樂古Nakuz

標題: v.28300 龜雀天符 覺醒弩車 新陣法 真七支刀 [打印本頁]

作者: +plzza+    時間: 5-12-2018 17:08
標題: v.28300 龜雀天符 覺醒弩車 新陣法 真七支刀

[youtube]1PKYd1PUKos[/youtube]

1: 雀天符
屬性傷害5%
小雀天攻擊3下會自動向敵人插三把劍 範圍應該係單體
目標係血量最多既敵人 (唔係最大血量) 即係一開始插插下boss
boss血量少過怪仔就會轉插怪仔
天怪傷害200%
(7號更新為優先打天 傷害加左少少)

小弟雀天用家: 總結 垃圾

2: 龜天符
屬性傷害5%
小龜天攻擊3下會用自己10%魔力 回龜天魔力(消耗*1.5)
大概等於每3秒回5000 基本上升LV係唔洗用燕
[youtube]czi-0inmrDY[/youtube]

3: 覺醒弩車
黑人變白人  弩車可以周時打3隻
都係 扣lv/10
[attach]1103544[/attach]
[youtube]cSM0nw1DlxY[/youtube]

4:新陣法
滿級
100攻
50體
10%攻速

5: 真七支刀
[attach]1103543[/attach]
[youtube]UHpOzlUH-ls[/youtube]

雷蟹技 傷害同狐仙差唔多

食力 (7號更新 可以暈 MP消耗-50)

作者: CT167    時間: 5-12-2018 17:26
雀天符似係nerf雀天
作者: +plzza+    時間: 5-12-2018 17:36
CT167 發表於 5-12-2018 17:26
雀天符似係nerf雀天

本身有高傷範圍技 比幾舊水買個弱智單體技
作者: shyuntoo2010    時間: 5-12-2018 18:40

作者: 俊aR~    時間: 5-12-2018 21:47
雀天得罪左官方作者
龜天依然係親生女
作者: +plzza+    時間: 5-12-2018 23:11
俊aR~ 發表於 5-12-2018 21:47
雀天得罪左官方作者
龜天依然係親生女

龜天本身無符已經好勁 而家重要無限魔

一隻水屬打風BOSS快過著左全屬裝既雀天
ON 99
作者: 1234950    時間: 6-12-2018 00:14
雀天本身已經好勁.  要諗整符係有啲困難.
弩車覺醒之後好似打到天怪...好似太屈.  不過唔整到打天又係唔知點整好
作者: tony23234bxx    時間: 6-12-2018 01:01
雀天符個打天+成有咩作用呢,對著堆天怪,本身招技又打唔到天,得普通攻擊先觸發到個符
但又得單體攻擊...想點 我寧願佢剩係打地變番範圍攻仲好
作者: 1234950    時間: 6-12-2018 03:15
tony23234bxx 發表於 6-12-2018 01:01
雀天符個打天+成有咩作用呢,對著堆天怪,本身招技又打唔到天,得普通攻擊先觸發到個符
但又得單體攻擊...想點 ...

行出去比人打鑊開符XD
作者: 3230324730    時間: 6-12-2018 08:40
其實打會變身既王係幾有用 清晒地怪轉其他對空輸出果時有隻野自動打下叫好過冇
雀龜天本身強勢 張符廢D都合理
作者: beasilter    時間: 6-12-2018 09:21
我覺得雀天本身係打王既定位 雀天符打王都算合理但家陣啲人少打王怪(比掛佬打晒難搶)覺醒用途不大姐 雀符補充番雀天既弱點
不能打天 但唔可以範圍打晒群體天怪 唔係就會太勁 所以只打單體
算係咁上下 龜天就補充番龜天用魔多既弱點 令佢30秒 無限魔 本身係正常 但龜天本身已經好強 無限魔只會更強 加上龜天符會叫多一隻召喚獸出來頂怪 只會更好用 真係懶人尊用既好物
比較上先會覺得雀天符會有nerf 既錯覺
作者: +plzza+    時間: 6-12-2018 12:45
1234950 發表於 6-12-2018 00:14
雀天本身已經好勁.  要諗整符係有啲困難.
弩車覺醒之後好似打到天怪...好似太屈.  不過唔整到打天又係唔知 ...

龜天本身重勁啦 而家有埋個符邊有人合其他天   
一隻全屬裝既雀天打鐵拐李可以慢過無剋屬既龜天
然後人地有野坦 有武技反傷
作者: +plzza+    時間: 6-12-2018 12:46
tony23234bxx 發表於 6-12-2018 01:01
但又得單體攻擊...想點 ...

岩呀 如果佢把刀係好似武技咁大範圍既話就有用 不過插單體真係多謝晒 我放多下技算
作者: +plzza+    時間: 6-12-2018 12:47
3230324730 發表於 6-12-2018 08:40
其實打會變身既王係幾有用 清晒地怪轉其他對空輸出果時有隻野自動打下叫好過冇
雀龜天本身強勢 張符廢D都合 ...

龜天符邊度廢呀 無限魔呀 打怪升LV唔計打牛鬼既話 燕都唔洗轉而家
作者: +plzza+    時間: 6-12-2018 12:51
beasilter 發表於 6-12-2018 09:21
我覺得雀天本身係打王既定位 雀天符打王都算合理但家陣啲人少打王怪(比掛佬打晒難搶)覺醒用途不大姐 雀符補 ...

