樂古Nakuz

標題: 明凶同日凶, 打天主力選擇 [打印本頁]

作者: hi大    時間: 20-1-2019 13:50
標題: 明凶同日凶, 打天主力選擇
我個倉有隻虎天, 而家主要用龜天, 遲下改版會合龜天符
已經合左明凶同日凶, 想問下邊隻打天勁D
想要一隻做打天主力, 一隻輔助加屬性
請求下各位大佬俾少少意見
作者: 淚無情    時間: 20-1-2019 13:53
覺醒明凶
作者: yykyyk0827    時間: 20-1-2019 14:07
覺醒明凶啦
好多時天地怪要一齊打
作者: henryns    時間: 20-1-2019 16:34
你都已經合左啦  點解唔直接自己試...問泥把鬼...
晒命
作者: hi大    時間: 20-1-2019 16:42
咁就用明兇主力打天啦, 多意咁多位大佬解答
作者: hi大    時間: 20-1-2019 16:45
henryns 發表於 20-1-2019 16:34
你都已經合左啦  點解唔直接自己試...問泥把鬼...
晒命

紅雞毛好貴呀, 唔想浪費錢去買
明凶要解任用, 一早加左特性用住先, 比較唔到
就算要改, 都只係用一條嘛
作者: 周杰倫    時間: 20-1-2019 20:32
龍天最勁
作者: ta117    時間: 20-1-2019 20:59
台巨的話 合日凶而家最平咩價錢? 部分好似有得用証書
作者: hi大    時間: 20-1-2019 21:53
ta117 發表於 20-1-2019 20:59
台巨的話 合日凶而家最平咩價錢? 部分好似有得用証書

扣左證書(唔計雪女), 仲要33粒封珠,3封書 入藉就睇下自己既需要啦
去8591買75折點數, 唔太貴的
作者: hi大    時間: 20-1-2019 21:54
周杰倫 發表於 20-1-2019 20:32
龍天最勁

但打地太廢了, 又唔係成日打天, 寧願要虎/龜天配凶獸
作者: philip55699    時間: 21-1-2019 05:38
日兇顏值高,技能帥,範圍大清怪快
作者: beasilter    時間: 21-1-2019 07:50
樓主如果你個陣容許既就放兩隻一齊用
就現時版本 打天比較強既係明凶(由其是對高血量同克屬既怪)
之前有位大大放左片去YouTube到比較用覺醒明同凶去打真佳
(蒙古F4個隻boss)明顯係覺醒明天比較強(不計屬性)
(有興趣可以去搵搵睇下)仲有家陣比較強化空怪一係是雷屬
一就是同屬或者無屬厚血既空怪 覺醒明凶比較有利
但是重點係下一個版本神仙谷會出魔炎洞比水屬打怪新樂園
魔炎洞入面怪物比較特別,因為火屬性既天怪又多又勁,覺醒日凶
係到打比較有利。
樓主可以先用覺醒明凶打天打地,之後轉版再改用覺醒日凶

作者: tommylamkin    時間: 21-1-2019 11:37
覺醒明凶
作者: hi大    時間: 21-1-2019 21:37
beasilter 發表於 21-1-2019 07:50
樓主如果你個陣容許既就放兩隻一齊用
就現時版本 打天比較強既係明凶(由其是對高血量同克屬既怪)
之前有位 ...

好詳細既分析!!
諗諗其實都係, 明凶同龜天, 攻擊力強同時又有2種屬性
龜天個弓手打天都唔差, 足夠解任了
作者: SIONEMI8    時間: 23-1-2019 17:31
識玩一定覺醒日兇, 韓服最新版加強日兇技能, 龜天套日兇好強勁
作者: hi大    時間: 23-1-2019 22:41
SIONEMI8 發表於 23-1-2019 17:31
識玩一定覺醒日兇, 韓服最新版加強日兇技能, 龜天套日兇好強勁

咁其實日凶6點特性同10點特性分別大唔大,
感覺上龜天無敵咁濟, 好似唔多洗日凶buff
作者: +plzza+    時間: 28-1-2019 17:27
hi大 發表於 23-1-2019 22:41
咁其實日凶6點特性同10點特性分別大唔大,
感覺上龜天無敵咁濟, 好似唔多洗日凶buff ...

