查看: 10400|回復: 66
打印 上一主題 下一主題
收起左側

o,o.........(加左畫?)

一番學就勁多畫要畫..討厭-,-
我下年唔鬼take啦\[]/..!

岩岩先畫完-_- (e+ 4am orz)
我d排線好差啊t_t 想排靚d 但又冇耐性-,-

下面既-.-都係功課黎..全部都係趕貨咁趕..有心機但都好求其-_-v

--------------------------------------------------------------------------------------------------

watercolor._. .. i love it<3`

照住畫-.-..好實啊d色..唔好~而且又1達達-_-

加左背景-_-畫得好爽XDDDDD
其實本來想畫d可樂噴出黎..但唔知點表達可樂囧
結果亂畫一通..但好鍾意個感覺>__<

我是個茶壺..肥又矮呀=,=.......

要拎去燒再上色=..=
好核凸既作品=.=但佢塊面可是比我磨到好光滑的說

Topic: Look at yourself in a spoon. Draw the distorted image. Pay close attention to value and line.

右邊張相係我是但搵 跟住用ps整大個鼻 睇落似對住隻spoon?

個咀同個人中=.=...我完全放棄..畫極都係太長啦個人中應該係個頭大左少少-,-...sad
個咀又勁似舊牛角包/柑....好想喊囧

今個禮拜開watercolor-_-
今日就做練習-_-..唔知咩monoprint(?)

但因為d黑色油未乾我就上水彩/.\搞到好核凸

呢幅-,-...真係攞命     20x40吋=,=~
咁大個女都未試過畫咁大幅-_-..

原圖囧` 我黎囧` 個陣病緊 凍到搵張被嬲住自己囧`
為左唔畫個樣-.-填黑左佢扮鬼a_a

ps.個背景我唔畫..只係掃左陰影-_-

剪剪貼貼既野-_-..我也不太好囧

右邊個3個model我速寫畫咖囧..左2係用ps整過再print出黎

通頂畫-_-my bed
但睇落去好怪因為仲未夠多details-.-但放棄啦囧 個陣得番1粒鐘訓教定好似冇-,-

呢幅係我唯一一幅係得閒畫-,-..用ps整過 sharp晒

好好地都留個cm`比意見啦-/\-v  雖則我之後唔會改幅畫囧
但我下次畫畫會留意你地比既意見的-.....-

好-_-..訓教去 good nite~

zZzzzzzzzzzzzzz.

評分

參與人數 1樂點 +16 收起 理由
[H]真.天龍神 + 16

查看全部評分

回復

係樂古到可以畀到好建議妳既人,係好耐之前就就消失得七七八八,想係到得到好意見,怕且都幾難了!
hyuuga 發表於 27-11-2009 14:45
的確xd`但我只係玩樂古囧! 而且都冇點on啦e+都
之前我都黎過(起碼1-2年前)`識左個師傅=.=~xd
回復 支持 反對

點解...你又知既)[](? thx.
回復 支持 反對

re.奇
我又上番水啦
我係兩棲鼠ok? xd
咁都要靠1靠 真靠-,-
一開始個張.你係我xg都比左cm啦囧
=.=...下..哦..我唔知呀都冇睇hk時間

re.hyuuga
的確xd 但我學校都唔太注重
我今個sem take左4科: pe eng sci art
跟住日日都係上 pe eng sci art咁解=,=
所以畫到好多畫唔同hk-.-1個禮拜先一堂孖堂-_-
回復 支持 反對

雖然唔知小姐妳係邊到讀,亦唔知係初定高中(4堂似大學,不過我諗未係掛),不過無 cut Art 哩 D 堂算畀面的了!
努力啦!
hyuuga 發表於 29-11-2009 14:19
我係加拿大讀緊中4-_-不過我take既srt係中5囧...因為中3同中4 art都full晒
我下年可能唔讀啦-_-..要開始讀商科..如果唔係太遲

re.奇
做左版主就唔認人啦=,=
既然你唔想比人覺得你同我熟
你可以唔回咖v_v 我冇所謂o.o
回復 支持 反對

係=.=我知我冇咩可能係art發展咪唔讀
講真我份人好moody-.-有時好有心機畫 有時畫都唔畫 但係唔可能咖嘛
我就係想黎緊呢幾年努力讀好d=.=上大學讀都易d ma
umm..其實係講credit-.-..每個科都有特定既credit 升大學前齊晒就得
下面係指定要讀的=,=
g9: eng, math, science, french, geog, gym
g10: eng, math, science, his, civics, career studties
g11: eng, math
g12: eng
係bor-_-..真係冇art xd..
但如果讀art額外係第2度有credit-.-...個part都要齊credit的
咁即係無形中叫你讀art/IT個d囉-_-
回復 支持 反對

每間大學本身都有一定既入學要求,而每個 major 都有另外既入讀資格,所以妳諗住大學讀邊科,就計清楚要 take  D 咩吧!
到時除左 major 之外,妳都要讀好多 GE (general education) classes。PE 同 Art 係有可能當 ...
hyuuga 發表於 30-11-2009 15:31
嗯-_-..岩岩睇左大學d野..好渺茫咁囧
我e+成日都3點訓啦做功課做到=.=
頂都唔知通左幾多日..=.=只怪自己畫得慢囉d畫

re.奇
原來你係d咁既人,我識錯左你
回復 支持 反對

um...入咩大學我就冇咩所謂..媽話想我入western ontario-_-..
我覺得應該拿拿臨畢左業先再慢慢讀會比較好-[]-
我媽個fd個女..佢就係讀左兩年art走去轉科..之後去轉=.=係度晒錢晒時間
的確=.=..因為我係hk都係咁....
我都唔想咖t_t...但我知係自己衰=...=
番到home冇mood做功課囧要hea到好夜先做-_-..
嗯..8點15分上堂..75分鐘一堂囉
回復 支持 反對

拿拿臨畢業係咩意思?中學無得加快吧?
只要知道自己想讀既係邊一科,向哩科既方向進發就唔會哂時間的了!
認清志向,再揀一間哩方面好既大學吧!

一日4堂,每堂75分鐘,計埋lunch,應該2:00就放學吧?
好早就放學 ...
hyuuga 發表於 2-12-2009 02:50
即係讀d易少少畢業既科目-.-..大學畢業就再睇下想唔想讀其他
因為有d人就係因為想讀邊樣就邊樣..成日轉黎轉去..都未大學畢業嘛-.-
不-_-..2:50先放囧..
又唔係每日既都每個星期起碼有一兩日囉-_-.....

哈~ 我貪玩拎左兩個放大鏡玩姐
回復 支持 反對

= =我只係解釋番我所講既野姐囧
我到e+都未諗大學讀咩好囧..好像很遲又好像有排先到我
-.-..個point係..大家都晒時間,錢,精神..但一個係畢左業一個未囉

ha xd-.-我整到張圖太光姐
放左學咖喎-_-...
回復 支持 反對