudge/site/flash/

我自己就玩左
唔係幾恐怖
幾好玩的
值得一玩

作者: 23658598    時間: 6-9-2007 17:52
會唔會係嚇人game,我好驚無啦啦彈d野出黎
作者: 長門有希~    時間: 6-9-2007 17:56
原帖由 23658598 於 6-9-2007 17:52 發表
會唔會係嚇人game,我好驚無啦啦彈d野出黎

唔係果d game黎-,-
作者: MiChing@滅千    時間: 6-9-2007 18:14
呢隻game都唔知幾多個人重post過幾多次囉-.-
作者: 間黑男    時間: 7-9-2007 12:11
哇!!!比佢嚇親....
彈個鬼頭出來.......係bothroom.....
作者: tseshundun    時間: 7-9-2007 19:29
- -勁多論壇都有post呢隻lo- -
多數樓主都係睇左其他論壇d  post
再post
作者: s201326    時間: 8-9-2007 00:01
標題: 回復 #1 長門有希~ 的帖子
我睇左一開頭小小就唔教膽再睇落去啦~~
作者: s201326    時間: 8-9-2007 09:33
標題: 回復 #1 長門有希~ 的帖子
哩隻game我好耐之前都玩過^^
作者: 〒阿恆〒    時間: 9-9-2007 17:53
嚇人架= =
無啦啦彈個頭出黎..
不過都唔係幾恐怖姐
作者: 我愛羅超級fans    時間: 10-9-2007 18:00
OK啦..開頭驚驚地,之後唔驚啦
作者: 乂踩場屮    時間: 12-9-2007 21:29
好耐之前玩過喇
e家先post 出黎
作者: 守衛~朗    時間: 12-9-2007 22:59
我都爆唔到機
點玩嫁~
作者: anson852    時間: 15-9-2007 05:25
我一開就好可怕了= =

作者: 守衛~朗    時間: 23-9-2007 15:08
有冇攻略嫁-。-
玩咩姐咁
作者: youtube(^(OO)^)    時間: 25-9-2007 18:33
見到都唔夠膽玩= =
我驚有野彈出黎= =
開左都冇玩....
load完有d野....
攪到我驚

作者: edwardtam000    時間: 26-9-2007 22:01
有個鬼頭 客左一客 夜媽媽玩好驚-.-
作者: 風~隨我而去    時間: 27-9-2007 16:32
氣氛超超超恐怖,以下係去過ge地方,跟住就唔敢玩喇

作者: 風~隨我而去    時間: 27-9-2007 16:42
標題: 回復 #14 守衛~朗 的帖子
就係要咁先得呀嘛!

主要係要俾鬼嚇架嘛!

不過有攻略可以唔使咁鬼驚:lol
作者: yugi    時間: 28-9-2007 16:32
作者: yugi    時間: 28-9-2007 16:34
作者: denny20011325    時間: 29-9-2007 14:24
玩過2好多好多好多好多好多好多好多好多好多次la=.=

最少20個人 post 過囉-.-
作者: 阿淚    時間: 29-9-2007 22:06
其實真係玩左好多好多次  我搵過攻略 但係 d人話隻game 完成哂d任務都爆唔到機 有d人話 隻game唔會完 冇爆機既- -
作者: wuiwui03    時間: 30-9-2007 14:16
我一SEE到個頭就立即OFF機-.-
作者: woodyexe_3    時間: 30-9-2007 17:18
原帖由 wuiwui03 於 30-9-2007 14:16 發表
我一SEE到個頭就立即OFF機-.-

咁誇張--
比你地搞到唔敢玩TT
作者: 搞破壞    時間: 30-9-2007 20:02
愛A老母咁仆街好玩既
作者: 魔鬼    時間: 1-10-2007 14:55
之前有隻flash 長恐怖game
有個台灣人寫左個攻略..
d人淨係睇攻略唔玩game...當小說咁睇
作者: *╭蘋果茉莉﹋    時間: 13-10-2007 12:48
驚驚牙"
唔玩lu
作者: ★Star.ArHei♀    時間: 8-11-2007 16:29
d畫面都幾嚇人下-.-
作者: kenny2003070    時間: 8-11-2007 19:00
又唔係好恐怖= =幾好玩 唔錯呀= =
作者: ss07172    時間: 9-11-2007 19:24
d畫面都幾嚇人下-.-
作者: ZEROxEXE    時間: 9-11-2007 22:01

