樂古Nakuz

標題: 大家覺得點先會提升到nakuz人流呢? [打印本頁]

作者: 聶羅阿瑪特    時間: 11-7-2015 23:14
標題: 大家覺得點先會提升到nakuz人流呢?

轉型?
創新?
增強資訊性?
爭取多d成為game官網論壇?
作者: ∼>風<∼    時間: 12-7-2015 15:29
online game條路已經冇得再發展
GAME果方面就可以發展手機GAME加電腦GAME
作者: 我思故我在    時間: 12-7-2015 16:59
online game己經唔洗講,轉型休閒又冇競爭力。最大問題係個壇知名度唔夠。
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 12-7-2015 17:54
online game條路已經冇得再發展
GAME果方面就可以發展手機GAME加電腦GAME
∼>風<∼ 發表於 12-7-2015 15:29

電腦game係指單機?
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 12-7-2015 18:04
online game己經唔洗講,轉型休閒又冇競爭力。最大問題係個壇知名度唔夠。
我思故我在 發表於 12-7-2015 16:59

知名度高→多人→有競爭力

咁要點提升知名度呢?

game方面R下D GAME官網link入黎做官方論壇你話得唔得呢?
想當初我都係因為sdo官網有個官方論壇link link入黎我先至入左nakuz

休閒方面要提升競爭力我就真係諗唔到了XD
作者: 我思故我在    時間: 12-7-2015 20:10
知名度高→多人→有競爭力

咁要點提升知名度呢?

game方面R下D GAME官網link入黎做官方論壇你話得唔得呢 ...
聶羅阿瑪特 發表於 12-7-2015 18:04

要將個壇定位左先有得講提升知名度,眼下以前熱門既online game都相計結束營運,亦都係樂古大量流失人流既主因。要搞都係搞手機遊戲或者休閒,而兩者之間似乎手機遊戲較可取,畢竟貼近樂古一貫以來既路線,但係點樣去令出面既人入黎又係一個問題。
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 12-7-2015 22:51
要將個壇定位左先有得講提升知名度,眼下以前熱門既online game都相計結束營運,亦都係樂古大量流失人流既 ...
我思故我在 發表於 12-7-2015 20:10

手機game都有官網,而且手機上網其實都入到黎樂古,如果做到d熱門手機game既官方論壇可能會帶旺到樂古
作者: 我思故我在    時間: 12-7-2015 22:53
手機game都有官網,而且手機上網其實都入到黎樂古,如果做到d熱門手機game既官方論壇可能會帶旺到樂古 ...
聶羅阿瑪特 發表於 12-7-2015 22:51

而家手機盛行,如果樂古可以有app就好好多。
作者: ∼>風<∼    時間: 12-7-2015 23:07
我思故我在 發表於 12-7-2015 22:53

重新執過個版面啦
依家好多個版都已經冇人流
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 12-7-2015 23:14
重新執過個版面啦
依家好多個版都已經冇人流
∼>風<∼ 發表於 12-7-2015 23:07

有d兩年以前開落既新版塊,到宜家post都未夠1頁,0新貼0人流...完全佔位置
不過del版昵家野都係要搵管理員,同埋好似冇咩del版準則

雖然有既話我諗好多版塊要886
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 12-7-2015 23:19
我思故我在 發表於 12-7-2015 22:53

整app好大工程喎........拜託手機綜合版哥d人整個唔知佢地肯唔肯呢
作者: 我思故我在    時間: 12-7-2015 23:41
回復 9# ∼>風<∼
呢樣首要啦,例如擴充手機遊戲/程式既版塊。
作者: 我思故我在    時間: 12-7-2015 23:42
整app好大工程喎........拜託手機綜合版哥d人整個唔知佢地肯唔肯呢 ...
聶羅阿瑪特 發表於 12-7-2015 23:19

人才唔係冇,kt佢地都有呢方面既能力。
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 13-7-2015 00:04
人才唔係冇,kt佢地都有呢方面既能力。
我思故我在 發表於 12-7-2015 23:42

