樂古Nakuz

標題: 朝鮮2轉問問 [打印本頁]

作者: yeung2010    時間: 1-6-2019 02:49
標題: 朝鮮2轉問問
想問 許浚2轉  權2   金時敏2轉 仲有冇用?
作者: victims    時間: 1-6-2019 07:45
3隻都有用.睇你點用而已
作者: 41400    時間: 1-6-2019 13:50
權2暫時無用
作者: yeung2010    時間: 1-6-2019 16:12
41400 發表於 1-6-2019 13:50
權2暫時無用

權2 頂吾到怪?   新起手玩朝鮮 應吾應該轉佢?
作者: JIMMY8600    時間: 1-6-2019 23:37
權2前期有d用,後期無用
許2可以用解封符同180針,當陰陽師用,亦都可以係前中期當打boss用
金2基本上後期必備
作者: yeung2010    時間: 1-6-2019 23:45
JIMMY8600 發表於 1-6-2019 23:37
權2前期有d用,後期無用
許2可以用解封符同180針,當陰陽師用,亦都可以係前中期當打boss用
金2基本上後期 ...

想問 我見點解依加好似仲有人用 燕2 李寧2轉  張仙花2轉  賽2  依d仲有用?   燕2就算上解封開冰封 但同1轉有分別咩?
作者: JIMMY8600    時間: 2-6-2019 00:18
yeung2010 發表於 1-6-2019 23:45
想問 我見點解依加好似仲有人用 燕2 李寧2轉  張仙花2轉  賽2  依d仲有用?   燕2就算上解封開冰封 但同1 ...

想問 我見點解依加好似仲有人用 燕2 李寧2轉  張仙花2轉  賽2  依d仲有用?   燕2就算上解封開冰封 但同1轉有分別咩?

燕2一來回魔,二來用高lv符+解封可以封冰, 而且二轉甚至改造可以多d抗,無咁易死,所以一般都會轉
李寧二轉用180炮配解封可以放念
張仙花2轉 同李寧同情況,所以二選一
賽2就同我頭先講許2一樣,上解封後放陰,二選一
作者: yeung2010    時間: 2-6-2019 00:33
JIMMY8600 發表於 2-6-2019 00:18
想問 我見點解依加好似仲有人用 燕2 李寧2轉  張仙花2轉  賽2  依d仲有用?   燕2就算上解封開冰封 但同1 ...

燕2 回魔= 廢左 孔1 ?  燕2上解封 除左封冰 可吾可以幫d 兵回mp? (依個係重點)   太耐冇玩巨商 好多野吾知
作者: yeung2010    時間: 2-6-2019 00:49
終於明, 燕2 上解封, 就可以好似 燕1同mp女 咁幫兵回魔?
作者: yeung2010    時間: 2-6-2019 04:08
想問埋  其實 天使即係邊隻2轉? 同印度象比較實力如何?  見依加好似冇咩人用印象2轉咁,  對於我地d 窮人冇錢玩神獸黎講, 記得6,7 年前 港巨一出印度  好多人都轉印象玩 做主力   同埋想晤埋  金2 會吾會有金1 既激勵 全員加抵抗力既效果?   問題多個, 求解答
作者: JIMMY8600    時間: 2-6-2019 13:52
yeung2010 發表於 2-6-2019 00:49
終於明, 燕2 上解封, 就可以好似 燕1同mp女 咁幫兵回魔?

而家回魔無需要解封,解封只係for180或以上符既封冰技能
作者: JIMMY8600    時間: 2-6-2019 13:56
yeung2010 發表於 2-6-2019 00:33
燕2 回魔= 廢左 孔1 ?  燕2上解封 除左封冰 可吾可以幫d 兵回mp? (依個係重點)   太耐冇玩巨商 好多野吾 ...

而家2轉或改造(3轉)已經可以好似mp女咁回魔,無需要解封符
而孔一/二轉 係全陣每幾秒回魔(100lv 開始每次回10魔,然後每2lv多1魔)
所以功能上係唔同,唔可以話邊個取代邊個

燕就基本上必要,除非你只靠mp女回魔

孔就日常無咩必要,孔最大作用係打段,因為打段中途無咩其他方法回魔
其次就係打巨boss,團巨boss/或者蟹boss 大部分人未必靠原有魔力夠打,所以持久戰黎講,孔都會發揮到作用
作者: JIMMY8600    時間: 2-6-2019 14:07
yeung2010 發表於 2-6-2019 04:08
想問埋  其實 天使即係邊隻2轉? 同印度象比較實力如何?  見依加好似冇咩人用印象2轉咁,  對於我地d 窮人冇 ...

1.天使係治愈師轉上去,係拍賣/大田同人收就得
如果自己整,就要100级以上 破解僧/退魔师/修道僧/咒术师 轉

2.天使而家用解封符配合210珠既武器技能,實力唔差
好難直接同印象比,因為印象都要睇你玩咩武器,玩力可以玩雷劍/七刀/真七刀,玩血可以玩毒刀
而且黎緊印象有3轉,所以不便評論

3. 無咩人玩印象係因為個個都天王凶獸,印象好容易比下去。
如果真係唔想玩神獸以上既野,印度可以玩下砲兵/天使(要解封)/印象(最好有解封),都尚算係有殺傷力
但唔好奢望話輕鬆打近幾個版本d怪,始終唔係天王凶獸

4.金2都有金1既激勵,王巨漢/孔明等等有被動效果既將帥同理,所以可以直接轉上去

最後補充,一般資料可以上52網睇
google 52巨商就有,資料好齊全
作者: yeung2010    時間: 2-6-2019 15:34
吾該哂你既見解
作者: mki018    時間: 16-6-2019 21:12

仲有用
作者: mki018    時間: 16-6-2019 21:14
許3 權2 釒2
作者: mki018    時間: 16-6-2019 21:16
虎天朱天, 二選1  ,你們會選哪隻?

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://space.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2