每禁一下都要轉返樂古 等一陣先禁返過去
作者: billybbb64    時間: 18-11-2007 06:20
我玩依個game係睇人係電腦課~
仲要1個玩幾個睇-.-~
作者: Kee~!    時間: 19-11-2007 16:22
無啦啦彈個頭出黎-  -
作者: queen2468    時間: 22-11-2007 14:19
= =''  嘩嘩嘩!!!!!!!!

好恐怖哇!!!!
作者: Dr.Love﹏''    時間: 24-11-2007 18:23
我之前玩過嚇到兒家唔敢玩=.=
作者: TinyAnt    時間: 30-11-2007 12:01
開始真係有d 驚 被你既說話影響左 但之後冇咩野
作者: yorick007    時間: 20-12-2007 00:06
thanks i play
作者: 黑貓_BlackCat    時間: 20-12-2007 22:10
我見到都唔敢玩- -
作者: 天之奇蹟∼    時間: 21-12-2007 18:35
都有d恐怖
加埋d音樂...
作者: purplie    時間: 26-12-2007 06:30
好似好恐怖 -__-"
開左一陣就閂左
作者: leung9b    時間: 26-12-2007 09:58
玩過,只係彈的鬼樣出來---
作者: 問號?    時間: 13-1-2008 15:15
我好淆,,
睇左開頭都唔敢玩!
作者: [H]max    時間: 13-1-2008 22:42
驚驚........玩到一半
唔玩了 好怕
作者: 白人牙膏    時間: 15-1-2008 20:18
講真...一睇到間屋以經勁恐怖...唔敢玩落去
作者: ts03121301    時間: 17-1-2008 16:07
我都有玩過.............................快死啦~!!
作者: 無無聊    時間: 17-1-2008 16:16
一般啦~~~不過轉黎轉去~-_-"頭有d痛~
呵呵~~~都thx""
作者: hoi2006    時間: 17-1-2008 16:42
原帖由 s201326 於 7-9-2007 16:01 發表
我睇左一開頭小小就唔教膽再睇落去啦~~

我都係..
好驚!!
一開門有音樂都已經不敢玩..
作者: ☆偉偉★    時間: 17-1-2008 18:14
都有少少恐怖既
而且唔係好好玩
作者: 不死戰神    時間: 2-1-2009 19:20
驚都唔夠膽玩 -m-
作者: danny831    時間: 3-1-2009 06:46
超難玩+恐怖.....
d畫面又真...完全一隻嚇破膽之game..
禁一禁道門之後已經唔敢繼續玩..  (媽..現在夜晚晚囧""
作者: 小丁歐    時間: 8-1-2009 20:36
唔算係無啦啦但d野出黎~
好多都係估到~
所以唔多恐怖
作者: 最愛*羅    時間: 21-1-2009 23:08
恐怖就真係麻麻
我反而想知點玩

似乎每做錯一件事就會起張note度減一句
冇哂就死
如果第一樣按ge野係佢ge第一條所講的
會秒殺
例如第一條話佢媽媽4hr食一次藥  一開始就去按塊鏡即死= =
作者: ☆炎云★    時間: 25-1-2009 18:43
其實隻game玩咩-3-一開波有個人影飛過嚇一下
作者: 25651102    時間: 9-2-2009 03:39
好恐怖..一開始
作者: keunglee    時間: 9-2-2009 04:22
okla..........
作者: awc123789    時間: 14-2-2009 10:59
之前玩過....幾恐怖= =
作者: kevin007    時間: 14-2-2009 13:04
完全唔識玩- -
作者: MTFIKMBC    時間: 16-2-2009 20:27
多謝告知 這款game
作者: ║╰紅葉╮║    時間: 19-2-2009 13:51

[color=#FF0000,strength=3);]剧情是这样的:

[color=#FF0000,strength=3);]某日,你收到了一封好友寄给你的信,要你到她家去照顾生病的母亲,达到她家里后,突然觉得气氛有些诡异...