睇黎kt佢地真係要的起心肝搞搞轉型同創新先得

PS : nakuz 原來係fb都有專頁...不過毫無人氣就是了
作者: 我思故我在    時間: 13-7-2015 00:19
睇黎kt佢地真係要的起心肝搞搞轉型同創新先得

PS : nakuz 原來係fb都有專頁...不過毫無人氣就是了 ...
聶羅阿瑪特 發表於 13-7-2015 00:04

問題係大權不在kt
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 13-7-2015 00:22
問題係大權不在kt
我思故我在 發表於 13-7-2015 00:19

關係真係錯中複雜呀~.~"

不過無論大權係邊個手應該都想nakuz變得更好吧
作者: 我思故我在    時間: 13-7-2015 01:03
關係真係錯中複雜呀~.~"

不過無論大權係邊個手應該都想nakuz變得更好吧 ...
聶羅阿瑪特 發表於 13-7-2015 00:22

有d背景既野你可能唔知,不過唔方便係到講啦。
作者: ∼>風<∼    時間: 13-7-2015 01:25
咁搞落去真係等執,好多紅字既版,
其實人流都冇咩,
其實依家KEEP到有3千幾人,其實係做緊咩..................
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 13-7-2015 02:35
其實人流都冇咩,
其實依家KEEP到有3千幾人,其實係做緊咩................. ...
∼>風<∼ 發表於 13-7-2015 01:25

3千幾....但係首頁哥度  線上遊戲+休閒資訊+電子遊戲online人數夾埋都唔知有冇300

d人其實係邊度定係根本唔存在==?
哥3千幾係咪造數嫁...............?
作者: 我思故我在    時間: 13-7-2015 02:53
其實人流都冇咩,
其實依家KEEP到有3千幾人,其實係做緊咩................. ...
∼>風<∼ 發表於 13-7-2015 01:25

好多不知名既人,好多都係開post留低個微信,應該都係詐騙多。
作者: 呀楊    時間: 13-7-2015 16:38

我覺得搵隻熱門game做官方論壇,但要官方承認先有認受,而且唔知有冇依個能力~
作者: 〝細wIN_    時間: 13-7-2015 17:15
我覺得nakuz已經卡住左 好似之前有人話手機gm已經比人搞晒
如果其他類型好似網台又太遲
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 13-7-2015 17:20
我覺得搵隻熱門game做官方論壇,但要官方承認先有認受,而且唔知有冇依個能力~ ...
呀楊 發表於 13-7-2015 16:38

我諗其實都係sd信比隻game d gm 佢肯就肯唔肯就唔肯
不過其實對於佢地黎講都唔難丫,加個link落去咋嘛-3-
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 13-7-2015 17:25
我覺得nakuz已經卡住左 好似之前有人話手機gm已經比人搞晒
如果其他類型好似網台又太遲 ...
〝細wIN_ 發表於 13-7-2015 17:15

所以要有前瞻性,趁d game未紅之前就搞定XD
同埋單機GAME哥D(包括PC,PS,PSP,WILL,XBOX等)其實有冇得搞呢?
作者: 我思故我在    時間: 13-7-2015 19:10
同埋單機GAME哥D(包括PC,PS,PSP,WILL,XBOX等)其實有冇得搞 ...
聶羅阿瑪特 發表於 13-7-2015 17:25

呢d遊戲平台高峰期過左
作者: 我思故我在    時間: 13-7-2015 19:13
如果其他類型好似網台又太遲 ...
〝細wIN_ 發表於 13-7-2015 17:15

遲就唔會遲,不過網台唔係話搞就搞,而且好大競爭。
作者: 〝細wIN_    時間: 15-7-2015 00:08
同埋單機GAME哥D(包括PC,PS,PSP,WILL,XBOX等)其實有冇得搞 ...
聶羅阿瑪特 發表於 13-7-2015 17:25

呢d 好多大陸網都有攻略=.=
作者: 〝細wIN_    時間: 15-7-2015 00:10
遲就唔會遲,不過網台唔係話搞就搞,而且好大競爭。
我思故我在 發表於 13-7-2015 19:13

oic~我都係見好多網都搞先講下睇下有冇得諗
作者: 我思故我在    時間: 15-7-2015 00:20
回復 28# 〝細wIN_
要經營都要資金
作者: 〝細wIN_    時間: 15-7-2015 13:22
回復  〝細wIN_
要經營都要資金
我思故我在 發表於 15-7-2015 00:20

dse考成點@@
作者: 我思故我在    時間: 15-7-2015 16:34
回復 30# 〝細wIN_
17分
作者: 〝細wIN_    時間: 15-7-2015 18:16
回復  〝細wIN_
17分
我思故我在 發表於 15-7-2015 16:34

