樂古Nakuz

標題: 十大門派深入剖析--------第一期(天山,逍遙,武當) [打印本頁]

作者: ∼香B∼    時間: 30-7-2012 10:53
標題: 十大門派深入剖析--------第一期(天山,逍遙,武當)

前言:鑑於看到不少玩家對門派選擇感到苦惱,而且自天龍2以來亦缺少針對各門派的分析帖子,因此筆者希望藉此帖為大家解惑。由於十大門派資訊實在過多,難以單以一帖便能覆蓋,所以筆者會將十大門派拆分講解,是次講解的門派為天山,逍遙及武當。內容主要包括門派在不同階級的強度,打造方案,門派定位。至於PK,筆者有少量門派並無涉獵,所以就不敢充大頭,不過玩家如有興趣與筆者交流,可私下PM或msn,筆者樂於解答所有問題。
------------------------------------------------------------------------------------

天山:
天龍裡的"刺客",藉着高爆發力,高靈活度,向來受到不少玩家追捧,亦是筆者的主玩門派。
強度方面,天山可謂在各級石頭中都屬於不俗的門派,打贏同石門派的難度不大,甚至可以挑戰高於自己一級石的玩家。天山去到5石以後就異常出色,高傷害下移花恐怖的爆發力開始體現出來,再配合高血量,天山亦不像低石時那麼"脆",靈活性亦大大增加。所以筆者認為天山適合5石以上

打造方案:
潛能方面,前期全身,後期全體。天山點全身或全體確是比較傷腦筋,但筆者認為在修煉八重以前可以點全身,八重後則全體。這是因為修煉才是令體潛能突出的地方,滿修煉滿心法的體天山,可以比身法天山多出接近5萬血,這樣血量的差距優勢便可以很明顯地體現。但若然修煉不高的玩家,這時體點並不能為天山帶來太大優勢,大可以選擇身法點,以凸顯天山身法的過人之處。
上石方面,沒太多爭議,攻裝:冰攻,命中,減抗,冰攻;防裝:體,閃,抗,身法;百搭裝:體,冰攻,減抗(命中),冰攻
裝備方面,防裝不多說了,體閃身不能缺少;攻裝,我比較傾向於天山多一門或兩門副修屬性,以加強自身傷害。筆者認為選擇裝備上可以按以下的次序:冰攻>副屬>體>命中>身法>外功。

門派定位:
天山清人確是一流,百分百先手加移花爆發力,絕對會令敵方終日提心吊膽。但去到群戰,天山的威力就大大減少。其一,移花冷卻長,難以連續現身戰鬥。其二,容易被集火,開移花的天山必定是敵方首要集火目標。其三,寵物的高忠心,高靈氣,神佑,咆哮,冰精等對天山剋制太大,令天山難以發揮。因此天山的門派定位傾向於個人暗殺,而群戰則實力偏弱。
------------------------------------------------------------------------------------

逍遙:
仗著凌波和溪山兩個神技,逍遙一直屬於天龍中上層門派。
強度方面,逍遙在5石或以下的強度是無庸至疑的,但去到6石,逍遙雙屬性的弊處就開始體現出來,與少林,慕容等單屬攻門派相比,傷害差了一截,血量亦差了一截。在高石裡,逍遙的可玩性並不大,而且強度亦偏弱。

打造方案:
潛能方面,與天山一樣,前期全身,後期全體。原因如上,不累贅了。
上石方面,亦沒太大爭議,和天山的方案相同,只是屬攻不是而已
裝備方面,防裝亦是體閃身不能少。攻裝則必定選擇火毒,甚至3屬的裝備。而筆者認為的選裝次序則是:火=毒>體>命中>副屬>身法>內功
至於火或毒逍的選擇,純粹視乎閣下伺服器中的主流抗性,如果火和毒抗都不多,那我還是建議火攻逍遙,畢竟對逍遙而言火攻加成1.3,而毒攻只有1.25。