[color=#FF0000,strength=3);]此时,你会看见一张便条纸,上面写到:

[color=#FF0000,strength=3);]****,谢谢你能耐心看完这张便条:洗衣间在楼上的卧室里面;如果有什么需要,请给我打电话;我妈药在浴室里面,她要每隔4小时吃一次药...

[color=#FF0000,strength=3);]小提示:似乎触发2个地方必死:

[color=#FF0000,strength=3);]※ 一个就是在2楼洗手间放牙膏这些东西的盒子,打开必死。

[color=#FF0000,strength=3);]※ 第2个就是重2楼洗手间进去,里面有个柜子,进柜子里,再进柜子——必死。

[color=#FF0000,strength=3);]两个都是打开必死!这2个地方也是完成任务的地方!!

[color=#FF0000,strength=3);]※ 如果从饭厅去洗手间的话,必死。
[color=#FF0000,strength=3);]但从2楼的卧室→杂务房→洗手间,这样就不会死了……

[color=#FF0000,strength=3);]fugen 2005-9-14 19:56
[color=#FF0000,strength=3);]1。初入篇。

[color=#FF0000,strength=3);]开始是开场动画 (但如果LOADING画面之前点下面的字 开场动画就会省去)当开场动

[color=#FF0000,strength=3);]画过了之后 系统会问WHAT’S YOUR NAME然后会出现FIRST NAME及其后

[color=#FF0000,strength=3);]的一个INITAL空项 这两个是必填的 比如你叫江成子 就在FRIST NAME 处填如JIANG

[color=#FF0000,strength=3);]而后在INITAL处填入C就可以了 (当然如果你觉得不爽 乱填一个也是完全可以的 不过

[color=#FF0000,strength=3);]在这里偶不提倡大家这么做~)然后点击后面的PROCEED 即可进入

[color=#FF0000,strength=3);]进入后在契约书上再次点PROCEED 就正式进入咒怨中那可怕的宅地咯~

[color=#FF0000,strength=3);]2。任务篇。

[color=#FF0000,strength=3);]门开了 进入玄关

[color=#FF0000,strength=3);]这里有两条路可走 一条是楼上 一条是内室的一系列房间 但先表忙着冲

[color=#FF0000,strength=3);]不然包您88得很惨 先看看屏幕右下角的任务单 大概知道自己的任务是什么

[color=#FF0000,strength=3);]这款游戏一共设置了6个小任务 具体是什么 就待大家自己去发掘体验呵(忘了说 如果是英文盲的就在次自动退出吧) 因为任务一次是3个 都是随机的

[color=#FF0000,strength=3);]若任务是 1。在冰箱里给妈妈找吃的

[color=#FF0000,strength=3);]2。如果有事情就CALL我

[color=#FF0000,strength=3);]3。洗涤物在楼上的卧室里

[color=#FF0000,strength=3);]就先去客厅 到达客厅 有一本日记可得 当翻到最后一页时。。。。

[color=#FF0000,strength=3);]这里就可以想得通为什么我让大家填自己的名字 然后去电话边 完成第一个任务

[color=#FF0000,strength=3);]先听电话语音信箱 有3条留言 听完了就挂断 第一个任务就完成了 这时你会发现任务单上的这条字迹变淡了 (这是任务是否完成的根据!)