報左asso hd果d??
作者: 我思故我在    時間: 15-7-2015 23:59
回復 32# 〝細wIN_
諗住覆核
作者: 〝細wIN_    時間: 17-7-2015 21:18
回復  〝細wIN_
諗住覆核
我思故我在 發表於 15-7-2015 23:59

eaa真係好好賺
作者: 我思故我在    時間: 17-7-2015 23:25
回復 34# 〝細wIN_
人地開支幾多你又唔知呢
作者: Roy    時間: 17-8-2015 17:32
其實, 如果真係死守遊戲為主, 壇點行都死路一條, 只會錯失機會
如果話要轉型, 方向同方法有好多, 多元發展, 我相信總會有些無心插柳成功的,
問題在於最上面的人會否能像以前的人用時間去搏。
早成十年前, 大多數人都是學生, 年青人, 所以係有時間去試好多唔同野。

Nakuz 過去成功, 不是在於同其他forum一樣, 食得正聊天室世界轉營為forum...(當然之後,大勢之後趨向了fb社交平台)
nakuz成功在於創新, 有獨一無二的CS,AOC對戰平台,
另外,當時不同forum各有風格, nakuz 以無色情無粗言處身, 因此能除了保住online game, CS,AOC為主的game版塊同時, 可以保留了一堆有意消閒討論的年青人。

不過, 十年人事始終都會幾番身, 面目都一定會有變, 世界並非一成不變,
以現時為例, 其實網絡交易愈來愈蓬勃, 如果Nakuz有意在這方面加大力度發展, 包括用埋apps提供交易平台, 順便宣傳, 甚至像以前有些版塊那樣, 可以用實物(如戲飛)利誘谷人流, 小弟相信或多或少, 舊人及新會員都會來到Nakuz,

在我眼中, 如果要像其他forum一樣的那個forum「交友」功能, 只是與fb等社交平台比較下, 不值得一提,
因為forum始終有比fb等社交平台優勝的地方, 我們應該發展fb等社交平台做不到的東西。

如果上面的人, 真的有心有力, 真的有意多方向同時發展, 可以試攻埋中老年人市場,
反正, 寫程式都是Nakuz的一個強項, 既然CS,AOC都可以有...
何不試試寫個 象棋平台? 以擴闊不同會員的年輕層, 假若成功, forum的廣告更顯得不會單一只有game的宣傳。

新改革初中期, 更可以試試其他forum沒試過的新意思, 去吸同保留人流,
例如攪大抽獎, 送實物, 而不只是像以前,只得「勳章」「積分」,
要那些會員真的登入了forum, 按一式程序, 方可獲得抽獎機會...
這樣可算是有gimmick的說....

意見或者可能有天馬行空,
但Nakuz以前只所以可以有人流, 就是因為建新版,請版主, 都是不會有太多質疑與顧慮,
做左先算, 那管數年後,那些版塊, 不知什麼原因, 版主辭職及人流減少,
但起碼曾風光過。
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 17-8-2015 22:13

問題在於最上面的人會否能像以前的人用時間去搏。<<<淨係得Hellkite仲有拍力繼續keep住個壇,好多版死曬,版主個名大多都係掛名嫁遮

十年人事始終都會幾番身<<<邊駛10年...8週年距今先2年,完全唔同曬

在我眼中, 如果要像其他forum一樣的那個forum「交友」功能, 只是與fb等社交平台比較下, 不值得一提,<<<< nhome都汁左了...不過其實整個論壇&交友合一既野都唔錯,好似blog咁

