打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 天龍八部online自治區聊天室【吹水請按此】

你係指個介面?
單機遊戲不嬲都係全螢幕架啦..
東郭先生 發表於 15-7-2010 12:34

幾多個世紀之前...
回復 支持 反對

題不與我...

只感空虛孤寂...

( 比武大會一事是否已告吹? )
回復 支持 反對

「疑似中年阿叔」都試過做學生...

所以...共勉之xd...

( 雖然野仔唔賣樣...而歌喉亦都唔係勁好...

但佢地既歌正正反映到年青人既心聲... )

回復 支持 反對

係太老積定係太悲哀?

回復 支持 反對

囍帖街經常翻到好片啊…
榤奇 發表於 16-7-2010 21:11

你有心搵就會搵到...
回復 支持 反對

峨嵋應該點咩心法
五月霜 發表於 16-7-2010 21:16

由劍閣加無量山開始...

到敦煌一路上做任務上到洱海...

如果唔升心法而又冇刷棋的話可以到30lv...

( 但你e家 lv係...? )
回復 支持 反對

怎麼會突然去翻短片…
榤奇 發表於 16-7-2010 21:32

是冇理由的...

可以e一分鐘...可以下一個小時...

亦都可以刻意...
回復 支持 反對

只是做任務就太慢了…

升20級還是刷木人巷刷一小時,

然後再做任務,

如此在2小時內達到20級,做任務最多1.5小時達到30級。

很快的啊… 我還升了20級心法…
榤奇 發表於 16-7-2010 21:33

去到敦煌已經可以到二十lv以上...

秘訣係做完20lv劇情任有得升lv就升lv...

起碼到26、28左右去刷棋會有組...
回復 支持 反對

小說村︰金庸 - 獨孤求敗對東方不敗:

http://www.novelasia.com/forum/topic.php?postid=5974

睇完以下評論之後果然就係獨孤求敗羸硬...

獨孤求敗 vs 東方不敗

拿獨孤求敗的兩名「徒弟」比較一下吧

令狐沖﹕
內功比絕頂高手還有一段距離,輕功不算突出,惟劍法較好。
學了一年獨孤九劍,已有能力縱橫天下,攻敵之不可不救,令東方不敗「不得不回招」,
因為這樣,令狐沖和任我行等人才可以支撐這麼久。其後更打敗岳不群和林平之的辟邪劍,
而理論上岳不群身為令狐沖師父,除了內力外,應該都比令狐沖強。

楊過﹕
二十歲時,學了玄鐵劍法不足一個月,內力尚淺,且新斷右臂,
身護小龍女,以左臂使玄鐵劍擊敗尼摩星、瀟湘子等人,
與金輪法王爭持不下(最終因為小龍女的玉蜂針令楊過勝出)。
後來再勤練木劍,能以木劍擊拍海濤洪水,樹斷劍不斷,驚嘆以此等劍法,
天下再沒有人能與抗手。金輪法王功力本就比郭靖高,兼之修練龍象般若功,
神鵰三絕聯手亦難以制服。楊過的劍法已足以與「比修練了九陰真經、
降龍十八掌等絕頂高手同級或更厲害」的高手打個平手。

獨孤求敗﹕
他的功力恐怕是令狐沖和楊過的數倍之上。
可用玄鐵劍,內力必高;自創多種劍法,資質比二人高。
一年的獨孤九劍、一個月的玄鐵劍法,套用到練了十年以上的獨孤求敗。
可況二人均未能做到草木竹石皆可為劍,更何況無劍勝有劍呢?

東方不敗不能輕取令狐沖,將「令狐沖和楊過合二為一,乘以數倍的資質,
再乘以十倍的功力,再乘以無劍境界,另加楊過斷臂之不利」,東方不敗要如何面對呢?
回復 支持 反對

以下為轉帖文章
『玉女心經中的劍法求輕求快,也並非錯了,只因女流之輩,難使沉重兵器,難練厚重勁力, ...
浪跡天涯002 發表於 17-7-2010 09:58

神秘而又詭秘...講完...
回復 支持 反對