拎黎打既10傷6傷 差距大  如果加智6%同10%既話差唔大

有符基本上已經30秒無限魔 晒時候去禁日凶加智 我放多兩下重快

ps 韓服無咩見人合日凶

反而龜天加台凶比較多
作者: hi大    時間: 28-1-2019 21:17
+plzza+ 發表於 28-1-2019 17:27
拎黎打既10傷6傷 差距大  如果加智6%同10%既話差唔大

有符基本上已經30秒無限魔 晒時候去禁日凶加智 我 ...

台凶其實有咩用, 擋怪??
作者: +plzza+    時間: 29-1-2019 00:57
hi大 發表於 28-1-2019 21:17
台凶其實有咩用, 擋怪??

係呀 暫時最硬係台凶
作者: hi大    時間: 29-1-2019 20:46
+plzza+ 發表於 29-1-2019 00:57
係呀 暫時最硬係台凶

咁應該唔合了, 放兩隻三頭龍, 生死台柱算, 仲有玄武仔同龜天弓手分擔下
唔想晒錢合隻唔打得既
作者: beasilter    時間: 31-1-2019 07:41
咁應該唔合了, 放兩隻三頭龍, 生死台柱算, 仲有玄武仔同龜天弓手分擔下
唔想晒錢合隻唔打得既

樓主其實可以遲下出隻石弓手覺醒 佢召個架石弓車 真係好硬 可以一架頂一隊火蛇頂到30秒up  真係好用(YouTube片有介紹)仲要好平修套就好頂得冇錢可以出隻用下
作者: hi大    時間: 31-1-2019 21:32
beasilter 發表於 31-1-2019 07:41
樓主其實可以遲下出隻石弓手覺醒 佢召個架石弓車 真係好硬 可以一架頂一隊火蛇頂到30秒up  真係好用(YouTu ...

多謝你既意見, 我諗應該唔會再合將帥了
而家既金巨燕祖花賽 孔/雷公, 用慣左, 好難轉了
可能要吸到250先會轉, 而家先平均220
作者: kafu1234    時間: 1-2-2019 02:01
beasilter 發表於 31-1-2019 07:41
樓主其實可以遲下出隻石弓手覺醒 佢召個架石弓車 真係好硬 可以一架頂一隊火蛇頂到30秒up  真係好用(YouTu ...

改板前定後?
最初出嗰時真係 超好頂怪
不過我記得之後就修改返
作者: beasilter    時間: 1-2-2019 09:59
回23樓 係下一個轉版後 之後更改左我就唔知了
作者: kafu1234    時間: 1-2-2019 20:47
beasilter 發表於 1-2-2019 09:59
回23樓 係下一個轉版後 之後更改左我就唔知了

我記得之後唔記得嗰兩三日
就已經更改咗
作者: yokosky    時間: 20-2-2019 18:18
hi大 發表於 20-1-2019 21:53
扣左證書(唔計雪女), 仲要33粒封珠,3封書 入藉就睇下自己既需要啦
去8591買75折點數, 唔太貴的 ...

邊度有75折? 我買開都冇折
作者: hi大    時間: 20-2-2019 21:54
yokosky 發表於 20-2-2019 18:18
邊度有75折? 我買開都冇折

開放香港區了, 第一次交易有折
作者: victims    時間: 7-3-2019 09:03
SIONEMI8 發表於 23-1-2019 17:31

師兄有網址俾我睇一睇嗎?
作者: monkeye04    時間: 7-3-2019 11:53
公式有變 據該玩家推算增加45-50%傷害
https://youtu.be/l6d4zLpjW5E

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2