打印 上一主題 下一主題
收起左側

總決賽由湖人對魔術,你地估邊隊會嬴?

湖人既內線都唔易拎分lol我想講
Support Magic!!Support Dwight Howard
回復

2隊係季後賽打既場數都係差唔多..
湖人首輪打左5場,次輪打左7場,第3輪打左6場
而魔術首輪打左6場,次輪都係打左7場,第3輪又係打左6場
2者打既場數都係少一場,體力我諗大家都差唔多,但而家到Final有成5日既時間,希望休息完為大家貢獻一次精彩既nba final
回復

如果howard都識射3分甘使乜打姐,玩哂啦....連力量形中鋒都識射3分,magic甘都win唔到都冇野講lol
不過如果佢射3分邊個搶版...唔通叫lewis搶版,唔好啦,佢都未射夠皮-,-
回復

26# tombrian
我想講湖人既防守絕對唔算神
佢地如果係神甘擁有howard既magic個底米仲神
湖人往往都係以所謂既無敵進攻來ko比賽,并唔係佢地既內線防守/全隊防守真係甘神lol
回復

game1魔術大將Nelson復出,但係打得都ok耐..應該見好就收,話哂一復出就打final甘高水準既比賽...
我覺得都係好似試緊個陣甘.....唔知會唔會比番nelson打番starter..alston打番後備..
琴日magic d 3分波真係落唔到....命中率好差..
回復

magic再之lose...唉
OT輸96-101...無奈
Lewis今日好強呀,但無奈既係其他球員發揮唔到lol
連howard今仗都係17pts...但係就有7個失誤...唉
Alston打成甘樣,Nelson又岩岩先復出,狀態同常規賽對湖人兩仗真係差距太大...
湖人既kobe同gasol呢場打得真係好..特別係gasol....能夠拎到24pts之餘仲搶低10reb....而後備席既Odom亦都交足功課,19pts+8reb..甘樣既lakers先知係最可怕的...但遺憾既係Bynum始終唔掂,作為球隊正選中鋒既佢全場只係上陣16mins, 5分1個籃球絕對稱唔上合格...希望佢打番好d
同時我最希望既係magic番到主場之後要比湖人一個下馬威,要拎番2場先,唔係再輸場既話就基本上係冇機會拎champion了...
回復

湖人win到都感動,唔係掛
回復

3-1...magic已差不多死亡
回復