樂古Nakuz

標題: 版主喎,咁岩呀 [打印本頁]

作者: andy3200    時間: 13-10-2015 00:55
標題: 版主喎,咁岩呀

自己睇圖,人地SD比我,你地下一句,一定係你的朋友就是你,鐘意點講就點講,反正我已經無玩
聽人講個群係要群主邀人入既(唔肯定)

[attach]1079188[/attach]
[attach]1079186[/attach]
作者: 鮑魚小王子    時間: 13-10-2015 01:08
見習版主都用掛 唉 巨商無希望
作者: 小妍~    時間: 13-10-2015 01:52

下=.= 版主唔可以入外掛群?
入外掛群=用外掛?
你老豆係男人, 係咪係男人都係你老豆
作者: andy3200    時間: 13-10-2015 01:54
下=.= 版主唔可以入外掛群?
入外掛群=用外掛?
小妍~ 發表於 13-10-2015 01:52 AM

個群要群主邀,咁點樣群主先邀?買掛囉
作者: 小妍~    時間: 13-10-2015 01:55
andy3200 發表於 13-10-2015 01:54

你係群主?咁熟規矩既。
作者: 小妍~    時間: 13-10-2015 01:56
andy3200 發表於 13-10-2015 01:54

同埋點解你有圖既?你都係群入面?呀係,你實係話FD腥比你。
作者: kit2234560    時間: 13-10-2015 02:04
讓我們繼續看下去~_~
作者: 水火不容    時間: 13-10-2015 02:12
其實樓主想表達d咩?
作者: 水火不容    時間: 13-10-2015 02:15
回復 2# 鮑魚小王子

你了解清楚件事味架?:L
作者: andy3200    時間: 13-10-2015 02:32
其實樓主想表達d咩?
水火不容 發表於 13-10-2015 02:12 AM

無咩既,見巨商版無咩人講野,等佢熱鬧d姐
作者: andy3200    時間: 13-10-2015 02:33
你係群主?咁熟規矩既。
小妍~ 發表於 13-10-2015 01:55 AM

我都想:loveliness:我自問我無能力寫到程式,同埋你可以望下左手邊既,見唔見到有個好熟既人名:lol:
作者: andy3200    時間: 13-10-2015 02:34
同埋點解你有圖既?你都係群入面?呀係,你實係話FD腥比你。
小妍~ 發表於 13-10-2015 01:56 AM

你咪當我用囉,不過你係見習版主,人地點睇就唔知啦
作者: 小妍~    時間: 13-10-2015 02:43
你咪當我用囉,不過你係見習版主,人地點睇就唔知啦
andy3200 發表於 13-10-2015 02:34

我唔介意人地點睇我, 我只不過係樂古論壇一個見習版主,其實有用外掛/無用外掛都冇咩意思。
由我第一日做見習版主,已經有唔少既風雨,而我係呢到既身份係見習版主,工作係管理,就係咁多。
見習版主與巨商玩家身份無關。我入巨商唔會扣到你分禁唔到你言,你開樂古亦唔會升到全陣250。
說話要講既就係咁多,你眼紅我想我比人封帳可以去官網舉報。
唔想我做到版主,可以雞蛋裡挑骨頭搵我錯處再去舉報我。
係申請做版主既時候,只係想到想個版面好,真係估唔到會有咁多風風雨雨,成個政治家咁。
作者: 小妍~    時間: 13-10-2015 02:44
我都想我自問我無能力寫到程式,同埋你可以望下左手邊既,見唔見到有個好熟既人名 ...
andy3200 發表於 13-10-2015 02:33

點都好啦,QQ號名稱可以改,圖都可以改,亦可以偷,較早前發左合馬圖,你都可以開返個QQ號入群發。
作者: 沖天~    時間: 13-10-2015 08:54

入一個群只係為左方便自己買外掛兵或者了解下D兵既價格,個人認為最好入多幾個

對戰力有追求我唔信有人未試過收無想225 or 250兵 

到時一定係要知價格同搵人代升,入群係最方便又快捷得到以上資訊既做法

而且我估唔只得小妍一個出名既人有入,你點解唔開埋其他人出名既人D名??

