樂古Nakuz

標題: 250虎天 打怪片 [打印本頁]

作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 18:03
標題: 250虎天 打怪片
[youtube]DS_epteOaIY[/youtube]
頭10 冰城

10-30 提婆

30-45 廢棄寺

1:10  破奧

1:20 虎天特性比較   

1:25 雀天打廣目比較

作者: arhoronald    時間: 13-12-2016 18:08
點睇都唔覺會有清快過雀天效果...
一來佢要打到怪死...
雀天同馬原來一樣放特定幾下就可以轉第2堆
同埋傷差好遠我見佢打冰肥都係2.2mx3
雀天真係打到佢一個x2
你話同雀天差唔多真係好難認同你講既野...
作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 18:23
arhoronald 發表於 13-12-2016 18:08
點睇都唔覺會有清快過雀天效果...
一來佢要打到怪死...
雀天同馬原來一樣放特定幾下就可以轉第2堆

打破奧  只係6.5秒同8.5秒分別

雀可以放兩下打第堆 虎王可以一次打兩堆..

2個技性質唔同 雀天要等佢燒先高傷 虎天就立即出傷

打D幾萬血虎天禁兩下就即走得 雀天要企係度等佢轉個兩圈

打多血就雀燒快D 各有優點 唔會差太多囉

當然你話執著快果兩秒我都無辦法
作者: 嘉嘉~    時間: 13-12-2016 18:26
虎天清怪好爽,諗緊合龍天好定虎天好
作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 18:28
嘉嘉~ 發表於 13-12-2016 18:26
虎天清怪好爽,諗緊合龍天好定虎天好

龍龜>虎雀  始終都功能多D
作者: arhoronald    時間: 13-12-2016 18:48
+plzza+ 發表於 13-12-2016 18:23
打破奧  只係6.5秒同8.5秒分別

雀可以放兩下打第堆 虎王可以一次打兩堆..

我好難判斷,始終都係影片...人地玩既同自己玩既未必一樣結果
同埋佢沒拿暴走場來試...分別唔到暴走場邊隻清怪好用
同埋我龜天同雀天打提3暴走場都係差5-10秒
不過龜可以唔洗天使都可以打暴走,要另外拿多1孔同1補就唔洗死
龜打暴走場防護性好高始終識冰人
不過各有好處
反正都係4合1xd
作者: ts308250967    時間: 13-12-2016 19:00
奇實計邊隻天王出技次數小最而殺到隻boss既先係王道
作者: arhoronald    時間: 13-12-2016 19:01
ts308250967 發表於 13-12-2016 19:00
奇實計邊隻天王出技次數小最而殺到隻boss既先係王道

咁一定龜天最廢..但龜天又升得快過龍天~.~
作者: ts308250967    時間: 13-12-2016 19:04
定論係朱天同虎天邊隻出技次數最小ko隻boss
作者: keung0258    時間: 13-12-2016 19:25
呢隻虎天係舊版有暈個隻?
作者: keung0258    時間: 13-12-2016 19:25
新版如果扣抗 傷害應該提升唔少
作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 20:31
keung0258 發表於 13-12-2016 19:25
新版如果扣抗 傷害應該提升唔少

我鐘意暈多d 罰佢企定定比我打多兩下
作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 20:33
keung0258 發表於 13-12-2016 19:25
呢隻虎天係舊版有暈個隻?

呢隻係新的   
作者: ychych00    時間: 13-12-2016 20:34
點算呀..搞到雀天好似無咩優勢....
作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 20:41
ts308250967 發表於 13-12-2016 19:04
定論係朱天同虎天邊隻出技次數最小ko隻boss

如果計放技次數 肯定係雀天 雀天打5下有燒  虎天打3下
係時間問題 雀天傷出慢d
作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 20:42
ychych00 發表於 13-12-2016 20:34
點算呀..搞到雀天好似無咩優勢....