何不試試寫個 象棋平台? <<<又真係幾創新,真心估唔到論壇可以有昵d功能,不過又岩,我地nakuz宜家只係開post得個吹字,太唔貼近實際,例如咩動漫皇朝,都冇動漫睇(pv都好啦...),有d網(eg:二次元之門)有得睇仲勁到分埋一,二,三集(仲有按鈕)超級專業,下方直接有得討論(註冊登入即可)...哥d先吸引到遊客家嘛
音樂版塊要有歌聽最好有埋下載點嘛 ; 如果搞到論壇有埋好似RC既功能會仲多人用,CSO,巨商等ONLINE都興用RC通訊,部分桌遊都可以用RC黎玩
作者: 我思故我在    時間: 18-8-2015 00:47
問題在於最上面的人會否能像以前的人用時間去搏。
聶羅阿瑪特 發表於 17-8-2015 22:13

係香港down歌係要用錢先合法。
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 18-8-2015 10:57
係香港down歌係要用錢先合法。
我思故我在 發表於 18-8-2015 00:47

昵範搞唔到...咁都冇計

咁試聽合唔合法?

btw總覺得哥d應該可以做得更有規模咁遮

例如分好國家地區語言/新歌/hot歌/整到易search d等等

總覺得nakuz宜家昵種近乎全壇一個格式既款真係跟唔上時代步伐

有d版其實應該改一改program去方便一d特殊版塊既人

發貼高級模式哥度都應該搞搞佢...置頂代碼又冇,表格代碼又流流地...功能過少,搞到d有心發貼既人都整唔靚個貼

唔好成日都諗住冇人冇人就費事搞
作者: 我思故我在    時間: 18-8-2015 16:16
昵範搞唔到...咁都冇計

咁試聽合唔合法?

btw總覺得哥d應該可以做得更有規模咁遮

例如分好國家地區語 ...
聶羅阿瑪特 發表於 18-8-2015 10:57

聽歌apps都好多,同埋youtube都有得聽,未必有市場。
作者: Roy    時間: 18-8-2015 19:29

嗯...歌果到...已經時移勢亦...
而前係唔少forum 靠呢樣野做起...以前個世界, 唔好只講香港, 本身外國都管唔好, 所以BT, download大行其道,
我記得Nakuz早期都係有少少咁樣...果時都有電台ga...
而家無可能行回頭路之餘仲要做臭個名...

講真, 我提議果到, 都唔太想講話攻埋動漫或影片轉播平台市場,
一黎而家先做, 唔夠內地黎, 果d佢地真係收足廣告之餘先可以代理播埋之類咁樣...
方向係可以好多, 唔係唔可以保留突撃動漫陣營, 只係要先易後難。
做到人無我有, 之後人有我優。

因此, 做個更好的交易平台, 開拓中老年市場係新思維做法。

至於我講十年人事幾番新, 係因為距離當年Nakuz我眼中最風光時, 剛好大概有十年...
作者: 零度之刃    時間: 18-8-2015 20:16
事到如今,樂古已經好難同其他討論區競爭。

動漫輕小說討論區:TSDM/百度貼吧
LoL/爐石等知名遊戲討論區:官方討論區
遊戲攻略網: ICY Vein, probuiild, HKES etc
遊戲資訊網: op.gg, sur@20, lol吧, 多玩, HKES, etc
吹水: why not HKgolden
音樂: TSDM, HKgolden, 貼吧