入去賭埸既都唔係個個賭錢喇,事情唔洗放到咁大,

而且冷戰團講明禁外掛,如果有用記得同我講。

作者: wsai    時間: 13-10-2015 09:11

雖然你50步笑50步,不過都支持你既做法,我亦非常相信係不少人自己升無想220兵(包括我自己),250果d我覺得係痴左線...太迷戀巨商,雖然都有依d人
作者: foolruner    時間: 13-10-2015 09:30
andy3200 發表於 13-10-2015 02:32

又要做又要不承認,呵

要做就直接一點,有承擔一點吧。又想達到目的,又不肯站出來,偏偏任何人都看到你
作者: foolruner    時間: 13-10-2015 09:31
雖然你50步笑50步,不過都支持你既做法,我亦非常相信係不少人自己升無想220兵(包括我自己),250果d我覺得係痴 ...
wsai 發表於 13-10-2015 09:11

其實大家都在用外掛,不過用的方式,是用兵仔買賣的方式外判了。

BTW    我升級的畫面被截了@@
作者: 小妍~    時間: 13-10-2015 09:35
其實大家都在用外掛,不過用的方式,是用兵仔買賣的方式外判了。

BTW    我升級的畫面被截了@@ ...
foolruner 發表於 13-10-2015 09:31

突然講到用外掛的方式了=.=
偉大的產品,200兵/200裝。

另請各位良性討論。
作者: 小妍~    時間: 13-10-2015 09:47
andy3200 發表於 13-10-2015 02:32

原來用心良苦。
作者: wsai    時間: 13-10-2015 09:55

BTW    我升級的畫面被截了@@ ...
foolruner 發表於 13-10-2015 09:31

你唔好將自己用外掛合理化啦,冇用過既人多的是,係你唔識玩巨商者,人地用你就要用?人地賣你就一定要買?仲有一班買完就話自己冇用過外掛,係冇用過,但係用左外掛副產品囉,又助長唒更多人用,個個咁諗咪攪成港巨咁囉,依家d人諗咩嫁?法律第2?
作者: 水火不容    時間: 13-10-2015 10:20
你唔好將自己用外掛合理化啦,冇用過既人多的是,係你唔識玩巨商者,人地用你就要用?人地賣你就一定要買?仲 ...
wsai 發表於 13-10-2015 09:55
講到自己咁乾淨
作者: 鮑魚小王子    時間: 13-10-2015 10:38
呢個掛taobao一直賣緊
入群係方便留意價格 相信大家都未傻得哂
作者: foolruner    時間: 13-10-2015 10:41
你唔好將自己用外掛合理化啦,冇用過既人多的是,係你唔識玩巨商者,人地用你就要用?人地賣你就一定要買?仲 ...
wsai 發表於 13-10-2015 09:55

第一,我確實沒有用外掛,碰都沒有碰過,唯一只有某次免費外掛上網,看過某人自稱52版主在樂古開POST說掛有木馬,還有童話滄海之爭
第二,如果買兵買錢叫掛,我認我有用
第三,我沒有合理化外掛,只是指出大家都在用
第四,我是否懂得玩巨商,你也沒有看過,我可以認為你的指責是幻想。
第五,窮人我看過,但絕大部分玩下去的都會儲錢買高級兵
第六, 我第一隻200兵是玩巨第八年才買,當時是港巨細工普及時代,經得起查(如果你有能力查的話)

