樂古Nakuz

標題: 睇完呢條片,你覺得邊個岩?(粗口片) [打印本頁]

作者: 天龍人仔    時間: 2-7-2012 16:07
標題: 睇完呢條片,你覺得邊個岩?(粗口片)

[youtube]cpZaivTFlqI[/youtube]

大家覺得邊個岩?

內地人把背包放響座位上,佔一個位置
作者: 呀楊    時間: 2-7-2012 16:17
啲北方佬係咁嘅啦
返大陸見得多啦依啲人
;P
作者: 〝細wIN_    時間: 2-7-2012 16:41
雖然本港的人都好僧D蟲 但係並不是等於要將自己的個人修養貶低
作者: 我係new手    時間: 2-7-2012 17:14
如果條片係件事既全部.
一開始個男人講野咁難聽已經唔o岩..

內地人只準生一個, 你仲要對佢個細路開火, 自己攞黎衰
作者: 寡人有禮    時間: 2-7-2012 17:30
我都唔知點講好.....
作者: wkinwa87    時間: 2-7-2012 17:38
個細路係咁搞個港男 比着我都且鬼火啦
作者: Renne    時間: 2-7-2012 18:42
2個都有唔岩
不過個女人連自己既孩子都管不了就一定係佢唔岩多D
大家都有動口,但佢內地家庭"動埋手"(個細路)
那一方做得比較多騷擾別人的事根本就一目了然
作者: pangfung1994    時間: 2-7-2012 19:07
兩個都吾岩,要別人尊重應先尊重自己.
作者: AdolfHitler032    時間: 2-7-2012 19:37
撩人者賤,我學校有個老師係罰撩人果個唔會罰哂全部
作者: 天龍人仔    時間: 2-7-2012 19:45
回復 9# AdolfHitler032

先撩者賤,打死無冤
作者: manyeung1994    時間: 2-7-2012 19:53
個MK俾個細路女掂到咪好聲好氣講囉
洗唔洗一開波就問侯人= =
作者: sdcoco2006    時間: 2-7-2012 20:19
男缺乏風度
女成隻發瘟雞咁

好心個細路係你身邊 作為父母收吓把口
而唔係俾人話果陣 驚死輸蝕同對方吱吱喳喳咁鬥問候
作者: 馬倫    時間: 3-7-2012 14:23
個港男有咁既反應係正常,但係唔應該咁燥,同佢講話唔好搞我咁咪得,係要講粗口

(個女人講sb 3好好笑-_-)
作者: 天龍人仔    時間: 3-7-2012 14:43
回復 13# 馬倫

草泥馬唔好笑d咩?
作者: (Lap)    時間: 3-7-2012 15:57
我都試過比細路係咁整,真係會好火= =不過忍得住..
作者: 下..唔係掛    時間: 3-7-2012 17:08
條片係唔係事實既全部先?

如果一開始係個細路搞佢先
就係佢父母唔岩先 因為管唔好子女
但之後個男都唔應該咁激動
郁下就爆粗 所以佢都唔岩

不過講到尾兩個都EQ低 似小學雞嘴炮多D
作者: intergration    時間: 3-7-2012 17:30
連事源都冇點評論?
此post巳完
作者: 愛玩樂    時間: 3-7-2012 21:32
最怕遇到呢啲母雞
我遇十對內地母子或母女 , 十對既小孩無論男女都好百厭唔知點解
但係唔知點解呢啲家長唔管佢地架喎 ,剩係得把口叫佢地唔好郁唔好走 .. 什至整親人都唔會道歉架喎
有咩事就用埋啲橫行霸道既講法黎同人嘈 , 仲要好多句都係重複..
我都奶過唔小次野

入正題  你問覺得邊個岩 , 一定係內地母女唔岩 (因為追究事件既起因
雖然呢條片有可能唔係事實既全部 . 但...認真諗下就知啦下話...
事件起因唔會係港男撩個小朋友玩 , 之後發火問玩完未掛?
咁姐係港男係受害者 , 再望一望條片?小朋友坐左係媽媽既大腿上面 , 而媽媽格離既竟然係一個書包...到後尾先有個男人去坐...
我R哂頭 , 原來座位係用黎放書包既...如果一開始放個書包係地下比個小朋友坐媽媽格離..呢件事仲會唔會發生呢??

雖然港男都有錯 , 破口大罵但唔怪得佢 , 佢都係受害者
你可以話佢脾氣唔好 , 但我唔相信你比小朋友係咁騷擾到果陣既心情會好
作者: 影子使者    時間: 3-7-2012 22:35
兩個都錯,不過肯定係女罪加一等,因為佢管好個細路就乜事都冇發生~係佢管唔好細路~自己細路搞倒人,唔代個細路道歉,仲要爆粗罵人?太強吧~男當然有錯la~自己走開就算啦,何必罵人呢?此終都要體諒人地係細路仔,就算罵人都禮貌d啦,一句「玩完未呀?」太惡吧~
作者: edwinmonster    時間: 4-7-2012 00:31
雖然靚仔係粗口咗啲
條片又拍得中段至尾無咗開頭
唔知成件事的起源
不過見到靚仔咁樣鬧個大陸女人覺得好爽;P
作者: xdkeung0401    時間: 4-7-2012 01:04
雙方都有吾岩~!
但係最令我覺得一樣就係..香港人同大陸人一樣
都係睇戲吾和氣!一路係咁睇!完全沒人阻止呢D事情發生!
我明白雙方既事~如果有第三者介入!那麼算是多管間事
但是所有事情是知得一清二楚既是第三者,
從旁觀角度黎睇!可以看到一些雙方都見不到既地方
而今次件事我最欣賞既係果位地鐵職員~
佢真係肯比勇氣出黎和解!
呢D人先值得我地學習
作者: 天龍人仔    時間: 4-7-2012 14:27
最怕遇到呢啲母雞
我遇十對內地母子或母女 , 十對既小孩無論男女都好百厭唔知點解
但係唔知點解呢啲家長唔 ...
愛玩樂 發表於 3-7-2012 21:32

大陸淨係比生一胎,D大陸家長咪"綜"到佢地咁LO,大陸有D細老撞親人都唔會道歉,仲話番你做咩撞佢,行街唔帶眼啊?(戈時D感覺真係好無奈LO,真係啞子吃黃連,有苦自己知啊!!)搞到咁都係因為D大陸家長"綜"到佢地咁,以為自己係皇帝咁,大晒

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2