門派定位:
逍遙基本上放在哪裡都合適。在校場裡逍遙的確是近戰剋星,只要有凌波,只要有神技,近戰根本打不贏逍遙。有神技下,筆者用6石天山都難以打贏5石逍遙,那一招確實太bug。逍遙清人屬於中上,因為溪山不穩定因素,難以確保能一次放大秒人,但逍遙逃生能力佳,亦有關鍵時刻的畫地,故逍遙清人實力不俗。群戰方面,逍遙的溪山與凌波便能很有效地進行集火與反集火,當放大了一個敵人,就可以與己方人員一起配合集火秒殺。當自己被一串傷害打到,可以一個凌波逃到後面,令自己反集火。所以逍遙在群戰中的戰鬥持久性真的很強,若控技沒連好就會讓逍遙全身而退,再滿血復活回到戰場。在群戰中逍遙可以選擇開洛神,放定海,這樣回怒的速度真是奇快,大約十多秒就能獲得一個滿怒,然後去到敵方人群中放全怒和誅仙陣再凌波回到後方。這樣對敵方的騷擾確是十分之大。

武當:
仙風道骨,君子彬彬的武當,在大眾眼裡被踩得一文不值,但在筆者眼中卻有另一番看法。
強度方面,很多人說武當只適合4石或以下,去到5石以上,血量和傷害的差距實在拉得太大。的確,武當墊底的血量加成和玄屬攻加成的確很坑人。愈高石愈離譜。可是武當強在又多又長的控制技能上,往往能控住對方接近半分鐘,而且如封似閉,七星聚首等技在群戰中亦是控場神技。高石武當實力真的不容小覷。

打造方案:
潛能亦是與天山,逍遙相同,原因亦不解釋了。
上石方面,這就關係到兩種不同類型的武當,盾武和靈武,這兩種玩法的優劣筆者在下文會詳細分析。盾武和靈武在防裝的上石方法亦不多講了,相信大家都懂。
至於攻裝,爭議更大了。主冰輔玄?主玄輔冰?主玄輔內副冰?主內?如此多的打造方法真的令人十分頭疼。我們拿一些數據來分析就知該怎樣打造了。對武當而言,玄攻加成只有1.1,冰攻1.25,火攻也有1.2,而1點內功造成0.07125傷害,換言之大約14內功造成1點傷害,所以要追求極致傷害,主玄是不推薦的,純內是不推薦的,唯有主冰輔內副玄是比較合適。這裡有人會問,為何副屬火攻不好?當然,有能力之下再加多一門副屬是錦上添花的,但考慮到武當技能,如天外,天馬等都是玄攻,武當副修玄攻可以靠武魂,神器等加一點減玄抗,令這些技能的傷害得以發揮,而且玄抗始終比火抗少,玄攻發揮的空間亦比較大。那麼上石方案就是:冰,內,命中,冰,其中可把一內功換作減冰抗,但如果你武魂成長和等級夠高,減抗能過70且神器洗到減冰玄抗,那麼就可以不上減抗,追求極致輸出。畢竟轉蛋令抗石大跌價,減抗已經遠遠追不上對手的抗,倒不如捨棄這抗與減抗的遊戲,目的只減走對方100的雜抗,盡量加強自身攻擊,況且主屬攻被廢後仍有內功和副屬,輸出亦有保障。
裝備方面,防裝體>靈>(定)是乎是否盾武>閃>身。攻裝:冰=玄=內>體>命中>身法

門派定位:
武當不論在校場和群戰都十分出色。校場就不多說了。在群戰中,武當可以作為主覽大局的主帥,如封和群控真的是大戰中不可缺少的神技。所以群戰保住高石的武當會令勝算大增,奈何武當血少,這就要配合寵物和梯雲等戰術。

盾武?靈武?
玩武當的玩家最頭痛的莫過於該打造哪種武當。在筆者而言,若能取其中庸,可說是最好(廢話),但有多少人能做到?先說我認為最中庸的打造方法,上石,防裝體閃抗定,攻裝照我剛才所說的上。裝備,防裝體(血限)靈定閃身,缺一不可;攻裝,氣限,冰玄,內功,體定命中,最多能缺定或命中,鏈,血氣限,冰玄,內功,體命中,缺一不可,如果你自問能收到這些"神裝",這樣打造的武當攻防皆備,但如果打造失敗,只會"唔鹹唔淡"兩邊不到岸。這種打造方法並不現實,所以還是講解盾武靈武的優劣
盾武優點:校場基本無敵,面對天龍壓力偏大,但面對其他門派勝率保持八成以上
盾武缺點:刷副本,打群戰,氣一旦被打空就難以回復,戰鬥持久性差,寵物要求度高(換言之你要捨棄高資血寵作血祭,但不能作肉牆,神佑等)