其實韓服黎講 一張雀天符價錢半隻明凶既價錢
其他服我唔清楚 如果係咁我點解唔直接比多少少合隻明凶黎打
要等佢係度慢慢插重要唔知佢插唔插得死
作者: 1234950    時間: 6-12-2018 18:11
+plzza+ 發表於 6-12-2018 12:45
龜天本身重勁啦 而家有埋個符邊有人合其他天   
一隻全屬裝既雀天打鐵拐李可以慢過無剋屬既龜天
然後人 ...

龜天都要好裝好點
玩過FD隻廢龜天....不了
不過有符就另一個講法

或者我再講清楚點解佢本身勁 所以難整
本身4天王各有特色
龜天 短時間細範圍高輸出 但唔持久(E+持久了)  +多元(坦+武技掛打 打天)
雀天 中範圍(天王黎講) 高輸出 持久輸出
龍天 打天  (因打天被迫低攻)
虎天 範圍大 中輸出 行得快 無視暈冰控技

龍虎天本身傷害較低.  所以符都整左輸出
龜雀就難諗啲.   當然可以無腦再整輸出野比佢地
理想上 最好唔好其他天王撞特色
所以就話佢勁 所以難整

作者: NeojulianEX    時間: 6-12-2018 19:08
舊玩家想問而家D技係咪已經可以一下秒破滅者
作者: tony23234bxx    時間: 6-12-2018 19:32
NeojulianEX 發表於 6-12-2018 19:08
舊玩家想問而家D技係咪已經可以一下秒破滅者

咁又唔得,但5秒內殺佢就唔係難事
作者: kafu1234    時間: 8-12-2018 01:18
玄天符已改    - 回法速度
雀天符已改  單體 11萬傷害 X 3次  神仙怪區  

真7刀可暈
作者: tony23234bxx    時間: 8-12-2018 01:42
kafu1234 發表於 8-12-2018 01:18
玄天符已改    - 回法速度
雀天符已改  單體 11萬傷害 X 3次  神仙怪區  

雀天符已改 單體 11萬傷害 X 3次
係打地怪既傷害? 打天怪咪不得了
作者: +plzza+    時間: 8-12-2018 15:34
tony23234bxx 發表於 8-12-2018 01:42
雀天符已改 單體 11萬傷害 X 3次
係打地怪既傷害? 打天怪咪不得了

會優先打天怪 你天怪未插死地怪應該已經死得7788LU
作者: beasilter    時間: 8-12-2018 19:09
其實韓服黎講 一張雀天符價錢半隻明凶既價錢
其他服我唔清楚 如果係咁我點解唔直接比多少少合隻明凶黎打
要等佢係度慢慢插重要唔知佢插唔插得死

我只係計張符既定位 同用途去講 唔討論制作資源 用性價比去比較
得龜天個張 會合 最多會合龍天個張
作者: mixmax000    時間: 9-12-2018 20:17
beasilter 發表於 8-12-2018 19:09
我只係計張符既定位 同用途去講 唔討論制作資源 用性價比去比較
得龜天個張 會合 最多會合龍天個張 ...

都要睇你用咩天王先去合個張符。

作者: +plzza+    時間: 9-12-2018 22:48
beasilter 發表於 8-12-2018 19:09
得龜天個張 會合 最多會合龍天個張 ...

小虎天 可以坦
小龜天 可以回魔
小虎天 可以幫輸出
然後 小雀天 幫你插單體怪一刀 嗯...
作者: 守護星    時間: 10-12-2018 11:15
石弓三轉好勁咁  好彩升左隻
作者: kafu1234    時間: 10-12-2018 11:16
之前隻石弓手召喚物超高抗已更改

未到最後仲有得更新
作者: henryns    時間: 13-12-2018 16:34
龜天40段恐成最大得益者
作者: +plzza+    時間: 13-12-2018 20:19
henryns 發表於 13-12-2018 16:34
龜天40段恐成最大得益者

40段都唔係怕無魔 怕佢反姐
作者: henryns    時間: 14-12-2018 10:01
+plzza+ 發表於 13-12-2018 20:19
40段都唔係怕無魔 怕佢反姐

唔洗就住D魔泥用啦WO 打得快成倍啦係咪..
作者: +plzza+    時間: 14-12-2018 11:00
henryns 發表於 14-12-2018 10:01
唔洗就住D魔泥用啦WO 打得快成倍啦係咪..

係既 但應該都無咩分別 原本放隻龜加弓手都夠晒
作者: kafu1234    時間: 14-12-2018 12:18
雀天符已再改
作者: JIMMY8600    時間: 14-12-2018 12:38
kafu1234 發表於 14-12-2018 12:18
雀天符已再改

今次改咩?
上次nerf 龜天符 ,數值上nerf幾多?
都係打三下但回少d?
作者: kafu1234    時間: 14-12-2018 12:50
JIMMY8600 發表於 14-12-2018 12:38
今次改咩?
上次nerf 龜天符 ,數值上nerf幾多?
都係打三下但回少d?

雀天符傷害下降

作者: 159999523    時間: 22-12-2018 16:20
有冇人知整真七支刀果廿粒係咩

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2