按現狀,樂古其實無可能係上述的范畴中穎脫而出。

剩下的只有

1.手機遊戲

競爭都幾大,
出名ge手游唔多會用樂古作官方論壇,
唔出名ge合作黎都無用wwwwwwwwwwwww

2.桌遊

得外國有BGG,
不過香港ge桌遊愛好者畢竟有限。
作者: 545979520    時間: 20-8-2015 04:14
我比D所謂既少少意見 你可以唔接立
第一 yahoo引擎 打"論壇"  第一個名唔係樂古
第二 如果你真係有心搞既 見手機APP有咩多人玩既GAME你就開個新版 之後再穩D有玩過或者機器人開少少POST(我試過開FACEBOOK群組 唔多唔少都R到1~2百個人)
第三 可以既話儘量寫個程式擅長關鍵字眼 並將廣告既IP列入黑名單(除非D厄錢廣告願意買高仿既IP登入論壇SD廣告)因為宜家D人一見到廣告就會有避忌心態 睇多兩睇就熄左佢個網頁 儘量唔好比人SD廣告
同埋Discuz好似本身有免費既手機版 我唔知你係咪二次開發果陣轉左個字眼
作者: 小妍~    時間: 29-8-2015 19:03
管理團隊眼見既得一位超版用心搞
其他管理員有上線 但好似冇咩做過野 (眼見既事實, no offence)
一堆版主/超版離開天數由幾十至幾百不等
連管理團隊都放棄, 咁會員又點會留低
繼續只攻線上遊戲呢條路唔再行得通
隻隻都結束營運 執下少隻 執下又少隻
作者: 〝細wIN_    時間: 29-8-2015 23:35
例如分好國家地區語言/新歌/hot歌/整到易search d等等

總覺得nakuz宜家昵種近乎全壇一個格式既款真係跟唔上時代步伐

要諗一諗:L 同埋應該要多d人手 但係依加個forum係停留緊幾年前
依加有kkbox spotify 甚至apple出埋music已經搶晒好多手機客
依加就算有人出新歌 只要follow佢地個page 訂閱youtube就知
作者: 聚賢莊    時間: 30-8-2015 02:45
手機game
作者: 我思故我在    時間: 30-8-2015 03:31
管理團隊眼見既得一位超版用心搞
其他管理員有上線 但好似冇咩做過野 (眼見既事實, no offence)
一堆版主/ ...
小妍~ 發表於 29-8-2015 19:03

其實你睇返樂古一路以黎既主要對象都係年青人,你有冇見d上左年紀既人黎呢到?你去其他討論區睇下人地幾多元化,升學既有,已婚生活既有,賭博既有,講股票既都有,人地d會員有老有嫩,所以最大問題係路線唔夠廣闊,唔改善呢樣野係講咩都冇用。
作者: 小妍~    時間: 30-8-2015 03:56
其實你睇返樂古一路以黎既主要對象都係年青人,你有冇見d上左年紀既人黎呢到?你去其他討論區睇下人地幾多 ...
我思故我在 發表於 30-8-2015 03:31

係, 而且online game既時代已經過左:/手機遊戲都未必支撐得起..
作者: 我思故我在    時間: 30-8-2015 04:00
係, 而且online game既時代已經過左:/手機遊戲都未必支撐得起..
小妍~ 發表於 30-8-2015 03:56

不過要轉型都好難,第一冇人手,第二既然人地己經有平台去討論,呢到又有d咩可以吸引到人黎。
作者: 小妍~    時間: 30-8-2015 04:05
不過要轉型都好難,第一冇人手,第二既然人地己經有平台去討論,呢到又有d咩可以吸引到人黎。 ...
我思故我在 發表於 30-8-2015 04:00

點樣吸引人流呢~.~
作者: 我思故我在    時間: 30-8-2015 04:33
回復 50# 小妍~
所以唔洗諗
作者: Hellkite    時間: 7-9-2015 00:29
我們老了
作者: StaR`    時間: 27-9-2015 16:40
我覺得可以靠LOL起死回生 目前都冇香港人既LOL論壇 我都係上巴哈多 而LOL又係目前最多人玩既game(香港黎講)
作者: 我思故我在    時間: 27-9-2015 19:20
我覺得可以靠LOL起死回生 目前都冇香港人既LOL論壇 我都係上巴哈多 而LOL又係目前最多人玩既game(香港黎講 ...
StaR` 發表於 27-9-2015 16:40

治標唔治本,到lol沉個陣咁又如何?
作者: YANYAN仔    時間: 19-11-2015 19:47
nakuz雖然人唔多.不過我覺得nakuz好舒服.係一個有文化的論壇
作者: Waterbaby    時間: 25-11-2015 02:32
老老實實,想吸新血,就唔好set太多限制
作者: hay_0131    時間: 30-11-2015 13:12
手機GAME都或者救到既
作者: chengkw1996    時間: 1-12-2015 15:30
整apps 都唔錯
作者: 罕罕罕    時間: 1-1-2016 21:19
加多D版 宣傳.....
作者: 血映雪    時間: 3-1-2016 19:59
治標唔治本,到lol沉個陣咁又如何?
我思故我在 發表於 27-9-2015 19:20

