樂古Nakuz

標題: 會員沖天~事件集中討論帖 [打印本頁]

作者: foolruner    時間: 3-3-2016 17:28
標題: 會員沖天~事件集中討論帖

近日有關外掛討論持續,甚至有會員投訴
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4528552

請各位注意版規及各種問題:
1不雅/冒犯內容
請留意對人格的侵害,包括對人身的攻擊、言語暴力
2罵戰
請勿作無意義的對罵,指責別人屬論壇正常行為,但要有理據。
3粗言穢語
諧音等等亦包括在內

另請注意各種香港特別行政區法例,尤其是以下幾條:
1誹謗(第21章《誹謗條例》)
任何人惡意發布明知屬虛假的誹謗名譽的永久形式誹謗,可處監禁2年以及被判繳付法院判處的罰款。
2恐嚇(《刑事罪行條例》第25條)
任何人威脅其他人 ─
(a) 會使該其他人的人身、名譽或財產遭受損害 ;或
(b) 會使第三者的人身、名譽或財產遭受損害,或使任何死者的名譽或遺產遭受損害;或
(c) 會作出任何違法作為,
而在任何上述情況下意圖 ─
(i) 使受威脅者或其他人受驚;或
(ii) 導致受威脅者或其他人作出他在法律上並非必須作出的作為;或
(iii) 導致受威脅者或其他人不作出他在法律上有權作出的作為,即屬犯罪。
3各種歧視條例
4性騷擾
5浪費警力(221章《刑事訴訟程序條例》第 91(2)條)
(2) 如某人明知而向任何人作出虛報,內容傾向於顯示已有人犯某罪行,或傾向於對任何人或財產的安全引起憂慮,或傾向顯示他有對警方的調查具關鍵作用的資料,因而導致任何警力的浪費,即屬有罪,一經定罪,可處罰款$2000及監禁6個月。

(以上各款,不構成法律意見)

樂古希望提供討論空間給各位和平、理智地討論。請各位討論時注意理據及各種文明的法例及規距。

-----------------------------------------------------------------------------------------
重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,NAKUZ討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯繫我們。NAKUZ討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。
作者: kawaibo    時間: 3-3-2016 18:23
彈到我冇天安寧

(i) 使受威脅者或其他人受驚
作者: SIONEMI8    時間: 3-3-2016 18:26

2恐嚇(《刑事罪行條例》第25條)

(i) 使受威脅者或其他人受驚;

搞到我以後唔敢玩新港巨
作者: brian12345    時間: 3-3-2016 18:28
我係投訴區睇笑到GAPGAP聲
嗅屁王兇樂古要負上法律責任喎
係咪準備要征服埋樂古喇
作者: kawaibo    時間: 3-3-2016 18:31
我係投訴區睇笑到GAPGAP聲
嗅屁王兇樂古要負上法律責任喎
係咪準備要征服埋樂古喇 ...
brian12345 發表於 3-3-2016 18:28
有冇link 369
作者: kawaibo    時間: 3-3-2016 18:32
彈到你無日安寧

恐嚇 投你城
魔界幻龍 發表於 3-3-2016 18:27

哇 玩下巨商都會比人壓死,好驚啊媽咪 點算好啊
作者: brian12345    時間: 3-3-2016 18:33
有冇link 369
kawaibo 發表於 3-3-2016 18:31

咪樓主個條
作者: brian12345    時間: 3-3-2016 18:37
哇 嗅屁王人地發律師信俾樂古呀
花生花生花生 準備征服樂古喇
Ron 幾時翻黎呀

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4528552
作者: hktwf    時間: 3-3-2016 18:38
有無搞錯
打機有咩聲譽可言
人地對你專業作出攻擊以致你形象受損影響收入/業界地位就話姐
打機咋喎, 係咪諗多左?
莫非打機係一個專業來?
莫名其妙
作者: Lkyb    時間: 3-3-2016 18:38
哇 嗅屁王人地發律師信俾樂古呀
花生花生花生 準備征服樂古喇
Ron 幾時翻黎呀

http://www.nakuz.com/bbs/v ...
brian12345 發表於 3-3-2016 18:37

地球好危險 我準備移民去火星了
作者: kawaibo    時間: 3-3-2016 18:41
點算好啊
明明我唔係廢青個屁王就話我係 我應唔應該出律師信告佢好?
作者: 新手勿電    時間: 3-3-2016 18:42
有無搞錯
打機有咩聲譽可言
打機咋喎, 係咪諗 ...
hktwf 發表於 3-3-2016 18:38