買第一隻200念200陰之前是斧頭冥海升到150,帥全是用主帶出來/吸出來。130轉主轉明朝,漢槍馬符原住,買一隻50修道轉孔,自己帶原住升到212主
有沒有人試過漢槍馬符原住?大家都在用女忍刀,我用漢槍馬符花頭藏金服化天手空腰40鞋40介。
好記得當年一用出漢槍,兩個人說了一句「漢槍?」,連等完一場都免,即走即退隊,最後散夥
好記得當年沒人念沒人休,我自己吃兵法念+休,主有力,念休沒裝能放二十斤左右,點手又快手,我5秒內要食牛肉、食薄荷湯、搬薄荷湯,有死兵要十全。因為只有二十斤,還要放2個十全其他才能放薄荷湯,為何薄荷湯、牛肉?因為性價比走遍全巨最佳
這些我都遇過了,你呢?

我不知道你能否如此大聲說自己沒用過外掛,也不知是否能說掛兵完全沒碰過,所有巨錢自己賺/買點品換回來,所有任品全部自己打回來(大部分任品都是掛出來)
玩過巨商的人都知道,這是多麼的難以置信

巨商近乎忘記了,真錢換巨錢官方渠道是買點品賣
巨商似乎忘記了,空裝的藝術,凡高級才是正確的
巨商似乎忘記了,你打不到怪,大部分是技術問題,兵陣的問題,而非裝備問題
巨商似乎忘記了,任品是可以打出來的
巨商似乎忘記了,79裝都可以轉帥

我最恨的就是開上帝模式,大聲藐視所有人的能力,到自己就做不了的人
當然如果你真的能做到而又玩得強,將會得到我無限敬重,但這只有你自己心中知道,騙得了人,騙不了自己
作者: foolruner    時間: 13-10-2015 10:45
所以我一直話 玩巨商就預左有外掛
自問兵陣有4只無想兵收番黎
自up 2只 石弓,金2
黎緊會收多只,因為自up ...
魔界幻龍 發表於 13-10-2015 10:26

舉罈太差了\

前個賣2E = 1,第二天賣出
之後賣多兩個3E = 1,9秒9賣出
之後3E = 1賣六個

我打十小時(累計),打出十個冰劍碎片
28E入手

港巨印狐台女無想莫反打毒龍三小時三塊版下,你出多少錢?台巨賣500M = 1
作者: 傻浪浪    時間: 13-10-2015 11:03
我講句公道說話啦
首先會員呢個貼一定想人注意呢個見習板主啦

其實接觸外掛真係好難避免 姐好似某會員指出 外掛寶兵等ETC~

但係作為板主也應注重自己身份在外掛群組出現 自然少不了閒言閒語

外掛係死 人係生既 當你跑去用錢外掛唔多唔少幫助加速巨商滅亡

看透D 快D打爆機~~~~

我玩巨商諗都最少10幾年 見慣大風大雨 唔係人人都要用外掛既. 識得既人手都有好多

用得外掛多數有想到 始終人手升300日不如外掛1日 這是事實
作者: andy3200    時間: 13-10-2015 12:14
點都好啦,QQ號名稱可以改,圖都可以改,亦可以偷,較早前發左合馬圖,你都可以開返個QQ號入群發。 ...
小妍~ 發表於 13-10-2015 02:44 AM

我見你個post都無post呢張圖啦,邊個咁得閒改張咁既圖屈你你有無發比人,心照有無人扮你再屈你,心照
作者: andy3200    時間: 13-10-2015 12:16
入一個群只係為左方便自己買外掛兵或者了解下D兵既價格,個人認為最好入多幾個

對戰力有追求我唔信有 ...
沖天~ 發表於 13-10-2015 08:54 AM

其實你可以睇番上面,呢個群唔係呀貓呀狗都入得到,如果你咁都覺得無問題咁咪無問題囉
作者: andy3200    時間: 13-10-2015 12:20
我講句公道說話啦
首先會員呢個貼一定想人注意呢個見習板主啦