[color=#FF0000,strength=3);]接着再象里面走 进到一个卧室与厨房外的过厅 拣起照片拼好 然后去厨房打开冰箱 得到一些吃的 从而完成第二个任务~

[color=#FF0000,strength=3);]然后该上楼了。。。。。。

[color=#FF0000,strength=3);]我之所以劝大家先别上楼 是因为迦椰子会在上面出现 而看见她 就是死期到了。。。

[color=#FF0000,strength=3);]楼上有3个房间 分别是卫生间 健雄的房间 迦椰子和佐伯刚雄的房间

[color=#FF0000,strength=3);]先完成第3个任务吧 去卫生间 打开壁柜 任务全部完成

[color=#FF0000,strength=3);]3。未完成剧情篇。

[color=#FF0000,strength=3);]在你为完成任务欣喜不已以为自己已经搞定所有事情能够的时候 突然健雄出现!(健雄在这里纯粹一吓人的破小孩 不会伤害你 但如果运气不好迦椰子也可能出现于此)

[color=#FF0000,strength=3);]他闪现之后跑出 在这个时候 玩家可以清楚听到滴滴的声音 在接完电话之后便开始在耳边缭绕 而且到了2楼就更强了 我当初判断是电话引起的

[color=#FF0000,strength=3);]于是去右手边的健雄卧室 打开壁橱 健雄又出现 之后壁橱后面会有一通道 上去

[color=#FF0000,strength=3);]原来声音是这里发出来的 是一部手机的声音 取到手机 随即迦椰子的尸体可被看到

[color=#FF0000,strength=3);]这里的剧情设计是咒怨3里面的剧情改变 警察在屋顶的阁楼里发现由美和他丈夫的尸体

[color=#FF0000,strength=3);]那一幕想必看过电影的粉丝们还记忆犹新吧~

[color=#FF0000,strength=3);]最后去走廊尽头迦椰子的房间 进去之后就可打开壁橱 又是重现电影剧情 而且在再次应证我对大家关于名字填写的忠告~

[color=#FF0000,strength=3);]随后迦椰子就会出现 然后你在观看完自己被精彩地杀戮后就变成又一个受害者了。。
[color=#FF0000,strength=3);]偶在这里辗转翻腾 终于逃过迦椰子那女人的魔爪 死了20多次。。

[color=#FF0000,strength=3);]还好我一个同学总结出一个规律 就是如果你按照开场动画中房间出现的顺序走 就会多

[color=#FF0000,strength=3);]活几分钟 ANYWAY 楼上每个房间迦椰子出现的概率都是33.3% ,终于可以看片尾CG了!![color=#CC0000,strength=3);]要素玩了就回一贴吧..[color=#FF0000,strength=3);]这个游戏被我评为恐怖游戏之最,恐怖感巳远超PS2上的零系列,我冒着被吓死的危险终于把这个游戏通了
岩岩搵到0- 0
作者: bvcxzttey    時間: 21-2-2009 00:44
哈哈哈我被嚇到 了 真有趣  有點恐怖  尤其晚上玩
作者: x火柴x    時間: 28-2-2009 00:23
驚~~唔敢玩[[bao_16]]
作者: gary4433    時間: 1-3-2009 11:21
我睇左一開頭小小就唔教膽再睇落去啦
作者: destiny_rain    時間: 3-3-2009 19:50
玩下先@@
好似好正咁
作者: aR.小軒    時間: 20-2-2010 11:06
我玩過  bothroom個到大家要小心  爆恐怖  因為一個鬼頭出現   如果唔信   你試下  係這個GAME最恐怖GA鬼!!
作者: 威~    時間: 21-2-2010 01:42
嚇鬼死咩  冇啦啦彈個頭出黎
我又用耳筒  d音樂又恐怖
彈個人頭出黎個下  真係嚇到成個跳起
作者: fungfung007    時間: 27-2-2010 23:46
有啲恐怖 不過個game唔錯
作者: CeTeZ    時間: 6-3-2010 20:38
驚驚..........................321
作者: CeTeZ    時間: 6-3-2010 20:38
驚驚丫..................
作者: CeTeZ    時間: 6-3-2010 20:39
ccccccccccccccccccccccccccccccccc
作者: CeTeZ    時間: 6-3-2010 20:39
牙...原來呢隻game我玩過............
作者: CeTeZ    時間: 6-3-2010 20:40
多謝晒先~~~~好正
作者: CeTeZ    時間: 6-3-2010 20:40
係呢仲有無其他牙??

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2