打機可以係一個專業黎不過係打得勁先係
過30段 秒boss 先係真高手
作者: +plzza+    時間: 3-3-2016 18:42
唔係話彈到無日安寧 做咩要靠樂古投訴
作者: 小炎bb    時間: 3-3-2016 18:43
真係痴線..打機姐..
作者: kawaibo    時間: 3-3-2016 18:45
佢而家話我地係廢青 咁我應該要quote:
1誹謗(第21章《誹謗條例》)
任何人惡意發布他明知屬虛假的誹謗名譽的永久形式誹謗,可處監禁2年以及被判繳付法院判處的罰款。

求集思廣益
作者: +plzza+    時間: 3-3-2016 18:47
其實話投資都無咩錯 不過佢投資既野同普通人唔同

900蚊換遊戲入面既虛榮感

BTW 點解佢唔直接報警 定係怕電腦度有D野唔見得光

拿拿拿 我係插翻版愛情愛作片 唔係900蚊既軟件呀下
作者: sam7162005    時間: 3-3-2016 19:11
版主好可憐
護主不力俾主人責罵
所以要周圍吠
兇我地:o)
作者: Lkyb    時間: 3-3-2016 19:20
打機可以係一個專業黎不過係打得勁先係
過30段 秒boss 先係真高手
新手勿電 發表於 3-3-2016 18:42

咁我諗果位人兄都好專業一分鐘 三十段 完全做到秒boss 真.高手
作者: fpeter    時間: 3-3-2016 20:20
真係痴線..打機姐..
小炎bb 發表於 3-3-2016 18:43

認同, 好耐沒有上樂古, 一上就有花生食
作者: banban14822    時間: 4-3-2016 00:09
有無搞錯
打機有咩聲譽可言
打機咋喎, 係咪諗 ...
hktwf 發表於 3-3-2016 18:38

可能已經到走火入魔既階段掛
作者: LTF    時間: 4-3-2016 10:24

明白,因我已諮詢法律意見,在本人發現有留言出現問題,已向管理員成功取得聯繫,並且清晰交代,樂古授予權力至各版務人員,未見執法,內容涉及遊戲違法,有誹謗成分,我將會對貴討論區發放律師警告信,希望管理員提供清晰聯絡方式或郵寄地址,謝謝。

拿,屁王哥,我就玩國巨既,非港巨玩家,見到成班人Hi勁你用外掛,就連秋叔都忍唔住Hi你,
我就不予置評啦..
我打機姐,純上班族人士,返工有時得閒就上黎樂古睇下post既姐,
但係投訴區見到你呢個Comment我真係笑到標哂眼水,跟住諗起篇潮文應該幾o岩你
『巴打,我留意左你好耐,你真係好幽默
我自問都算個ok幽默既人,但係你幽默感比我真係高十幾二十倍
錯,應該係100倍先岩
估唔到我係呢個post竟然見識到你既威力
我真係笑到爆左肚,依家一路打字一路撿返d腸呀內臟呀腎呀
塞返落個肚到
你有冇諗過未來幾個月去紅館開棟篤笑? 』
求下你唔好告樂古啦,我會返工好悶><"唔告就正烏龜
比你搞到我心都離一離呀><
btw...我路咖渣,你唔會黎國巨彈我咖可?
作者: 瘋了!之比~    時間: 4-3-2016 18:35
我發覺依個版主好鐘意亂咁用d法例.
咩叫「惡意發布」、「明知屬虛假」、「永久」?
唉我都唔講啦, 總之自己諗下有冇可能會犯誹謗,
真係笑死人.

由得條友「採取法律行動」囉~.~
我就真係想放長雙眼睇佢點因為樂古
依個網上平台同隻game證明自己係清清白白,
證明人地係「明知屬虛假」.

