查看: 2187|回復: 50
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 由即日起 巨商交易專區 需五級會員或以上方可進入

關閉 [複製鏈接]
頭像被屏蔽
回復

仲可以推動d人回post 唔錯
回復 支持 反對

個人感想 不喜勿插

點解要5級會員先可以入去呢
如果有新會員黎到入唔到交易區會點呢
1.灌水灌到上5級會員 咁只係會令其他版區版主負擔加重
2.唔開post 走左佢 咁即係趕客姐

老實講 交易區版主身為版主應該做番版主要做o既野 做得版主當然要有付出
版主有責任去監管分身問題 唔係寧枉莫縱o既方法可以解決

本人有時會唔登入 咁做遊客咪睇唔到post?拿 呢個都係問題黎啦
其實有冇諗過不如限制級數較低(呢個由你地版主自己處理啦)會員唔俾回帖
咁有辨法留住真係有心放野o既新會員啦 如果你話佢地開分身黎開帖放 放o既野類同咁你地班主都唔知的話 咁就叫無能啦

以上言論可能會過份偏激 請原諒

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
billytsang + 5 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

姐係 新手想買野都唔得/.\
回復 支持 反對

個人感想 不喜勿插

1.灌水灌到上5級會員  ...
Hellkite 發表於 15-9-2010 19:13

我都係個人感想

其實今次設定個人覺得冇問題呀~

我本身都做過版主,雖然而家都係會員仔,但都有少少心得分享下

做得版主當然要預左付出時間去管理版務,但同時都諗下辦法去改善版務問題

版主做野係理所當然,但都唔係長時間處理版務。

版主當然可以監管分身問題,所以預防勝於治療係岩嫁~

唔通真係要ban完一個又一個?開得分身就預左新帳號既積分係無利用價值,又何況分身帳號尼

既然ban帳號冇用,扣積分又冇用,唔通真係要ban ip?

到時就更加少一個會員去遊覽樂古~

如果有心既會員,唔應該只係專注係交易區,巨商版仲有其他子版同話題

再唔係樂古仲有好多其他既地方丫~

要做到450積分唔係一件難事,唔淨係回帖,仲可以多d上樂古,上線時間都係積分增加既其中一部份~

我都係小小意見!
回復 支持 反對

我唔係好讚成巨商交易區需五級會員或以上才可進入~這點也未免太過份~雖然有好多新手放野~但唔代表佢地係騙子~有d人想放野先上樂古~唔係都唔係~咁搞到d人麥野都放唔到~也太過份也~之前見人放野都是1級~但很多都不是騙子~有d面交的也~你可以限定5級以下不能入數好d~450點積分~要分成450個貼~不是所有人都得閒的也~根本建設是很過份~嚴重削弱會員交易權利~~所以取消好d~
回復 支持 反對

個人感想 不喜勿插

1.灌水灌到上5級會員  ...
Hellkite 發表於 15-9-2010 19:13

我認為新修定比原有的更實用
一來可以減輕版主們的工作量
二來可避免會員同一ip位址使用多個帳戶推文及發帖
既可以減低論壇資料耗用
亦可以減輕版主們的工作量
何樂而不為?
相信登入論壇絕非難事吧
回復 支持 反對

我認為新修定比原有的更實用
一來可以減輕版主們的工作量
二來可避免會員同一ip位址使用多個帳戶推文及發 ...
Lsm1023 發表於 15-9-2010 20:54

不太同意~那麼違規舉報及意見帖便沒有用~可以刪得??????
如果d人幫推/未夠鐘推文~有熱心會員幫忙~你們才再扣分~我知道巨商交易區依一排你最辛苦~勞苦功高~但要5級會員或以上才可進入~
1.減少人流~不是本未倒置?
2.很多人因為巨商交易區可以交易再申請留下~要5級不是拿他們的性命?不是所有香港人都咁得閒升450點樂古點~要回450個~不是所有人咁得閒~ok?
3.很多想交易的人因未到級~而放棄放野?剝奪他們交易權利~很過份也
回復 支持 反對

不太同意~那麼違規舉報及意見帖便沒有用~可以刪得??????
如果d人幫推/未夠鐘推文~有熱心會員幫忙~你們才再 ...
C小旋風 發表於 15-9-2010 21:00

先解說一下舉報區的問題吧
一,你說會減少人流?只是在交易區吧?
相信各會員如有意在巨商版交易專區開立帖子進行收賣活動
你們亦必先接觸過巨商這遊戲,但發帖同時,有真的對版規進行全面的了解嗎?
若果將權限提升至五級會員,一方面可讓新會員先在主版了解版規
另一方面亦可以在主版閒聊把等級升上五級,這樣我深信對人流不會造成太大影嚮
二,論壇提升新會員等級方面,本壇有新手任務,只要完成變可以達到三級會員
相信三級提升至五級會員,不是難是了吧?
三,同上

這樣一來可以有效打擊幣商在本論壇宣傳網站,
亦可以減少犯規的帖子,難道閣下仍有更佳的意見?
歡迎提出
回復 支持 反對

先解說一下舉報區的問題吧
一,你說會減少人流?只是在交易區吧?
相信各會員如有意在巨商版交易專區開 ...
Lsm1023 發表於 15-9-2010 21:08

總點是:不是所有人咁得閒升到5級會員~需要回450點?1.時間~
時間就是金錢~
我相信版主能控制得到幣商在本論壇宣傳網站,你們可以增加人手~多增4-5個版主在巨商交易區~一定能控制~如果限制5級以下進入~剝奪他們交易的權利~你要明白~不是所有人都有能力回450次post~有些要番工~有些急放的也~可能等錢洗~但巨商交易區也可能幫到他們解決問題~以前我新手時也不想回貼~沒有時間~以前有很多朋友都是5級以下的新手~他們放野都知樂古巨商交易區最出名才進來放東西~現在真的剝奪他們的交易權利~很過份~人流一定不會多~一定會不斷減少~我認為~不建設總好過建設~做了有點本未倒置~有些很久也沒有上的巨商交易版主~沒有合理理由可以解僱~
回復 支持 反對