其實接觸外掛真係好難避免 姐好似某會員指出 ...
傻浪浪 發表於 13-10-2015 11:03 AM

其實我已經爆機了,夢想係馬250已經係前排完成左,只係有人sd張相比我先發下言
作者: andy3200    時間: 13-10-2015 12:22
台巨都算好

封ac,只係封唔到掛兵
姐係神獸250要人手
魔界幻龍 發表於 13-10-2015 11:19 AM

講真,我就真係唔相信250神獸一定係人手,因為我曾經去冰城解任見到馬主係冰城3f掛重生雙頭蛇
作者: wsai    時間: 13-10-2015 14:03

回復 25# foolruner
第一,其實係''其實大家都在用外掛''依到令我有少少誤會

第三,總有1%既人冇掂到既
第四,其實無人識玩巨商
第五,我都窮嫁,不過我有錢都只係拎黎買無想自己食
第六, UP依樣野想講咩?

----------------------------------
大家白手既話都係差唔多嫁啦,我又講自己段故啦,以為陰念冇用,所以未轉主前打到嘔血,都係轉左主之後慢慢吸...不過通常陰念升到18X就忍唔住賣左佢LOL...PS:200前全陣都係得40介,任務介指同NPC武,可唔可以叫空裝?=.=其實我覺得雷公是廢的...lol
漢槍我就未玩過,因為我主一直吸升,求其渣枝萬聖節送果把槍開FU算
我都係食薄荷湯,食物就去買魚(唔記得咩魚),平過牛肉好多,($8x 100飽),唔夠重咪升d挑挑放落分ac到,跟住掉個分ac去升lv地方附近,冇藥冇野食咪放落地下轉ac執xp
其實早玩巨商既應該好多人都遇過,你特登粗體+底線冇意思
我可以盡我最大聲話我冇用過,掛兵冇用過(幫人傳兵就難講,有人話過150/180都係掛兵...),除非你真係100%單機,巨錢?唔洗買,係入面自己賣野賺,全部任品唔係自己打就同團友打嫁啦?唔係邊有趣味?最sad係幾個人一齊打都打唔死d怪交唔到任者!咁咪唔好交囉,反正升信又冇乜用=.=我又唔合幻唔合神,去到唒d地圖升lv同掛藥咪算囉!

巨商近乎忘記了,真錢換巨錢官方渠道是買點品賣<<依個係官方想法(我認為)
巨商似乎忘記了,空裝的藝術,凡高級才是正確的<<去到某個階段,低lv/低紅利真係打得唔痛,就緊係要高級d嫁啦,所以我先食無想(而且之前d兵帥全部都係40/50,79/89/90轉)
巨商似乎忘記了,你打不到怪,大部分是技術問題,兵陣的問題,而非裝備問題<<咁至少都要磨利把刀先去打就事半功倍嫁啦,唔通拎隻1lv雞女去打炮咩?
巨商似乎忘記了,任品是可以打出來的<<不如話d人懶/外掛搶到點唔到怪但又想交任果d人
巨商似乎忘記了,79裝都可以轉帥<<即係npc武囉

我最恨的就是開上帝模式,大聲藐視所有人的能力,到自己就做不了的人<<哦,請教一下點開?我玩巨商只係知攻擊模式好有用
當然如果你真的能做到而又玩得強,將會得到我無限敬重,但這只有你自己心中知道,騙得了人,騙不了自己<<我玩得唔勁,我覺得你應該
無限敬重開發巨商果班人,因為佢既開發帶比我地當年好多歡樂,當然都要出世出得岩時間啦xd
ps:我想問點解依家上樂古又咁多廣告嫁?
作者: wsai    時間: 13-10-2015 14:48
講到自己咁乾淨
水火不容 發表於 13-10-2015 10:20

SOR,我有潔辟
作者: andy3200    時間: 13-10-2015 15:55
回復  foolruner

第四 ...
wsai 發表於 13-10-2015 02:03 PM

老老實實,真錢換巨錢邊有官方渠道,凡有呢d交易點數一定有掛
作者: 水火不容    時間: 13-10-2015 16:01
回復 33# wsai
講經?
作者: wsai    時間: 13-10-2015 16:04
回復  wsai
講經?
水火不容 發表於 13-10-2015 16:01