我地係擺明唔信某人話自己冇用外掛啦,
因為佢對我地提出既具合理懷疑能力既證據冇合理解釋.
好心版主唔好再係到煽風點火啦...
作者: 淚無情    時間: 4-3-2016 18:43
回復 26# 瘋了!之比~

呢個版主都係為樂古效力姐 忠心  建議比大家睇下
作者: foolruner    時間: 4-3-2016 22:34
我發覺依個版主好鐘意亂咁用d法例.
咩叫「惡意發布」、「明知屬虛假」、「永久」?
唉我都唔講啦, 總之自己 ...
瘋了!之比~ 發表於 4-3-2016 18:35

我並非法律專業人士
大約搜集到這些規限大家言論的香港法例。

我列舉的是法律條文本身,並未加入我的理解
至於是否犯法,大家自行判斷

但亦借你之言告訴各位,制約網上發言的法律,未必止於此幾條,大家要為自己言論負責
作者: 新手勿電    時間: 5-3-2016 15:23
管理員收到律師警告信未
作者: stich1230    時間: 5-3-2016 15:50
回復 30# 魔界幻龍

同一句諗住用幾次??
作者: chipanff    時間: 5-3-2016 15:58
回復 31# stich1230

樂古今期最紅言詞唔講一下都會

作者: stich1230    時間: 5-3-2016 17:17
回復 32# chipanff

跟下潮流先..In洞悉先機,we trust
作者: Hellkite    時間: 11-3-2016 22:06
以此帖作為集中討論帖

補充幾點:
再開新主題提及相關事件,禁止發言
三級違規以及挑釁,禁止發言
作者: 巫哥    時間: 11-3-2016 23:24
標題:
【嗅屁王,巨商心得,面對一切指控,自行查看】

說明一下,多位玩家對我既揣測,無証據的野蠻指 ...
魔界幻龍 發表於 11-3-2016 23:00

你居然仲有收藏人地篇文:o
作者: gtjkray56    時間: 12-3-2016 00:08
其實我有D圖想分享~_~不過個AC仲有玩
費事累街坊
只能說 你敬我一尺我敬你一丈
你唔當其他人係人 沒人會當返你係人
作者: brian12345    時間: 12-3-2016 00:09
回復 37# gtjkray56

請出招
作者: gtjkray56    時間: 12-3-2016 00:11
回復 38# brian12345

唔好喇......我仲有玩 仲係團。。。
件事你當係投城糾紛
跟住歪曲事實甘
作者: gtjkray56    時間: 12-3-2016 00:12
BTW 我個AC真係老XD
作者: jacky-luk    時間: 12-3-2016 00:17
如果可以告得入ge 咁咩講言論自由?如果可以用誹謗去告人,咁李超人咪好唔得閒,皆因個個都講如果老豆喺李+x …就………。這個喺明知屬虛假的誹謗罪名,影響個人聲譽喔:lol:
作者: lugia    時間: 12-3-2016 00:28
你居然仲有收藏人地篇文
巫哥 發表於 11-3-2016 23:24
我都有back up
佢呢篇野冇可能喺世界上消失sosad
作者: lugia    時間: 12-3-2016 00:28
BTW 我個AC真係老XD
gtjkray56 發表於 12-3-2016 00:12
我都好老喇:Q
由skyC年代開始上
作者: gtjkray56    時間: 12-3-2016 00:54
回復 43# lugia

唔夠你老SO SAD~
作者: brian12345    時間: 12-3-2016 02:29
我都好老喇
由skyC年代開始上
lugia 發表於 12-3-2016 00:28

老屎忽ISCC
作者: why    時間: 12-3-2016 04:09
我個ac都開左10年
作者: 9隆乘    時間: 12-3-2016 09:57
作者: 巫哥    時間: 12-3-2016 10:01
咁多位前輩你地好....
小弟都係7年
作者: 新手勿電    時間: 12-3-2016 10:31

我6年炸
不過你地有時間就睇下其它人既加入時間
可能會有新發現@@

明白,因我已諮詢法律意見,在本人發現有留言出現問題,已向管理員成功取得聯繫,並且清晰交代,樂古授予權力至各版務人員,未見執法,內容涉及遊戲違法,有誹謗成分,我將會對貴討論區發放律師警告信,希望管理員提供清晰聯絡方式或郵寄地址,謝謝。

另外想關心下 樂古既管理員
收到信未
咩信? 律師信啊
我係咪要做證人

作者: Lkyb    時間: 12-3-2016 11:06

做乜聯署投訴小妍果位版主既POST關左帖唔比人討論?又玩官官相衛呢招?