靈武優點:戰鬥持久性高,群戰能作主力輸出打手。
靈武缺點:單挑時沒有氣盾扛傷害,比較脆。
以上的優缺點分析比較明瞭,盾武缺點比較多,亦比較耗費打造(寵物),靈武則比較全面,無論野外或校場都能應付,但盾武只適合校場。

後記:
剩係寫左3個門派- - 就已經用左我個半鐘...真係愈寫愈多野係腦海到浮出來(考試都係咁就好,,sosad),我已經盡量精簡,如果有時間就睇晒佢(無咩可能- -) 無時間就可以睇我highlight左既重點..希望可以係選擇門派上幫到大家,,當然呢d只係比較片面既"攻略",,對高手而言可能用處不大,,不過如果新手覺得有用既就支持下..高手有意見可以留言交流 明天預告,明教,丐幫,少林
ps..如果我有咩講錯左,,可以指正或者大家交流下,,或者係排版上做得唔好都可以比建議我...
作者: mistdance嵐舞    時間: 30-7-2012 10:59
好有心機寫
作者: KHW    時間: 30-7-2012 11:01
支持...
作者: 平平無奇的玩家    時間: 30-7-2012 11:04
逍遙4石或以下好易比人秒
作者: 呆乂呆    時間: 30-7-2012 11:45
體點28M血
身點23M血
56石逍
信我   身點校場野外都好用過體點
作者: 心隨風去    時間: 30-7-2012 11:48
回復 4# 平平無奇的玩家

全4逍遙放大都好易秒人的說
作者: 心隨風去    時間: 30-7-2012 11:49

另外,以下我打造嘅概念
逍遙,天山我都會選擇多屬攻裝備
逍遙放大  4修情況之下  屬性=多一倍 所以我會選擇多修
天山
e花之下
盡可能推高傷害 以達到秒殺的目標   e花等於平推放大一倍  多屬平推傷害越高 e花打出的傷害亦會越高   

武當冰玄火三屬  推薦多修   畢竟血量太少  我會孤注一擲   強化攻擊傷害   使對手聞風喪東   
若果miss控技    就等著被對手秒吧  死翹翹~~

另外
明教怒火逐步提高輸出   多修下 後面幾刀傷害亦提高不少

至於星宿 峨眉 慕容 其他門派就不建議多修了  沒有很好的技能去增加副屬性的傷害

對於丐幫   技能控miss的概率不大  多不多修純粹個人喜好   丐幫的攻擊太低 多修能追回輸出低的尷尬    血量閃避成長不低   多修犧牲其他數據的差別不太明顯

另外 選擇多修的弊端就喺犧牲其他數據          受不起的玩家請勿模仿   
作者: 小小武當    時間: 30-7-2012 11:55

我自己玩80組武當  5石人仔  體點 第9重修  
我覺得靈武當 玩雜抗幾好  我3孔 依家冰火毒抗都有150-170左右  
我發覺對住天龍/刷副本/打幫征  對於同石既90up  存活機會大好多  
不過因為體點同曬左3個位上抗  命中方面就低左d 得2m5up  
對住d身法流既門派  有陣時d技會miss
整體而言  武當係一個唔錯既門派  多封技  
打幫征或者打架個陣   你同你既隊友有默契
例如 我一見到峨嵋 我就即攬雀住佢  再清其他打手  
我試過用封技  1對3 逐個擊破咁ko人地  不過當然
對方3個都係 4石人 43石人  
不過武當如果識善用封技  係多p中 的確係可以做到遊刃有餘  
10大門派  5石人 90up  我覺得係打明教難d  
唔係難在破佢打怒  係佢血厚  2套射埋去好似無點扣到咁==
作者: aT_one    時間: 30-7-2012 12:37
體點28M血
身點23M血
56石逍
信我   身點校場野外都好用過體點
呆乂呆 發表於 30-7-2012 11:45

信我 打得多大交你應該吾會有呢個諗法,30m血xy真是很少飲湯的
作者: 呆乂呆    時間: 30-7-2012 12:59
信我 打得多大交你應該吾會有呢個諗法,30m血xy真是很少飲湯的
aT_one 發表於 30-7-2012 12:37