據美國時代周刊所講, LOL會係一個可以雄霸電競界至少十五年嘅遊戲...
所以樂古靠LOL鹹魚翻生未嘗不可呀!
作者: 我思故我在    時間: 3-1-2016 21:43
回復 61# 血映雪
就算得,咁可以有咩方法吸納呢班玩家
作者: CSLOK123    時間: 7-1-2016 03:28

從update成discuz7.2開始,百年不變預設風格舊logo上去的論壇
就吸引唔到咩人,呢家樂古要接觸返電玩資料論壇
我諗要投資大手筆 搵電競產品合伙商
投資現今電玩四大遊戲電玩比賽 (dota2 爐石戰記 英雄聯盟lol Counter-Strike: Global Offensive)
當年樂古風雲一時都係依靠Counter-Strike Onilne及Counter-Strike 1.6
再加入更多電競新聞第一手資訊直播,遊戲資訊直播(當年的nRadio改變去Twitch直播,找一些twitch名人一齊介紹遊戲)
真係要回流旺盛要比現今香港電玩論壇更進一步去吸入人流
以上一步一步來就係最好,但樂古從幾年前開始就唔願意升level 注定比淘汰
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 21-1-2016 00:45
從update成discuz7.2開始,百年不變預設風格舊logo上去的論壇
就吸引唔到咩人,呢家樂古要接觸返電玩資料論壇 ...
CSLOK123 發表於 7-1-2016 03:28

cso宜家港服合左台服,仲有玩CSO既都去曬巴X啦,資訊性差好遠

睇返NAKUZ個CSO版...變左死城

其實資訊性真係好重要,至少會帶到D訪客黎SEE/註冊
同埋一個多元創作平台都好重要

話說點解NAKUZ個nhome到宜家仲未開番嫁=.=|||
作者: 小妍~    時間: 21-1-2016 05:35
cso宜家港服合左台服,仲有玩CSO既都去曬巴X啦,資訊性差好遠

睇返NAKUZ個CSO版...變左死城

其實資訊性真 ...
聶羅阿瑪特 發表於 20-1-2016 04:45 PM

因為冇人做野 講完
作者: 我思故我在    時間: 21-1-2016 22:43
因為冇人做野 講完
小妍~ 發表於 21-1-2016 05:35

人地義務架,個個有正職,要搵食架嘛。早十年八年就話讀緊書仲有時間姐。
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 25-1-2016 12:58
人地義務架,個個有正職,要搵食架嘛。早十年八年就話讀緊書仲有時間姐。
我思故我在 發表於 21-1-2016 22:43

個理由好合情合理

不過從結果而言,確實影響到論壇運作

令我諗番起以前港巨我所在個團戀曲

大房走左去外國讀書,然後淨低一d殘存團員完全處於自生自滅狀態

收人要都房行首要自己搞,有掛自己踢,團倉物資用曬自己解決,團技冇大房升唔到,個團比人搞無能為力

哥時有時會諗,如果大房真係立心唔理個團死活,好心佢索性解團啦

因為唔開都開左所以覺得可惜? 所以等佢自己自生自滅、睇佢幾時走到盡頭再算?

btw我覺得nakuz都係處於差唔多既狀況
作者: 我思故我在    時間: 25-1-2016 15:00
個理由好合情合理

不過從結果而言,確實影響到論壇運作

令我諗番起以前港巨我所在個團戀曲

大房走左 ...
聶羅阿瑪特 發表於 25-1-2016 12:58

有d背景既野你可能唔知,樂古大部份管理員都係話唔到事去做決策,除左忙之外,呢個就係一個關鍵既理由,直接d講,佢地係心淡先離開樂古
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 26-1-2016 13:04
有d背景既野你可能唔知,樂古大部份管理員都係話唔到事去做決策,除左忙之外,呢個就係一個關鍵既理由,直接d ...
我思故我在 發表於 25-1-2016 15:00