超版我唔知你係咪又係佢地人

8-9-2015 小妍呢位版主見習版主期間已經被人投訴言行問題
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4521148&extra=page%3D1&page=1[attach]1086026[/attach]

而佢本人都發過所謂既道歉聲明
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4521159
[attach]1086027[/attach]

以超版你就事件回應
8-9-2015 #17
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4521148&extra=page%3D1&page=2
[attach]1086028[/attach]

回復 14# 天涯海闊

本來只是很小問題,而引發很大的漣漪

版主人有錯手是事實
解釋了也是事情
當然,態度不好也是事實

在我看,該版主在上任也對該版作出了不少貢獻,功過相抵,可給予一次機會。
而且,道歉也需要勇氣。

如果在犯錯的話,我保證革掉他的巨商版管理權限

而事件再次發生 佢同樣被人投訴同樣問題
3-3-2016
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4528550&extra=page%3D1
[attach]1086029[/attach]

你今次就事件回應

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4528965&extra=page%3D1
[attach]1086030[/attach]

先來是版主小妍~的去向:
暫停主版的管理權限,最少一個月
暫停主版的管理權限期間,處理交易區及資料區的版務
期限不定,當我們覺得需要他回來,或者他可以回來時,他就會回來

所以說好的革掉呢?依加只係暫停真係龍門任你擺 時間永遠係最好既証人
求合理解釋 唔好關帖
根據你地平時既處理手法 我依加洞悉先機左 CAP左圖先 廢事口同鼻講
有關問題我已經向我律師查詢意見 希望可以提供清楚既聯絡方式或郵寄地址 謝謝(曲線要講明)
作者: 9隆乘    時間: 12-3-2016 11:23
作者: Lkyb    時間: 12-3-2016 11:30
一個月,當我地係咩?永久啦!!講野要算數先有人專重。面係人地比。唔好要我真係做野啦。一次係咁二次係咁 ...
9隆乘 發表於 12-3-2016 11:23

講經 官官相衛 解釋都無個就等同於起高鐵一樣 無啦啦就可以通過批196億出去
作者: chipanff    時間: 12-3-2016 12:03
回復 40# gtjkray56

圖請找第2個無玩巨商的人發
有名就先用小畫家修改
作者: adjestman    時間: 12-3-2016 12:05

好耐冇玩巨商, 一返黎就成地花生
嗅屁王,,,識佢啦,,,好有錢個個
估唔到咁惡要出律師信
唔知呢單野上新聞會點
算啦唔好搞咁多野
作者: 9隆乘    時間: 12-3-2016 12:37
作者: adjestman    時間: 12-3-2016 16:31
點解要算,香港人就係因為怕左中共咩都比佢過,高鐵咁就過左啦。我唔怕惡人嘅,人惡就咩都可以?就係愈惡 ...
9隆乘 發表於 12-3-2016 12:37

我係叫嗅屁算吧啦, 冇人會受佢個套, game惡有鬼用
作者: Hellkite    時間: 12-3-2016 16:48
集中一次回覆

關帖的問題,是可於此帖討論,因為是屬於同一件事的引伸
剛才已經把一個漠視限制會員送上斷頭台
原因為:另開新帖(說了版上不需要一堆重覆的主題)、挑釁

處分方面
因為不打算追究在裁決成立前違規,所以,有一個感覺上從輕發落的處分
如果你們希望我去追究的話,可以
小妍~會被革職,但我保證,因違反三級版規的而被禁止的會員超過十名
然後做到你們眼中的一視同行

我們版主內部可以再商討一下有關停職時間及是否需要追加懲罰
作者: stich1230    時間: 12-3-2016 16:51
回復 54# chipanff

我都有圖想PO..無奈我仲未退巨..退巨個陣應該會開心SHARE比大家
作者: brian12345    時間: 12-3-2016 18:05

算吧啦...我打咁多大篇投訴 N個POINT等到我開聯署先黎回應
得個唔關事既係度遊花園 一早就心死左
個小研版主仲要等裁決完先汁番個尾彩
講時差喎 唔知我仲以為美國個邊原來行慢緊我地香港一個禮拜添
「超版的話」一早留哂伏線架喇 算數啦
龍門任佢地擺架昨

哇..佢篇道歉聲明差唔多句句都有骨 點做到架
最尾仲要有能者居之 即係話你有料就叫你黎申請版主唔好係度得把口呀 lol
笑到我
作者: Hellkite    時間: 12-3-2016 21:23
版務帖:
www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4528996

追加版規:
作出挑釁性言論
單方面挑釁亦視為觸犯版規
例:某會員的行為很像動物
有關處分:禁止發言7天
作者: stich1230    時間: 12-3-2016 22:37
回復 63# 魔界幻龍