講咩經?
作者: foolruner    時間: 13-10-2015 16:28
老老實實,真錢換巨錢邊有官方渠道,凡有呢d交易點數一定有掛
andy3200 發表於 13-10-2015 15:55

真有趣,買點,買孫子入籍,放拍賣,中間有掛?
作者: foolruner    時間: 13-10-2015 16:38

第四 ...
wsai 發表於 13-10-2015 14:03

既是誤會,清楚就OK了
林平初期就可以用來打廢怪升級。中期回血,後期防止一堆飛兵四處走,不見得無用,除非全陣上裝
以前原住升一晚可以用過千薄荷湯(因為無位不用燕),而一旦離開,你不可能再組齊一隊人
我都是130主才升一隻念出來,50LV(剛好有隊員)去打朝幻出鏡
漢槍是便宜裝之中距離最遠的(因為範圍大),它技能效果有兩截(升和插),你有練習的話,可以容易抓住機會補休
當年練到可以只打中一隻/一排怪(視乎受攻擊面)
而我當年就是漢槍馬符打料正式出身。
作者: andy3200    時間: 13-10-2015 16:51
真有趣,買點,買孫子入籍,放拍賣,中間有掛?
foolruner 發表於 13-10-2015 04:28 PM

d錢憑空變出黎?唔係掛打料賣npc或者跑商,那有幾十億甚至幾百億?你肯定你用的錢沒有外掛成份?你唔同任何人交易?擺拍賣賣野,買果d錢唔係外掛刷出黎?
作者: foolruner    時間: 13-10-2015 16:58
d錢憑空變出黎?唔係掛打料賣npc或者跑商,那有幾十億甚至幾百億?你肯定你用的錢沒有外掛成份?你唔同任 ...
andy3200 發表於 13-10-2015 16:51

這你倒是可以如此想。當然這想法,證明了你有多有趣
錢只是交易媒介

你肯定你吃的三色不是外掛錢投資農場生產出來?
作者: oranclock    時間: 13-10-2015 17:56
外掛加速隻Game既衰落
作者: 傻傑=]    時間: 13-10-2015 19:25
以前日巨比人發現用外掛都比人封殺
只係風氣唔同,習慣變成自然~無得講
作者: 遺忘`    時間: 13-10-2015 20:53
入外掛群證明不到什麼,了解價格沒有問題吧

如果你有證有據可以證明到板主用外掛,你不妨可以去舉報。

因為你無證無據POST上樂古公審,低毀人很好玩嗎?
作者: 小妍~    時間: 13-10-2015 21:04

第四 ...
wsai 發表於 13-10-2015 14:03

用chrome可以裝adblock,
作者: 小妍~    時間: 13-10-2015 21:06
其實我已經爆機了,夢想係馬250已經係前排完成左,只係有人sd張相比我先發下言 ...
andy3200 發表於 13-10-2015 12:20

這只是你自己主觀的想法。
正如閣下3-4個月內爆升250馬,別人唔相信,就可以直指是用外掛嗎。
作者: 紫龍EX    時間: 13-10-2015 21:55

睇到咁 我會諗港巨玩完對我黎講未嘗唔係一件好事 一直花咁多時間去打理隻game 但無法避免既係外掛存在 而且非常普及 其實有唔少人都有用掛 有D可能係名氣大所以大家唔會講 更睇到有人話咩人人都用掛 買兵就等於用掛黎合理用掛 至於小妍有冇用掛的確要有更有力既證據  本來最近都有打算係其他巨東山再起 睇完依個post 我都係暫時唔會玩巨商 特別係台巨既外掛情況 國巨都可以考慮 因為佢係親生仔 巨商的確令人又愛又恨
作者: 小妍~    時間: 13-10-2015 21:59
睇到咁 我會諗港巨玩完對我黎講未嘗唔係一件好事 一直花咁多時間去打理隻game 但無法避免既係外掛存在 而且 ...
紫龍EX 發表於 13-10-2015 21:55