一味推高血量 睇上去係型D 不過唔係我喜歡的
身點比較平均發展< 閃 命 會心 會防>
當然  各人有各人既玩法   
至於大交少飲湯? 俾人點名既話 多5m血其實有分別咩?
P.S 我好小打交 出晒名和平果D :handshake
作者: bbken520    時間: 30-7-2012 13:09
逍遙太豆腐-.-
打某d門果時.例如武當.天龍
如果先手吾到/中間被敵人發現 一招封技之後就會死得好快..
同石之下既情況
逍遙放大失敗 比人反擊..行血等同倒水
比人1set技收工= =
作者: 小人物1個    時間: 30-7-2012 13:16

凸 比你搶先一步打好篇文
留返明教/星宿/天龍比我出文得5得?
作者: ☆鬼未    時間: 30-7-2012 13:29
你咁講有d吾想玩逍遙=,=
作者: y1299567502    時間: 30-7-2012 13:33
其實呢 武當講就好聽

不過玩起上黎 就..大家玩過都知

十大門派 最廢的 一定是武當(雖然本人都玩武當)
作者: lhyedward817    時間: 30-7-2012 13:54
快d出丐幫啦~
作者: ∼香B∼    時間: 30-7-2012 13:57
其實呢 武當講就好聽

不過玩起上黎 就..大家玩過都知

十大門派 最廢的 一定是武當(雖然本人都玩武當) ...
y1299567502 發表於 30-7-2012 01:33 PM

真的嗎??我玩天殺隻人又唔覺得咁差wo..定係逍ser既武當都特別犀利..好似rocky,大鑊,風傷果d真係超晒班
凸 比你搶先一步打好篇文
留返明教/星宿/天龍比我出文得5得?
小人物1個 發表於 30-7-2012 01:16 PM

哈哈,,其實多篇文,多個觀點與角度..對大家都有好處,,我十大門派都會寫晒..唔係既話就唔完美啦@@
一味推高血量 睇上去係型D 不過唔係我喜歡的
身點比較平均發展< 閃 命 會心 會防>
當然  各人有 ...
呆乂呆 發表於 30-7-2012 12:59 PM

2月13和平既話,,咁天羽就簡直係和平大使啦.@@
作者: 呆乂呆    時間: 30-7-2012 14:07
真的嗎??我玩天殺隻人又唔覺得咁差wo..定係逍ser既武當都特別犀利..好似rocky,大鑊,風傷果d真係超晒班

哈 ...
∼香B∼ 發表於 30-7-2012 13:57

平推win呂太
 身點有身點好 雖然得23m5血 
作者: ∼香B∼    時間: 30-7-2012 14:53
平推win呂太
 身點有身點好 雖然得23m5血 
呆乂呆 發表於 30-7-2012 02:07 PM

無禮貌,要叫呂師太...我果陣用琪琪同呂亙平推,,多數都係琪琪贏 琪琪24萬多血..但4屬攻又高攻過呂師太 真正打都係琪琪贏多 唔知係呂師太問題定咩...
作者: 呆乂呆    時間: 30-7-2012 15:03
無禮貌,要叫呂師太...我果陣用琪琪同呂亙平推,,多數都係琪琪贏 琪琪24萬多血..但4屬攻又高攻過呂師太 真正 ...
∼香B∼ 發表於 30-7-2012 14:53

我抗晒琪琪
作者: 籃雨    時間: 30-7-2012 19:22
回復 19# 呆乂呆

唔好嘈,再勁都有輸的一日,我隻5,6石米打死左隻6,7石食丹少林
作者: ∼香B∼    時間: 30-7-2012 19:38
回復  呆乂呆

唔好嘈,再勁都有輸的一日,我隻5,6石米打死左隻6,7石食丹少林 ...
籃雨 發表於 30-7-2012 07:22 PM

呂師太發威了..都話逍遙打近攻真係BUG到無野好講
作者: 籃雨    時間: 30-7-2012 19:48
:lol隻7石少林食左丹都甘廢既
作者: ∼香B∼    時間: 30-7-2012 19:50
隻7石少林食左丹都甘廢既
籃雨 發表於 30-7-2012 07:48 PM