IN洞悉先機,WE TRUST大不了樂古加快變死城姐
作者: stich1230    時間: 12-3-2016 22:56
回復 65# 魔界幻龍

米等佢地小圈子埋樂古..到時齊齊收皮嗯...唔通我開始洞悉到先機?
in 洞悉先機,we trust
作者: stich1230    時間: 12-3-2016 23:20
回復 67# 魔界幻龍

中間漏左野..幫幫你
   接觸(外掛)..了解(外掛)..滲入(外掛)..發揮(外掛)
作者: banban14822    時間: 13-3-2016 01:37
樂古巨商玩_完,就快轉移巴哈
作者: Lkyb    時間: 13-3-2016 05:01

唔明點解反外掛都比人抽後腳
姐係唔好話啲咩
不過回顧下 有時用詞都唔太恰當 或者過火
但我地所講係事實
有証有據唔通講事實都叫做有錯?
咁都叫做虛假發報?
依加啲証明我地老作出黎咖咩?
就算唔只呢部份玩家睇到
有上巨商既人都睇到彈到無人安寧呢句啦
咁樣算唔算係包庇?
咁樣算唔算打壓我地?
呢度咁專制咖咩?

我依加係咪番左上大陸入左共產黨?
作者: foolruner    時間: 13-3-2016 09:58
唔明點解反外掛都比人抽後腳
姐係唔好話啲咩
不過回顧下 有時用詞都唔太恰當 或者過火
但我地所講係事實
...
Lkyb 發表於 13-3-2016 05:01

說明事實並不在限制之列,但請遵守適合的版規,文明地討論
亦請記得,我們都反外掛,可惜諮詢至今未有建設性意見
作者: Lkyb    時間: 13-3-2016 10:25
說明事實並不在限制之列,但請遵守適合的版規,文明地討論
亦請記得,我們都反外掛,可惜諮詢至今未有建 ...
foolruner 發表於 13-3-2016 09:58

請問諮詢過啲乜?
開帖問會員點處分用外掛果位人士?我睇唔到有出過post
再者反外掛唔係得個講字
証據確鑿 仲需要啲咩諮詢
定係其實你地內部諮詢就當諮詢左?
作者: Lkyb    時間: 13-3-2016 13:28
反外掛
你地之前有個"妍能"版主幫外掛幫到出面
魔界幻龍 發表於 13-3-2016 12:47

小心啲講野呀
一陣又拎法律出黎大人咖啦會話任何人惡意發布他明知屬虛假的誹謗名譽的永久形式誹謗,可處監禁2年
咁樣又要等收律師信咖啦 呢度好專制咖

真憑實據叫做明知屬虛假 同反外掛叫做惡意發布相關資料
好危險咖呢度
作者: 巫哥    時間: 13-3-2016 13:52
其實屁王係咪收左山返台巨
作者: brian12345    時間: 13-3-2016 15:44
唔好同個個遊花園既嘈啦
嘈黎無意思 個投訴睇佢啲回覆睇到我燥
作者: Lkyb    時間: 13-3-2016 17:39
唔好同個個遊花園既嘈啦
嘈黎無意思 個投訴睇佢啲回覆睇到我燥
brian12345 發表於 13-3-2016 15:44

我最唔明投訴區 話只比相關人士留言
但你投訴既係另一位版主 點解遊花園都係算係相關人士?完全無處分
作者: brian12345    時間: 13-3-2016 18:06
回復 77# Lkyb

佢有條規例係個個版塊既版主都有得發言
不過無用 算啦
作者: Lkyb    時間: 13-3-2016 18:55
回復  Lkyb

佢有條規例係個個版塊既版主都有得發言
不過無用 算啦
brian12345 發表於 13-3-2016 18:06

原來係咁既 唔怪得兩個定三個入你POST遊花園
作者: gtjkray56    時間: 13-3-2016 23:00
小入~果D圖發左出黎就知咩事- -
因為我之前有城-3-
作者: gtjkray56    時間: 13-3-2016 23:18
睇心情- -
作者: foolruner    時間: 14-3-2016 09:20
請問諮詢過啲乜?
開帖問會員點處分用外掛果位人士?我睇唔到有出過post
再者反外掛唔係得個講字
証據確鑿  ...
Lkyb 發表於 13-3-2016 10:25