等著你回來~~
作者: kuo5277    時間: 14-10-2015 02:18
d花生真系好香
作者: foolruner    時間: 14-10-2015 09:29
睇到咁 我會諗港巨玩完對我黎講未嘗唔係一件好事 一直花咁多時間去打理隻game 但無法避免既係外掛存在 而且 ...
紫龍EX 發表於 13-10-2015 21:55

親生仔比代理更差

韓巨用法律來禁掛的

(如果親生仔不是這個意思,就忘記我吧XD)
作者: 紫龍EX    時間: 14-10-2015 12:02
回復 50# foolruner

用法律禁掛唔好咩 有阻嚇性 如果你係唔用掛既我認為唔洗怕犯法 而且我認為韓國應該係咁多巨最好 至少對非外掛玩家係 可惜佢地唔受海外玩家玩
作者: foolruner    時間: 14-10-2015 14:56

用法律禁掛唔好咩 有阻嚇性 如果你係唔用掛既我認為唔洗怕犯法 而且我認為韓國應該係咁 ...
紫龍EX 發表於 14-10-2015 12:02

你不明白我意思,在「不用法律武器之下,防止外掛」的能力,韓服人員可能比台服更廢物

當他慣於用法律來禁掛,一旦離開了法律保護範圍,剎那間就會失去光環,變得一文不值。

----------------------------------------
個人判斷,韓服其實比所有代理更廢
據聞(當時退巨中)當年刷罈漏洞,逼到發現者公開漏洞才改,明男BUG魔兩年才懂得用禁ALT+S傻方法來禁。
windows vista、7、8、10……連續四次升級跟不上潮流,現在8仍然不能完美支援,10已經成行成市(當然有WIN8廢物之功)。
作者: 紫龍EX    時間: 14-10-2015 23:34
回復 52# foolruner

其實用外掛不嬲都犯法 只係得韓巨會執法 而且明顯地韓巨少好多掛 至於有冇法律光環根本唔重要 成效先最重要 坦白講 封ac作用大嗎? 當年港巨都有封過唔少ac 最後係 只要代理開始懶理巨商就會立即比外掛橫行 依家台巨即使有封掛 外掛依然係多而且非常普及  至於你提及既係巨商本身存在既問題/bug 係原廠製作問題 同外掛冇直接關係 最重要既係 依種問題係所有地區巨商都有 因為佢地都係睇韓巨頭 而且就刷罈問題上 港巨就明顯極為嚴重 歸根究底都係外掛帶黎既問題  比我選擇 我會要一個少外掛 即時有限制(禁買巨錢) 都值得 因為一個好代理帶黎既公平遊戲環境 絕對值得支持
作者: 小妍~    時間: 15-10-2015 01:40

其實用外掛不嬲都犯法 只係得韓巨會執法 而且明顯地韓巨少好多掛 至於有冇法律光環根本 ...
紫龍EX 發表於 14-10-2015 23:34

台巨起碼佢地會人手檢查封AC,有少少阻嚇作用,港巨真係..而且港巨都撐都咁耐,希望台巨都撐到一段時間@.@
封左佢地D AC,外掛兵少左, 但變相外掛兵既價亦升左。
作者: funghp    時間: 15-10-2015 01:51
如過無記錯台巨早期就見你開PO話人用外掛,算啦,睇開D
台巨玩得越耐,睇住外掛越猖狂,都明白無外掛根本無可能,
諗深一層都係隻GAME姐,主要消磨下時間,比你戰力高,城主,現實又咪Nobody,
除非你真係無買過200兵 / 巨錢 / 開外掛等等,但戰力最TOP果D,如果唔係影響唔大,
雖然話外掛加快左巨商執粒,但無外掛今時今日巨商又撐到幾耐,
E家物價低,老玩家可以快速咁達到當年做唔到既野,回味下都係一重樂趣
巨商真係經典,玩過好小online,主要無興趣玩左陣就放棄,得巨商同楓谷都算玩得耐。
作者: kafu1234    時間: 15-10-2015 01:52
[youtube]zIVKhUSkrA8[/youtube]
作者: foolruner    時間: 15-10-2015 09:06