7石? 你同左G字頭果個打??
作者: 籃雨    時間: 30-7-2012 19:59
yes.打到佢走場:lol
作者: 籃雨    時間: 30-7-2012 20:03
好似打烏蠅甘
作者: hin1012    時間: 30-7-2012 20:17
唔錯呀,天山武當寫得唔錯,不過你應該有能力可以再詳細d既
作者: ∼香B∼    時間: 30-7-2012 20:38
唔錯呀,天山武當寫得唔錯,不過你應該有能力可以再詳細d既
hin1012 發表於 30-7-2012 08:17 PM

仲長D啊- - 真係寫論文咁寫喇wo...一個門派寫成萬字都得- - 講真..果d咩game書,,邊及得上我呢d咁精華咁好睇...
作者: ∼香B∼    時間: 30-7-2012 20:40
好似打烏蠅甘
籃雨 發表於 30-7-2012 08:03 PM

打近攻你無敵了..我諗8石少林,300萬血都唔夠呂師太打
作者: hin1012    時間: 30-7-2012 20:49
回復 27# ∼香B∼

長d好睇d,game書天龍果d咪又糸上黎搵料既;P
作者: 籃雨    時間: 30-7-2012 20:51
夠-.-
作者: 天龍汁未    時間: 30-7-2012 20:54

哈 ...
∼香B∼ 發表於 30-7-2012 13:57

rocky隻人我覺得好似有D錯石(雙定力)  ...  但佢D技術真係唔錯
作者: tt777    時間: 30-7-2012 21:03
仲長D啊- - 真係寫論文咁寫喇wo...一個門派寫成萬字都得- - 講真..果d咩game書,,邊及得上我呢d咁精華咁好 ...
∼香B∼ 發表於 30-7-2012 20:38

game書d天龍攻略好多都係上大陸網搵返黎
有時果d 攻略已經好out都敢擺入書 真係....
作者: ∼香B∼    時間: 30-7-2012 21:14
game書d天龍攻略好多都係上大陸網搵返黎
有時果d 攻略已經好out都敢擺入書 真係.... ...
tt777 發表於 30-7-2012 09:03 PM

最好笑既話我見過PCXXXXXXXXXX果本..將流料扮堅料放左入書-.- 真係唔知好嬲定好笑ps,,果期講天龍3"新"技能 但事實係無出到
d編輯人工真好賺...難為我自己寫咁多但無錢收~_~
作者: 浪跡天涯002    時間: 30-7-2012 21:53
吾錯。個人期待天羽兄的創作,等睇星宿~

遲下我合併曬商討加精華比你,甚至置頂。

你高亮想要咩顏色?
作者: ∼香B∼    時間: 30-7-2012 21:58
唔該晒版主,高亮有冇呢隻色啊
作者: dannyboyho    時間: 30-7-2012 22:03
武當唔係廢, 係要好高技巧+錢先會玩得出色嘅門派, 仲有, 逍SER D武當真係勁D架~~~ 隻隻都好似好有錢咁推裝推石, 又重樓. 香B, 你開住隻全SER 數一數二嘅武當, 你梗唔覺武當難玩啦, 開親大片都唔會打你先, 你梗有時間做野啦...唉~~~唔講啦, 講起我又心淡~~~
作者: 小小霸    時間: 30-7-2012 22:41
求少林武當比較及56石邊個好d
我想校場同打交
作者: ∼香B∼    時間: 31-7-2012 08:18
求少林武當比較及56石邊個好d
我想校場同打交
小小霸 發表於 30-7-2012 10:41 PM

唔洗急,一間寫埋少林你就可以比較了
作者: bloodyroses    時間: 31-7-2012 08:53
天山一到群戰真係……
打大交有時2花未開就黑mon
作者: 中村明仔    時間: 31-7-2012 13:04
咁天龍三,逍遙架發展係點?國服有無勁逍遙?
作者: ∼香B∼    時間: 31-7-2012 17:53
天山一到群戰真係……
打大交有時2花未開就黑mon
bloodyroses 發表於 31-7-2012 08:53 AM

大家都懂..天山的痛
咁天龍三,逍遙架發展係點?國服有無勁逍遙?
中村明仔 發表於 31-7-2012 01:04 PM

um..呢次十大門派分析,,我盡量都無講到天龍3既發展..不過既然你問到我都可以講下..