我記憶中都有,經過翻找終於找出來
看來我記憶沒有問題

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4528162&page=7
已經諮詢,可惜只有在第七頁才有人支持
通篇的都是反對聲浪
我們還以為各會員十分反對反外掛

諷刺的是,口說沒有諮詢的你,似乎都有回覆過
作者: foolruner    時間: 14-3-2016 11:36
我第一版已經叫你一刀切
反對聲浪?
先唔講用紅字講野哥個惡棍傻仔自己同自己講野,唔好對號入座
多數人都 ...
魔界幻龍 發表於 14-3-2016 10:29

可惜,支持的,連自己推自己都沒有
哦有,只有一個
作者: Lkyb    時間: 14-3-2016 11:51
我記憶中都有,經過翻找終於找出來
看來我記憶沒有問題

已經諮詢,可惜只有在第七頁才有人支持
通篇的 ...
foolruner 發表於 14-3-2016 09:20

少同我黎呢套啦 咁你諮詢完你地版主做過啲咩呀?咪比人逃之夭夭囉
我地發証明 但用法律打壓我地話咩發虛假情報 要坐幾年
真憑實句叫做虛假?
你依加似係恐嚇我
作者: Lkyb    時間: 14-3-2016 13:20
山埃火星文版主
唔需要認真
就黎投訴埋佢
魔界幻龍 發表於 14-3-2016 12:16

我真係唔明佢何得何能做版主= = 定係個名其實只係裝飾黎
有証有據 大量人見証 咁都叫做發放明知係虛假既情報會坐幾耐
作者: gtjkray56    時間: 14-3-2016 13:32
食飯少上黎一下先
作者: foolruner    時間: 14-3-2016 14:20
少同我黎呢套啦 咁你諮詢完你地版主做過啲咩呀?咪比人逃之夭夭囉
我地發証明 但用法律打壓我地話咩發虛 ...
Lkyb 發表於 14-3-2016 11:51

1,我並沒有說過是虛假
2,諮詢中似乎沒有人回答我的問題,近乎與無諮詢相同。
未有劃一標準,亦暫時無法設立版規
3,至於用及「打壓」二字,倒是誇大了。我不會管任何人的法律問題,不過有會員提及法律,我就把相關條文列出來提醒各位而已。
作者: adjestman    時間: 14-3-2016 15:08
1,我並沒有說過是虛假
2,諮詢中似乎沒有人回答我的問題,近乎與無諮詢相同。
未有劃一標準,亦暫時無 ...
foolruner 發表於 14-3-2016 14:20

只想講, 係提醒, 定係警告, 每個人有唔同睇法   只係你係呢個時候硬生生拎D法律條文出黎, 在你黎講係提醒, 在會員黎講係警告
   自然引起不滿 適當時候做適當既野啦
作者: brian12345    時間: 14-3-2016 15:49
遊花園個個版主居然仲有臉出黎指責人 勁
我一諗起係投訴區你點樣覆我 有時真係忍唔住笑
作者: foolruner    時間: 14-3-2016 16:29
只想講, 係提醒, 定係警告, 每個人有唔同睇法   只係你係呢個時候硬生生拎D法律條文出黎, 在你黎講係 ...
adjestman 發表於 14-3-2016 15:08

我們收到部分會員對其他會員,犯法的指責,自然就要出來提醒一下。
至於聲稱提出法律訴訟的是誰,想必大家都清楚。
作者: foolruner    時間: 14-3-2016 16:44
遊花園個個版主居然仲有臉出黎指責人 勁
我一諗起係投訴區你點樣覆我 有時真係忍唔住笑 ...
brian12345 發表於 14-3-2016 15:49

我倒是覺得,言辭間的冷嘲熱諷也屬於有問題,頗有趣
冷嘲熱諷不可取,加上官腔不可為
似乎持反對意見的話,直接罵街是不錯選擇?

或者不可以持反對意見?
作者: brian12345    時間: 14-3-2016 23:05

你個啲邏輯思考真係驚天動地
詳細解釋叫咩呀
咪即係將上一個自己既回覆 引用番人地個回覆
咁就叫詳細解釋喇
仲有啲偉論唔多講啦 乜野版主係會員 無犯版規就等於無錯
係你眼中 版規就係一切架喇 lol

唔好講其他會員既人身攻擊或者冷嘲熱諷
就講可以衰到直接串人小學未畢業個種呢
話人咁早就要出黎咁勤力搵食喎 依啲說話真係正常少少都打唔出黎架
不過你都肯定渣正個官腔話無錯架喇可
作者: wc030201    時間: 14-3-2016 23:07
0:12
要洞悉先機

我個人極度懷疑惡搞外掛佬係睇左呢個廣告
魔界幻龍 發表於 14-3-2016 14:50
你都傻的嗎?

