查看: 1635|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

籃球版分享有趣經歷活動

關閉 [複製鏈接]
好似係第一次既活動, 主要係俾會員聯誼下,
分享有趣既經歷(五十字以上),
例如突然食左波餅流晒鼻血或者打打下波有艷遇:lol
都可以打上黎分享下, 無任歡迎

參加活動者皆能獲得三十樂點以茲獎勵,
活動由今日起到二十號, 我同神靈之俊仲會挑選分享經歷最好既,
會獲得額外五十樂點, 只需要打五十字就能夠得到三十樂點,
你又點可以唔參加呢

注意:內容必須原創, 如發現抄襲重扣一百樂點
回復

第一個回帖

有日我同fd打波
有人黎鬥波啦
咁到佢地進攻喎
之後對面條友就走籃喇
(條友彈跳好好 雙手扯框...)
我個fd好自然會mark佢啦
不過
我個fd好死唔死
企係佢前面
對面條友走籃上黎好自然咁起左腳
之後個膝頭對住我fd重要部位
重擊左落去
我個fd痛到路都行唔到sosad
我地成班賤人笑到死

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
白棋 + 30 最後有冇不舉:lol

查看全部評分

回復 支持 反對

[[onion_40]]
有次呢 我就係學校打波啦
之後d 高form 埋黎叫我地同佢地打
[[onion_40]] 之後佢地輸到波到掂唔到
[[onion_46]] 之後佢地就爆哂粗咁
回復 支持 反對

有次同班fd放學打波
果個場本身已經好多小飛飛
我地次次去都見到好多小飛飛係對面場
不過多數都係各有各打
話說有一次佢地踩過界
過黎跟我地隊
我地最後同佢地打左場10分
對面有條友平時入到樽
不過對住我地果陣想入樽都入唔到
佢走左之後我地笑左

評分

白棋 + 30 打街場入樽提醒佢小心叉錯腳 哈哈 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

[[onion_40]]
有次呢 我就係學校打波啦
之後d 高form 埋黎叫我地同佢地打
[[onion_40]] 之後佢地輸到波到掂唔到
[[onion_46]] 之後佢地就爆哂粗咁
巴樂 發表於 14-9-2009 21:20

其實有冇仲有趣同埋夠字數既呢[[onion_46]]
回復 支持 反對

我又講下先
有次同班fd打波啦
其中一個就好中意辛著利,仲要望住人地咁上籃
之後有人叫跟隊...岩岩又係中意辛利上籃果個win緊(辛利我叫呀a啦)
咁之後就到跟隊果班打啦
呀a就有岩岩有空位,上籃
佢又辛住利上籃..
好笑黎喇.....對面果隊就有個高佬
呀a一上籃就,請佢食火鍋,
仲要一格臭就打中呀a個頭,搞到呀a咬親條利
笑到我地死死下,叫左佢平時唔好辛利上籃...

評分

白棋 + 30 佢係狗黎架@@用脷散熱

查看全部評分

回復 支持 反對

上次番學...有P.E上..個丫SIR 個喉嚨唔多舒服
就比我地玩籃球
我地男仔分開2TEAM 對打~"~(我唔識的
我只好做茄呢啡,,Mark住高大個班主攻友
點知我接波個先,有個隊友分唔清楚自己友打自己友-.-搞到我整親
= =之後,,我地係咁入唔到籃..佢地都係...
最後..我地入左2球..佢地入左1球..win左=.=我都唔知點計分~"~! [[bao_04]]

評分

白棋 + 30 三分線外三分...三分線內兩分

查看全部評分

回復 支持 反對

我又黎厄分

上個星期5,即係我果個貼呢,手感好差果貼
咁我地係到鬥波啦3p3
之後一路鬥鬥鬥鬥鬥啦
好,我個fd囉波,拍左野又渣番係手,正常既緊係行埋去扑佢個波架啦
咁佢雙手舉起渣實個波,我拍,佢對手渣住個波成個身烏後..我再大力拍,佢大力烏後..點知佢大比整到我爆丸=.=
之後佢笑到甩左個波,我就係粒丸痺緊果陣帶波出圈再轉番入去上籃..之後痛死我- -抖左陣

評分

白棋 + 30 執返晒d殘骸未@@

查看全部評分

回復 支持 反對

誓要呃分成功!!

我間學校d人+我自己都有一個凸點...
就係次次射籃9成9都中框...
(當然校隊果d唔會)

有一次個波中框打橫飛出街
(認真高難度@.@經本人證實係連方向都控唔到的)
好彩冇中到人...唔係就大0樂lu...

又有次睇住人篤魚蛋
左手手指尾打到變哂形
      │                    │
   │ │ │               │ │ │
│ │ │ │ │   →   │ │ │ │   │
│ │ │ │ │         │ │ │ │  │
│ │ │ │ │         │ │ │ │ │
好鬼恐怖///.\\\

評分

白棋 + 30 有冇送入醫院??

查看全部評分

回復 支持 反對

有次,我係我學校的專用籃球場打波
午息戈陣至開放...好多人上去打波
戈陣好多人好鍾意"炸籃"
成日炸到好high,d波四圍彈
咁岩,我去汁個波,個波係籃球框下,
突然有個波炸埋黎我心口
之後開始痛痛地...
有時都冇斷斷心痛...
之後就少左打波

評分