樂古Nakuz

標題: 針對買賣無想傭兵投票之版規改動 [打印本頁]

作者: 小妍~    時間: 24-5-2016 12:52
標題: 針對買賣無想傭兵投票之版規改動

經過短時間快閃投票意見咨詢,得知投票參與人51.22%投選應該禁止買賣無想傭兵。

另外亦有48.78%認為應該許可買賣無想傭兵。

為滿足雙方參選人要求及意見,本人思考過後決定在交易區試行以下一新版規。

新試驗版規將為版規八其中的附加版規一,即八.一

版規八
嚴禁發佈任何代打/代升資訊及交易220級以上之傭兵單位
代升包括帶升、帶解任務、代升傭兵單位
傭兵單位所指為「普通傭兵、怪物、合怪」
處分:初犯禁止發言7日,再犯禁止發言

版規八.一:
無想傭兵賣家需要在貼子:
註明所售賣兵種 (以防止外掛提供訂造服務)
註明售賣兵種等級 (根據版規八,只可售賣220等級或以下)
注:不能有所有或絕大部份兵種 (明顯是外掛)
例一:賣無想300 220等大刀武士,無想300 200等念。✓
例二:賣無想300中國,日本傭兵。✘
例三:賣無想300 250等陰。✘
處分:關閉貼子直至貼主更改貼子後再申請重開。
(此處分只針對無想傭兵,其餘一律根據版規八處分)

投反對票的會員請回覆提出可修改的位置或建議

有用的將獲得樂點

作者: Song~    時間: 24-5-2016 13:00
220lv好明顯係外掛 升200lv要2日 我覺得都合理 220lv要幾日好明顯
有d兵無可能咁快升到 只可以吸 eg念力 陰 點係短時間吸到咁高?200lv都難啦
同一兵種有多隻都係外掛所為
作者: 小妍~    時間: 24-5-2016 13:03
Song~ 發表於 24-5-2016 13:00
220lv好明顯係外掛 升200lv要2日 我覺得都合理 220lv要幾日好明顯
有d兵無可能咁快升到 只可以吸 eg念力 陰 ...

那麼你建議應該限制無想300 200等級?
作者: 狗龍X    時間: 24-5-2016 13:35
我反而覺得225要禁,反而223以下可以囉。等人升下
作者: foolruner    時間: 24-5-2016 13:46
注:不能有所有或絕大部份兵種 (明顯是外掛)

三條都適用於正常兵
作者: ~如果~    時間: 24-5-2016 13:55
無想包裝賣個D好大部分都係掛兵
正常人好少可會好地地升無想兵變兵賣(冷門兵除外)
先升得咁辛苦 通常有都自己用先
仲要吸到225 手動既話真係唔多信
不過買唔買都係睇買家既決定
完全唔會阻到佢地交易
作者: 小妍~    時間: 24-5-2016 13:56
狗龍X 發表於 24-5-2016 13:35
我反而覺得225要禁,反而223以下可以囉。等人升下

其實223沒什麼意思 要是220上太皇 要是225換225套
作者: 小妍~    時間: 24-5-2016 13:59
foolruner 發表於 24-5-2016 13:46
注 ...

先在無想兵上試行
作者: mlta    時間: 24-5-2016 15:19
無論你限制係幾多lv以內, 都係冇意思, 因為的確會有人吸到隻咁高lv既兵出黎
p.s 我自己就練左超過10次既250lv(唔係同一個ac), 如果係同一個ac..早就吸到250兵仔出黎

反而我認為可以限制每次賣既數量&相隔時間
例如: 每次只能叫賣1隻無想兵, 隔3日可以賣另一隻(因應lv越高, 相隔時間越耐)

雖然想要禁絕外掛係冇咩可能, 但起碼限制左佢地利用樂古賺錢既空間
作者: 狗龍X    時間: 24-5-2016 15:21
玩得無上300,當然要唔想再升,225係可以上任何裝。223已經冇左要一黎馬上玩得呢支歌仔。從而減低買家數目
作者: Song~    時間: 24-5-2016 15:46
小妍~ 發表於 24-5-2016 13:03
那麼你建議應該限制無想300 200等級?

係game內無辦法控制d人賣幾lv
但係樂古接受無想200lv兵種傾向持刀劍投石索etc好明顯既攻擊性武器為主 咁先有機會確保係人手升 再者已點
限制出售量
200lv無想係樂古放 其實都少人收 少左人收自然慢慢無乜人放
無一個唯一方法 只有減少蔓延
作者: foolruner    時間: 25-5-2016 15:14
mlta 發表於 24-5-2016 15:19
無論你限制係幾多lv以內, 都係冇意思, 因為的確會有人吸到隻咁高lv既兵出黎
p.s 我自己就練左超過10次既250 ...

建設性建議,但3日一賣限制,版主工作量頗大

至少升250 5次才有一隻吸250,為賣而吸出250,畢竟是極極極少數,225是極極少數,210是極少數,200尚有
其實現今版規,如果真用15個月升,甚至POST出升級圖的名氣玩家(毒 ),我們也肯定會通融
作者: 小妍~    時間: 27-5-2016 02:11
請投反對票的留下意見/可行之建議,謝謝。
作者: 窮家子弟    時間: 27-5-2016 04:58
我投左票 小妍加油
作者: 小妍~    時間: 27-5-2016 16:18
窮家子弟 發表於 27-5-2016 04:58
我投左票 小妍加油

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2