其實用外掛不嬲都犯法 只係得韓巨會執法 而且明顯地韓巨少好多掛 至於有冇法律光環根本 ...
紫龍EX 發表於 14-10-2015 23:34

恕我律例知識十分弱,真的不知外掛犯何法,不計傻仔外掛商用GAME本身的商標版權做封面設計

勞煩解釋;P
作者: 小妍~    時間: 15-10-2015 18:01
韓國D法律..唔..ER..
作者: 沖天~    時間: 15-10-2015 21:24

玩港巨講到自己無做外掛既副產品....

玩廠自己打料 有外掛收 人地轉賣無想連裝你咪又係外掛副產品...

同我講呢D!用下個腦思考下,

得閒睇多D書 思考致富聖經/富爸爸窮爸爸/僕人1同2,

增加一下自己思考既空間,

係到扮哂野... 玩廠收料唔會收到外掛料既?轉賣無賣過比外掛佬既?

易道/痕信...等等呢啲幣商ga彈唔係外掛錢黎既??你連入點數買本孫子,買果個人係使用外掛,你都係外掛既副產品!!

你要怪唔係怪我地同外掛有接觸,因為係無可奈何,而係怪GM無大力打擊外掛,

令到成隻GAME幾乎所有既任料/廠料/神裝,都係外掛刷出黎

不是偷,不是搶,更加沒有傷害人,我諗唔通有何理由要去傷害同去怪責別人

如果因為咁樣就去傷害我地玩家,你咁樣係好自私,學識尊重人地,

本是同根生,大家都有大家既生存方式,何必去強人所難?

作者: 紫龍EX    時間: 15-10-2015 23:12
回復 57# foolruner

其實依家用掛到底係咪犯法係唔同地區都有唔同詮釋  但一開始你接受玩依隻遊戲都一定有個同意條款說明左你會遵守佢定下既條款 而入面一定會有禁止使用外掛既條款 而且就你咁講 韓巨係用法律去禁止外掛 咁就姐係用外掛係犯法 如果韓巨用掛唔犯法 又點靠法律光環?
作者: 紫龍EX    時間: 15-10-2015 23:25
回復 54# 小妍~

橘子垃圾就不嬲既 但港巨初期橘子都有近似既封外掛既方式 早年港巨都同依家既台巨一樣  不過台灣代理普雷威當年岩岩拎到代理權就係用左句 '人地做唔到既我地做得到' 表示台巨會杜絕外掛  結果好明顯 我都知要零外掛難 但依種人手封掛一係唔做一係就要Keep住一直做 只要到唔知日個代理好似港巨咁 就會索性放棄隻game  不過依家台巨比我感覺仍然係有心去搞既
作者: 小妍~    時間: 16-10-2015 00:01
回復 61# 紫龍EX

希望台巨唔好放棄唔好懶
作者: imDaedalus    時間: 16-10-2015 00:05

或者我補充少少啦
韓巨1張身分証 + 1個電話號碼 只可以申請3個帳號

要用多過3個,就要問屋企人/親戚拎,問都未必會俾你
因為用實名登記,開掛就俾人捉,要罰錢坐監

用法律,而且限死每人只可持有3個帳號
但其他國家都唔會咁做啦
作者: 傻西瓜    時間: 16-10-2015 00:12
如果有一日我發現樓主夜晚係九龍公園個公廁出來,而九龍公園公廁出名基佬魚塘,甘樓主=基佬?
作者: 小妍~    時間: 16-10-2015 00:30
回復 63# imDaedalus