所以就係做決策哥條友究竟搞緊乜囉==?
下面d人有意見/問題積埋積埋,決策哥條友又唔跟進or同大家好好傾下

到d人唔走都真係走左又唔搵番d人黎頂番個位

唔夠人自己又唔落手落腳搞

ok~去到人去流空既時候

就話比自己聽都冇曬人啦,搞黎都冇用

而事實上去到昵個moment可能搞黎真係冇用

相等於到到末期癌症,食藥黎做乜==?
作者: 我思故我在    時間: 26-1-2016 14:44
所以就係做決策哥條友究竟搞緊乜囉==?
下面d人有意見/問題積埋積埋,決策哥條友又唔跟進or同大家好好 ...
聶羅阿瑪特 發表於 26-1-2016 13:04

所以見到有人係投訴其他管理員我覺得係唔合理。不過老實講最高話事人只係代表佢公司黎呢到,而收購目的都只係商業上需要,所以係完全冇計劃任何發展方針。
簡單d黎講,到今時今日佢係冇care過呢到有人定冇人。
作者: 我思故我在    時間: 26-1-2016 14:46
好似有卡帖問題
作者: CSLOK123    時間: 29-1-2016 00:09
所以見到有人係投訴其他管理員我覺得係唔合理。不過老實講最高話事人只係代表佢公司黎呢到,而收購目的都只 ...
我思故我在 發表於 26-1-2016 14:44

聽你咁講 我真心希望樂古可以完完整整咁消失   消失從零開始。
   每隔6-7個月我都有過來睇下Nakuz結果完全無改變
   慢慢退步,真係好懷念可以每日都上樂古玩
 樂古以前前代前前代既風格都好靚,完全香港第一大壇架勢
 變成一個"商業用途"既流量頁面
 真係"唉,無野講"
作者: 我思故我在    時間: 29-1-2016 01:08
聽你咁講 我真心希望樂古可以完完整整咁消失   消失從零開始。
   每隔6-7個月我都有過來睇下Nakuz結 ...
CSLOK123 發表於 29-1-2016 00:09

又未到第一大壇既
作者: wmlauaa    時間: 30-1-2016 22:42
樂古最多人流都係巨商個到
作者: 南非王子    時間: 3-2-2016 19:13
樂古最多人流都係巨商個到
wmlauaa 發表於 30-1-2016 22:42

係
作者: 炎龍君    時間: 17-2-2016 15:03
我覺得樂古本來係著重online game,但現在d人玩人遊多
作者: vC.`    時間: 24-3-2016 15:44
主力落手機game , Lol , CSO, CSG, 巨商
開多幾個聊天室既帖
放寬留言規則 吾好捉得咁緊
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 24-3-2016 18:42
主力落手機game , Lol , CSO, CSG, 巨商
開多幾個聊天室既帖
放寬留言規則 吾好捉得咁緊 ...
vC.` 發表於 24-3-2016 15:44

睇番好多會員,甚至係申請做版主既人意見都一致認為要搞番個nakuz手機版

其實都岩既,而家d人講真對部手機既時間多過對部PC既時間
希望快D開發手機版啦...宜家睇番個論壇統計,D數據真係嚇到你一額汗
作者: vC.`    時間: 24-3-2016 19:44
睇番好多會員,甚至係申請做版主既人意見都一致認為要搞番個nakuz手機版

其實都岩既,而家d人講真對部手機 ...
聶羅阿瑪特 發表於 24-3-2016 18:42

但手機版如何計算上線時間= =
作者: meishk1234    時間: 24-3-2016 21:24
整D 論壇GAME 可以升到LV既
作者: 聶羅阿瑪特    時間: 24-3-2016 23:23
但手機版如何計算上線時間= =
vC.` 發表於 24-3-2016 19:44

PC版計時大概係重新整理/頁面轉換時計時

一定時間後沒有動作會終止計時(彈廣告)....感覺上大概係咁

所以如果有進入主題/返回主頁動作都會計時

不過昵個都係小問題吧=-=
作者: vC.`    時間: 25-3-2016 00:54
PC版計時大概係重新整理/頁面轉換時計時

一定時間後沒有動作會終止計時(彈廣告)....感覺上大概係咁

所 ...
聶羅阿瑪特 發表於 24-3-2016 23:23

硬係覺得計得唔準= =

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2