樓主: yuentingsum
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 百變, 化骨, 那樣好?

1暴抗應該冇抵到1.5暴擊咁屈機掛= =
本身暴抗已經係一個幾屈機的屬性,因為1個屬性就抵銷對方+暴擊同+暴傷呢2個屬性~
所以,而家大陸都覺得文官裝+資質全魅力好吃香,靠攻強增加輸出(咁就唔怕人地暴抗高,人地又暴 ...
Quentin~ 發表於 10-5-2009 21:39

係 唔 係 1 暴 抗 = 1.5 暴 擊 我 唔 知 ,,, 因 為 我 都 係 睇 我 團 既 人 講 ,,,
加 上 暴 擊 同 暴 傷 ,,, 暴 傷 要 暴 列 先 得 架 =,= "" ,,, 唔 暴 = 暴 傷 冇 用
但 攻 強 係 每 次 攻 擊 都 會 有 ,,, 如 果 暴 抗 高 左 ,,, 有 暴 擊 都 冇 用 ,,,

而且,攻強高左,一樣可以增加出暴擊時的傷 ,,,    < === 最 支 持 e 句 ^^
回復 支持 反對

唔係好肯定
開左80,
原來槍加哂攻強都唔會有太低暴擊
加攻強唔係冇道理
而且如果日後好似大陸咁
愈黎愈多人玩閃避、暴抗,暴擊/傷就冇咩優勢
睇黎要玩攻強槍或者玩埋閃避槍
多d研究研究....
回復 支持 反對

係 唔 係 1 暴 抗 = 1.5 暴 擊 我 唔 知 ,,, 因 為 我 都 係 睇 我 團 既 人 講 ,,,
加 上 暴 擊 同 暴 傷 ,,, 暴 傷 要 暴 列 先 得 架 =,= "" ,,, 唔 暴 = 暴 傷 冇 用
但 攻 強 係 每 次 攻 擊 都 會 有 ,,, 如  ...
緋雪千夜。》 發表於 11-5-2009 18:02

我都好支持你「但 攻 強 係 每 次 攻 擊 都 會 有」呢句~ ^^

總括來講,加攻強比加暴擊/暴傷的好處有
1. 攻強可以增加每一下攻擊的傷害,唔怕自己暴擊低或對方暴抗高
2. 攻強高左,一樣可以增加出暴擊時的傷害
所以,而家大陸都覺得文官裝+資質全魅力好吃香,靠攻強(金系寶、逍遙)增加輸出

至於暴擊同暴抗的關係,我覺得可以搵個22暴擊的用普攻打一個20暴抗的,如果出到致命一擊就即係1暴抗抵1暴擊

其實而家香港呢邊有冇多左人著文官衫呢?
不過好多勁人著文官衫,但係用武官官印~ 因為武官官印有飛將~
回復 支持 反對

推推 ~~~~~~~~~~
回復 支持 反對

我想問你地點知暴抗係抵對方暴擊+暴傷呀?
唔好同我講係自己諗既-.-
我認為只抵銷暴擊
回復 支持 反對

一句到未 化骨 落日 就一定要有高秘文先勁 冇錢玩全攻強 招神威爆出黎ga攻擊一樣驚人.
回復 支持 反對