雀王佢個特性係比虎天高攻 虎天10級特性只有100%
作者: ychych00    時間: 13-12-2016 20:47
+plzza+ 發表於 13-12-2016 20:42
雀王佢個特性係比虎天高攻 虎天10級特性只有100%

一個加力.一個加體
一個慢D.一個快D
一個大範,一個更大範
作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 20:49
arhoronald 發表於 13-12-2016 18:48
我好難判斷,始終都係影片...人地玩既同自己玩既未必一樣結果
同埋佢沒拿暴走場來試...分別唔到暴走場邊隻 ...

如果講後期 4隻天王傷害唔會差好多 同埋各有優點

個個人都唔同 可能有人好執著果燒傷 我無咩感覺

不過佢話要出2016出4合1  

而家虎天都出左 半個月唔知佢出唔出到4合1呢

[attach]1097101[/attach]

作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 20:51
ychych00 發表於 13-12-2016 20:47
一個加力.一個加體
一個慢D.一個快D
一個大範,一個更大範

快慢好睇打咩 雀天打王快 虎天打小怪快
作者: ychych00    時間: 13-12-2016 21:01
+plzza+ 發表於 13-12-2016 20:51

片中既虎天已經係減左抗既版本打緊?
其實有無計過實質1下個傷害差幾遠?

作者: 小谷$$    時間: 13-12-2016 21:16
清怪一流

作者: keung0258    時間: 13-12-2016 21:19
+plzza+ 發表於 13-12-2016 20:51

其實睇完之後發現虎天清怪應該冇雀天快
虎天主要係可以慢(其實都慢幾多)
而虎天加血, 又係一個優點
但清怪打王方面點睇都係雀天快D
作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 21:20
ychych00 發表於 13-12-2016 21:01
片中既虎天已經係減左抗既版本打緊?
其實有無計過實質1下個傷害差幾遠?
...

佢有換點試-- 打虎天果陣
作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 21:21
keung0258 發表於 13-12-2016 21:19
其實睇完之後發現虎天清怪應該冇雀天快
虎天主要係可以慢(其實都慢幾多)
而虎天加血, 又係一個優點

虎天可以同時打兩堆怪
作者: cheman    時間: 13-12-2016 22:11
講真,範圍咁大打暴走一流,玩虎天我認為最好上火精,其餘4隻精對佢嚟講冇用,上生死台柱出去硬請怪,比我會點十緩,緩攻速頂耐啲。講真雖然冇左暈,但我又唔覺佢有幾廢
作者: ychych00    時間: 13-12-2016 22:28
cheman 發表於 13-12-2016 22:11
講真,範圍咁大打暴走一流,玩虎天我認為最好上火精,其餘4隻精對佢嚟講冇用,上生死台柱出去硬請怪,比我會點十 ...

好似係緩移速?
作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 23:10
cheman 發表於 13-12-2016 22:11
講真,範圍咁大打暴走一流,玩虎天我認為最好上火精,其餘4隻精對佢嚟講冇用,上生死台柱出去硬請怪,比我會點十 ...

= =緩速係送的  特性係點扣抗ONLY
作者: wc030201    時間: 14-12-2016 02:38
技大範圍...實爽d~
沖250lv 虎天清怪應該最爽爽
作者: arhoronald    時間: 14-12-2016 07:03

其實大家都知..一個比你打出兩倍傷既人即時傷以經不再有優勢,講即時傷龍天依家即時傷最高,但大家見到優勢咩?
我龍天即時傷打到冰肥9M,但講升LV速度都慢過龜天
虎天優勢真係打得大
唔好話雀天有燒傷時間耐先快過虎天
其實燒傷同打出來既加埋成3.幾M-4M都有你放多下即時傷仲多..
同埋片中沒拿暴走場來試好難知真係打咁大,作用有幾多因為旁邊個兩堆怪一入場就打你好難再痴埋一齊比你打兩堆
作者: richard4812    時間: 14-12-2016 08:27
上YOUTUBE 睇250虎天 好鬼OP -.-
作者: foolruner    時間: 14-12-2016 09:06
arhoronald 發表於 14-12-2016 07:03
其實大家都知..一個比你打出兩倍傷既人即時傷以經不再有優勢,講即時傷龍天依家即時傷最高,但大家見到優勢咩 ...