天龍3有兩個比較重大既更新,,技能進階及龍紋..龍紋就不多說了,因為影響不大..最重要係技能進階
技能進階係d咩我就唔多解釋了,,麻煩去google搜尋天龍3技能進階,,你會搵到一堆...
逍遙主流既技能進階係: 溪山,八陣
當呢本技能進階修煉滿左果時..逍遙出溪山接近100%成功率..八陣亦可以散功12秒
但唔好以為..嘩,咁逍遙咪屈晒...事實既殘酷就係有技能進階,亦有技能抵抗...我敢講全天龍99%既玩家都會選擇抗溪山..唔好話我點解咁肯定..換著係你,面對個100%放大既逍遙..你會唔會抗溪山?? 所以其他九大門派既進階相比逍遙之下,,抵抗既人數少太多..換言之,九大門派都有加強自己技能,唯獨逍遙原地踏步...

然而,逍遙最好既情況就係原地踏步..只要逍遙修煉評分比唔上對手,,溪山放大率唔會仲有30%,,而係會跌得更低..換言之逍遙係天龍3入面一定要keep住修煉,,否則你打交對住高修煉既對手,,想放大你都無可能

逍遙兩招神技之一既溪山已被抗..我地再睇下另外既凌波神技下場如何..
係天龍2入面,,逍遙面對近戰可以話食菜咁易(除天山)..因為11秒冷卻20米瞬移既凌波..
但係去到天龍3..14秒狗頭附加4秒封穴,35秒烽火附加6秒控技...逍遙既凌波係丐幫同明教面前根本小菜一碟..所以係天龍3,逍遙唯一仲可以虐待既就只剩返少林...

溪山同凌波既實力大減..逍遙仲有咩優勢? 只要你多d上17173既視頻區就會發現一樣好有趣既事..係天龍2時..出現最多既係逍遙既打交片,,佢地可以挑戰跨一級石既近攻..好似耍猴咁玩近攻...但去到天龍3..逍遙主視角既打交片就明顯少左勁多,,換左丐幫,明教當家...逍遙? 單挑已經跌至谷底

你問國服有無勁逍遙..當然有,,但真係好似絕左跡咁..好似以前3重樓宿命,上屆爭霸賽唯一既逍遙惡魔獵手..好似都潛晒水咁..我唔知係轉左名定係點..但我上國服論壇已經好少見到佢地既屬性圖/裝備圖
作者: CALVIN-CHOY    時間: 31-7-2012 23:04
天山 項鏈 你會用邊種雕紋?

作者: ∼香B∼    時間: 1-8-2012 00:00
天山 項鏈 你會用邊種雕紋?
CALVIN-CHOY 發表於 31-7-2012 11:04 PM

係天龍2我會用忘無。天龍3會用鳳舞
忘無回怒快。天山半怒技唔差,陽歌出得快,傷害高。陽春就唔洗解釋。
我知你諗緊技能進階鳳舞同項鍊雕紋會唔會有加成。
根據我睇國服所見。兩者係有加成的。所以天龍3進階鳳舞同雕紋鳳舞,傷害係好可觀
作者: CALVIN-CHOY    時間: 1-8-2012 06:36
係天龍2我會用忘無。天龍3會用鳳舞
忘無回怒快。天山半怒技唔差,陽歌出得快,傷害高。陽春就唔洗解釋。
...
∼香B∼ 發表於 1-8-2012 00:00

我正考累到技能進階 因為我會用  鳳舞 同 點手 機會多d ~
返正 忘無 已經6級站用吧 ~

作者: ∼香B∼    時間: 1-8-2012 09:58
我正考累到技能進階 因為我會用  鳳舞 同 點手 機會多d ~
返正 忘無 已經6級站用吧 ~
  ...
CALVIN-CHOY 發表於 1-8-2012 06:36 AM

如果我進階..我都會揀呢兩樣其實忘無- - 唔洗咁高啦..我果陣都係得2lv就算..因為真係貪果"一次"傷害,,而唔係果個"傷害"
作者: 化合物    時間: 4-8-2012 17:14
我想問一問武當 武當系有修既情況下 樓主認為武當玩3血精定3紅寶?
作者: ∼香B∼    時間: 4-8-2012 17:17
我想問一問武當 武當系有修既情況下 樓主認為武當玩3血精定3紅寶?
化合物 發表於 4-8-2012 05:14 PM