好誇張下啵.. 不過其他國家冇可能做到咁..
作者: 沖天~    時間: 16-10-2015 06:30

回復 63# imDaedalus

係,當時我想轉戰韓巨,無記錯好似要用返當地人既身分証,

而且封帳號係整個IP一齊封,相反台巨只係做到第一條(一個號碼只可開3個帳號)

封帳號一時時跟IP封,阻嚇力冇咁大。

開外掛更加唔洗付現實既後果,外掛就自然好似打不死小強。。

作者: foolruner    時間: 16-10-2015 10:17

其實依家用掛到底係咪犯法係唔同地區都有唔同詮釋  但一開始你接受玩依隻遊戲都一定 ...
紫龍EX 發表於 15-10-2015 23:12

所謂犯法,一般人都會指刑事,如果你計同意,應該是文事追訴

但韓國是以侵害他人財產來看待,這就是我所言的不同。因為侵害他人財產,一般賦予執法機關一些權力,例如查IP、拘留等

韓巨失去了這種暴力權力,是難以防掛的
作者: foolruner    時間: 16-10-2015 10:28
回復  小妍~

橘子垃圾就不嬲既 但港巨初期橘子都有近似既封外掛既方式 早年港巨都同依家既台巨一樣   ...
紫龍EX 發表於 15-10-2015 23:25

橘子其實如何垃圾我倒不覺得,我只知巨商仍然在用十幾年前的系統,以致外掛多多,不會是橘子責任。
作者: 小南.    時間: 17-10-2015 02:05
仲講緊-.-
作者: 小妍~    時間: 17-10-2015 08:10
回復 69# 小南.

有話題討論下唔錯既。
作者: foolruner    時間: 17-10-2015 09:09
回復  小南.

有話題討論下唔錯既。
小妍~ 發表於 17-10-2015 08:10

就是,前幾天其靜似水
作者: 小妍~    時間: 17-10-2015 09:25
回復 71# foolruner

點解樓主唔見左zzzz
作者: andy3200    時間: 17-10-2015 18:22

點解樓主唔見左zzzz
小妍~ 發表於 17-10-2015 09:25 AM

係到咩事,明眼人自己識睇啦,根本唔洗多講,等人地自己決定。你實話我兜唔到先唔出聲姐

作者: 小妍~    時間: 17-10-2015 18:43
係到咩事,明眼人自己識睇啦,根本唔洗多講,等人地自己決定。你實話我兜唔到先唔出聲姐
...
andy3200 發表於 17-10-2015 18:22

無所謂既你呢D所謂既證據,對我又冇影響。
作者: 迷失的*小王子    時間: 18-10-2015 22:05
清者自清 何必口舌之爭?
入外掛group都唔一定係有玩外掛
就好似上一樓一都有可能係做專題研習
作者: kit2234560    時間: 18-10-2015 22:44
無所謂既你呢D所謂既證據,對我又冇影響。
小妍~ 發表於 17-10-2015 18:43

E~ 冇左見習2個字啵
作者: 小妍~    時間: 18-10-2015 23:23
E~ 冇左見習2個字啵
kit2234560 發表於 18-10-2015 22:44

將會有更多風雨
作者: kit2234560    時間: 18-10-2015 23:31
將會有更多風雨
小妍~ 發表於 18-10-2015 23:23

乃屬正常、眼紅之事。 唉
作者: 小妍~    時間: 19-10-2015 00:59
乃屬正常、眼紅之事。 唉
kit2234560 發表於 18-10-2015 23:31

而我不知道為什麼要眼紅 ..
作者: 沖天~    時間: 19-10-2015 01:31
應該隻眼有事
作者: 小妍~    時間: 19-10-2015 01:34
應該隻眼有事
沖天~ 發表於 19-10-2015 01:31

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2