打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] (轉貼)赤壁14兵種排行

關閉 [複製鏈接]
個人認為 

爪無可能係第一了..單p可能勁,但e家有騎戰 跑得快又可以狂出大範圍,隱身個優勢無左了.
戟係最勁啦 連舞又快.盾第三啦我都覺得怪怪地,攻強傷害低,只係win在血多防高,但見到槍,戟就好難打.因為槍爆得勁附傷高,戟快
鉤可以好勁,信雷豬金字可以加到1米又有加速打人好勁騎戰又5駛驚
千其唔可以睇小扇!!冰雨打怪打人種唔駛驚死,單pk都可以好勁,冰刺冰腳都幾難埋到身嫁

環無可能咁後,你飛燕谷到6段全閃寶穿云..打十下可能先中到3下!”!你有百變弓就話有勁敵普通都幾難啦

我覺得沒落既只係刀...無百變攻速真係慢左好多!比唔到槍既爆比唔到戟既快,比唔到棍同盾咁厚,比唔起環既miss..乜都比唔起!之前刀係高攻血厚,但血厚已經比盾代左高攻但慢都比戟ko左
回復 支持 反對

刀.依家赤壁玩刀勁既真係冇幾個..總有例外既
回復 支持 反對

個人認為 

爪無可能係第一了..單p可能勁,但e家有騎戰 跑得快又可以狂出大範圍,隱身個優勢無左了.
戟係最勁啦 連舞又快.盾第三啦我都覺得怪怪地,攻強傷害低,只係win在血多防高,但見到槍,戟就好難 ...
諸葛謹 發表於 2-8-2009 22:30

你試下搵個同裝ge戟同盾打下 睇下邊個贏到[[onion_62]]
回復 支持 反對

個人認為 

戟係最勁啦 連舞又快.盾第三啦我都覺得怪怪地,攻強傷害低,只係win在血多防高,但見到槍,戟就好難 ...

以下係小弟玩爪咁耐ge意見 分享下啦@@

爪 一對一 唔洗講啦 相信好多人都領教過
對騎戰 係..騎戰可以狂出大範圍 好易冇左隱身 但..如果第一下出強隱 即暈你 你估下結果會點[[onion_57]]
仲有 騎戰狀態下你d直抗會小好多 食完4下剌  我相信你應該...[[onion_49]]  

爪打戰場?唔好用副扇啦 做幫補都係+得戈小小血 比王打幾下就趴低啦 轉一轉把副武做劍 有格擋       自身技+10爆 冇百變弓同場 第一輸出都好難唔係你@@

團p  爪基本上就系係對方後面清 弓 杖 扇 冇爪係後面清 長兵們係前面打得應該幾吃力

仲有 樓主你講小左樣野@@
爪仲有一招 叫摧心爪@@又係屈機之作[[onion_56]] 不過我相信應該好小人用
一中  -245血 15秒  -20直抗 15秒  -速  6秒
再加埋之前樓主你講d技 如強隱 先手暈 +100閃 超高輸出大技
你都咪話唔屈機@@

所以 支持樓主講戈句--->爪  蟬聯絕非偶然[[onion_62]]
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

http://chibi.wanmei.com/article_ ... 0090806114384.shtml
大陸官網都有轉載呢個排行, 不過D字眼經過修飾啦
回復 支持 反對

個人認為 

爪如果正四品隱可以用飛將昏四秒
爪隱身優勢不是沒左
回復 支持 反對

23# EVERNAL

我自己主舞副盾..我有盾都有機會win到全金秘文同我差5多既人..
但唔係只計落馬打嫁麻...國戰上馬打既時侯..舞同 盾一樣 打人扣好小血...諗既範圍要大d 先可以訂邊個勁邊個咋...不過 戟連舞打..識拉範圍...盾應該係打5到=-="  盾要行前 好多 先打到
回復 支持 反對

24# 力少

=-=去到國戰..你可以試下咁樣 強隱睇下得5得..今晚就可以了
無可否應既人...1打1 爪的確好勁..當爪愈到盾 又點呢? 你隱伏 運完.強隱 哩3招 都出哂既侯
盾都應該只係無左半行血...別要忘記!"! 盾 比人打會+鬥氣 暈技cd只需8秒

向比武 一打一  一定win到好多人...但去到多人既時侯就..

我好唔同意你話要轉副劍哩d...無扇無+血你打77 如果唔係好大火力..我諗補師會好辛苦
你最多上去每次+5,6百血..慢慢用完個藥...但隻王都5只扣咁多血=-=
回復 支持 反對

我講既野  無話 針對爪...睇清楚d字我無改過既..但如果話我針對 我會講係 針對刀囉
一開始刀棍槍 係橫行..勁人都會選擇刀 因為 血厚攻高..但到左e家  刀已經沒落..之前已經講過
爪我都有話 一打一係好勁..但 唔可以單靠一方面黎判段佢個排名..一打一既勁既同時..愈到團戰就自然咋.
我覺戟槍勁..係因為 佢落馬 上馬 依然有一定既傷害力..可能落左馬 未必殺到爪..但團戰既威力好大..
同道理...杖都可以好屈  灼傷 無名火  野火...但係 上到馬 個威力依然係低..

我係話 爪 副劍 唔好..如果你打77 可以全隊/你 天罡 乾坤既人ok, 但你組到咁高火力無問題...唔係爪 舞都檔到王.弓都得tim~~  如果係做檔王果個 更係可以因為自己唔駛+血...但你裝勁無問題...百變弓檔都一樣得...佢哩d 排名
講緊既 無可能係神裝...有百變 有金字 有9轉天罡 用乜都好勁tim

但唔係神裝既狀態下....各有強弱..唔係點樣平均呢?o? 有勁既 自然 有咋既地方
回復 支持 反對