紅寶,,點都係紅寶..神器,暗器,甚至係將來龍紋既血上限..都係睇體力所加既血量..血上限所加既血量係唔受影響
同時紅寶有外防加成..所以無論點都係紅寶會比較划算
作者: 化合物    時間: 4-8-2012 17:18
紅寶,,點都係紅寶..神器,暗器,甚至係將來龍紋既血上限..都係睇體力所加既血量..血上限所加既血量係唔受影 ...
∼香B∼ 發表於 4-8-2012 17:17

麻煩解答^^
作者: 化合物    時間: 4-9-2012 22:51
又有問題問問 火攻真係高攻過毒攻? (逍黎講) 同埋收裝方面你話火毒 但我想知建吾建議選擇多修?3-4屬?
作者: ∼香B∼    時間: 5-9-2012 07:31
又有問題問問 火攻真係高攻過毒攻? (逍黎講) 同埋收裝方面你話火毒 但我想知建吾建議選擇多修?3-4屬? ...
化合物 發表於 4-9-2012 10:51 PM

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4374910&extra=page%3D1 逍遙火攻傷害高過毒攻既證據

首先要知一件事就係..自制裝既屬性係有限的...
如果你揀左4屬攻既裝..剩返果3個屬性你搵唔搵到體,命中同身法..
每個人都有唔同既經濟能力..如果咁岩比你撞到呢種可遇不可求既靚裝..你又肯出高價同果班天龍爭..最後爭贏埋就梗係最好
但係我相信呢種裝係極之罕見..而4屬裝既屬性大多數都係比較殘缺...
逍遙係身法門派..你叫我要放棄血同命中去換多1-2屬..我真係唔捨得

如果你係生活玩家,,刷副本打下王既..4屬裝+殘缺屬性當然無問題
但係你係打交既話..火毒+推到4萬5內功已經足夠高攻了...
作者: 籃雨    時間: 5-9-2012 15:01
天龍3逍遙的沒落
作者: 化合物    時間: 5-9-2012 18:54
逍遙火攻傷害高過毒攻既證據

首先要知一件事就係..自制裝既屬性係有限的...
如果你揀左4屬攻既裝..剩返 ...
∼香B∼ 發表於 5-9-2012 07:31

OK THX
作者: gg9898123    時間: 26-11-2012 18:40
天山上咩抗好
作者: leekongwa    時間: 2-1-2013 00:02
GG...原來火逍輸出高過毒逍....
之前D人仲話毒逍平推高.....>.
作者: tommy7000    時間: 17-5-2013 02:44
個人始終比較喜歡玩靈武 即使校場都一樣 因為多封技.(封人期間不會被攻擊) 防禦便顯得不重要
本人是武當 潛能點身法 因個人較喜歡爆擊配合高攻 可能你會問做咩唔玩天山 因為天山重爆擊>攻擊力
而我反而認為 要有一定基礎ge攻擊力配合下使出爆擊才能獲得最大效用 加上遠攻 玩了6年還是玩這隻武當ac
作者: ﹏諾言    時間: 18-9-2013 13:56
全5逍打都冇乜可能win 全6天山~
作者: ∼香B∼    時間: 18-9-2013 22:28
﹏諾言 發表於 18-9-2013 01:56 PM

你太天真了 無把握的事我唔會講
作者: aT_one    時間: 18-9-2013 23:15
﹏諾言 發表於 18-9-2013 13:56

天龍3就無可能 JA喺進階技同埋新石頭~~
作者: ∼香B∼    時間: 18-9-2013 23:47
天龍3就無可能 JA喺進階技同埋新石頭~~
aT_one 發表於 18-9-2013 11:15 PM

卡位一日唔改  唔好話全6 全7都輕鬆贏到
作者: aT_one    時間: 18-9-2013 23:59
卡位一日唔改  唔好話全6 全7都輕鬆贏到
∼香B∼ 發表於 18-9-2013 23:47

卡位 屬於BUG定咩.... 未見識過
作者: ∼香B∼    時間: 19-9-2013 08:00
卡位 屬於BUG定咩.... 未見識過
aT_one 發表於 18-9-2013 11:59 PM

屬於bug..令近戰打人永遠超出範圍

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2