外掛要自己開? 

更係 要洞悉先機 結好((證卷)900/月) 就係你的拍檔
拍檔1   64戰5秒完場的拍檔拍檔2   樂古高層

要洞悉先機 結好證卷 就係你的拍檔
作者: brian12345    時間: 14-3-2016 23:48
回復 98# 魔界幻龍

我剩係連1個帖total兩個帖都俾人扣左廿個樂點添
唔知咩事架 可能又有人操作失誤掛 LOL
作者: Song~    時間: 15-3-2016 08:41
而家個系統都改到傻傻地
Post自己交易帖都要扣樂點 重要一扣就扣10點
本身樂點都唔係多 Jer係叫人以後唔好用樂古
大家唔止可以退巨 退埋樂古啦 唔洗煩
作者: foolruner    時間: 15-3-2016 09:30
你個啲邏輯思考真係驚天動地
詳細解釋叫咩呀
咪即係將上一個自己既回覆 引用番人地個回覆
咁就叫詳細解釋喇 ...
brian12345 發表於 14-3-2016 23:05

詳細解釋至少不會包含未提出的部分,當然你可能包含;P
一條一條回覆,已經算詳細回覆,部分(例如貪污?)就不打算回覆
至於能否理解,就看個人了
作者: gtjkray56    時間: 16-3-2016 10:53
回復 101# Song~

其實大家對樂古仲會有興趣咩-3-
作者: adjestman    時間: 16-3-2016 11:26

算啦, 樂古巨商版活躍既最多咪10幾廿人, 你咪罰哂佢地, 到時變死城版
作者: Lkyb    時間: 16-3-2016 11:31
算啦, 樂古巨商版活躍既最多呼10幾廿人, 你咪罰哂佢地, 到時變死城版
adjestman 發表於 16-3-2016 11:26

同意 係封就快 一次過封哂最後活躍既人
留名等睇巨商版變死城
到時等啲版主自己係度打飛機
作者: stich1230    時間: 16-3-2016 15:46
回復 103# 魔界幻龍

9估...港台巨汁哂就應該會出
作者: chipanff    時間: 16-3-2016 16:49
大家請今天開始停上樂古半個月
咁睇下高層會做唔做野?
作者: SIONEMI8    時間: 16-3-2016 16:53
車 宜家有個妍能既版主
係吹水帖仲要串串哄
投訴? 飯照食,野繼續亂講
班版主喂威喂 ...
魔界幻龍 發表於 16-3-2016 13:34

見到咁「妍能」既版主仲有面留係度! 只想講一句:

呢種人講野既態度真係見多一兩句就想嘔!
作者: Lkyb    時間: 16-3-2016 18:39
大家請今天開始停上樂古半個月
咁睇下高層會做唔做野?
chipanff 發表於 16-3-2016 16:49

計我話 搵個識搞論壇既巴打開個小型CHATROOM 或論壇專FOR 巨商
到時一齊過去留番死城比佢地 版主?已笑
作者: banban14822    時間: 16-3-2016 20:56
停用 半個月後再見。
作者: lugia    時間: 16-3-2016 22:31
半個月後見#bye#
作者: fpeter    時間: 24-3-2016 23:02
洞悉先機, 仲有什麼新秘方, 睇佢D野真是學到好多野
作者: 晴妹    時間: 25-3-2016 18:54
仲傾緊...
作者: billytsang    時間: 26-3-2016 03:55
身處任何時代戰亂都唔會停止啊
作者: chipanff    時間: 26-3-2016 11:49
真係無論什麼時代都會有外掛
作者: 新手勿電    時間: 27-3-2016 13:13
真係無論什麼時代都會有外掛
chipanff 發表於 26-3-2016 11:49

冷戰時代 無外掛!
作者: ltymrkit    時間: 27-3-2016 17:07
點解佢團既人冇乜比人無理封帳
作者: a228278630    時間: 27-3-2016 17:11
回復 126# ltymrkit

因為系合理封號 哈哈

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2