9M…你計爆之後?
作者: +plzza+    時間: 14-12-2016 09:15
wc030201 發表於 14-12-2016 02:38
技大範圍...實爽d~
沖250lv 虎天清怪應該最爽爽

打冰肥都算OK 等佢行幾堆埋再打既話 可以一次清三隊
作者: +plzza+    時間: 14-12-2016 09:16
richard4812 發表於 14-12-2016 08:27
上YOUTUBE 睇250虎天 好鬼OP -.-

OK喇.. 隻隻天王250都咁上下傷   

只係功能唔同
作者: foolruner    時間: 14-12-2016 09:18
+plzza+ 發表於 14-12-2016 09:16
OK喇.. 隻隻天王250都咁上下傷   

只係功能唔同

龜最高

本身雪崩已經高,再加上龜反,正!
作者: +plzza+    時間: 14-12-2016 10:21
foolruner 發表於 14-12-2016 09:18
龜最高

本身雪崩已經高,再加上龜反,正!

又唔係既 龜反好睇打咩怪 有D反好慢
作者: E~W~R    時間: 14-12-2016 10:43
愈睇愈覺得虎天唔吸引
作者: arhoronald    時間: 14-12-2016 11:00
foolruner 發表於 14-12-2016 09:06
9M…你計爆之後?

係因為我點爆  爆沒點傷,如果我點傷就唔計爆
作者: 黑天使    時間: 14-12-2016 11:02
E~W~R 發表於 14-12-2016 10:43
愈睇愈覺得虎天唔吸引

同意真系吾吸引  ,樣衰技又吾好睇!! ,但系可以谷戰
如果打王加埋阿朱娜同朱雀可能 會快好多 ps" 台巨有幾何打王

作者: ~如果~    時間: 14-12-2016 13:59

好耐冇上黎吹兩下水
其實唔洗比較
如果一早諗住合天王既話一定係合雀天/龜天
反正巨商唔係升LV就係谷戰
天怪其實都唔洗點打 做任一隻花3/申3都夠
而家先岩岩諗合天王肯定揀龍/虎天玩 始終會著數D
想慳升LV時間講真合雀天最好 打勁怪+坦用龜天
但而家暫時我會建議合虎天好D 原因係谷到戰又唔易死 清怪唔算太差咪得
雖然最後都會4合1
唔4合1既話我覺得雀/龜最好
唔係唔支持龍天 但龍天升LV始終比較慢 升LV地方大部分都係地怪行先
另外見到有人踩雀天真係得啖笑 其實雀天個燒傷係唔洗等  你keep住出技出到隻怪死都唔會燒完 所以唔洗話等幾秒 hit數高要等就真
以前我合左雀天 而家全陣都差唔多全部250 完左夢
初初有諗過合虎天 估唔到2017先出 如果我堅持等呢隻 肯定唔會有咁既成績
所以都可以話慳左1年打機時間
利申:返工冇乜時間打機  純粹個人慳時間玩法為觀點 如果想享受遊戲想合咩就合咩啦 理得好唔好用 有錯勿插
作者: E~W~R    時間: 14-12-2016 14:27
黑天使 發表於 14-12-2016 11:02
同意真系吾吸引  ,樣衰技又吾好睇!! ,但系可以谷戰
如果打王加埋阿朱娜同朱雀可能 會快好多 ps" 台巨 ...

係囉得個谷戰 國巨想搵虎天賺錢就難D
地怪跌既都唔多值錢啦 而且仲有隻龜天, 打Boss虎天唔夠做
打天就唔洗講啦

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2