查看: 1662|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

電腦Dl野問題;

關閉 [複製鏈接]
250樂點

點解我每次執行Down Online Game既程式個陣;佢都會話有幾個檔案搵唔到;  
仲彈左幾句野出黎;

在目的資料夾變更檔案名稱時發生錯誤:
MoveFile 失敗;代碼2.
系統找不到指定的檔案。
按[重試]再試一次,按[略過]跳過這個檔案(不建議)
,或按[中止]結束安裝。

已重裝數十次-___-"; 要點樣先Down到.......

最佳答案

查看完整內容

岩岩 google完 就即刻搵到 我就照copy人地d answer 照copy都要分就太唔醜 希望幫到樓主 第一個 就是说移动文件失败. 一般可以这样处理: 1请打开任务管理器,打开"进程"标签,结束相关文件进程.再重试. (CTRL+ALT+DELE 係任務管理器 即係指工作管理員) 2如果上述方法不行,请重启.再重试. 3如果上述方法也不行,请全面杀毒.再重试. 最后祝你顺利解决问题. 第二個 路径换浅一点在试试。或替换其他版本 (即係個安裝file唔好 ...

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
hoyin2321 + 1 內容精彩

查看全部評分

回復

岩岩 google完 就即刻搵到

我就照copy人地d answer  

照copy都要分就太唔醜

希望幫到樓主

第一個

就是说移动文件失败.
一般可以这样处理:

1请打开任务管理器,打开"进程"标签,结束相关文件进程.再重试.  
(CTRL+ALT+DELE 係任務管理器 即係指工作管理員)
2如果上述方法不行,请重启.再重试.
3如果上述方法也不行,请全面杀毒.再重试.
最后祝你顺利解决问题.

第二個
路径换浅一点在试试。或替换其他版本   (即係個安裝file唔好放太入  就咁放C:\Program Files 就最好)
答案补充 mcafee在作怪..它把那文件自动当病毒删除了。。。。   (mcaffe係一個殺毒軟件)

第三個  (自己)

如果樓主係只係安裝game先有問題  咁就請係 game的 官網到重新下載

第四個  (自己)

重新安裝先 將之前安裝失的file 完全del 曬 再重新安裝
回復

那是什麼遊戲?
回復

回復 2# Spy-pro

什麼遊戲也是;如夢之歷險;
回復

可能個GAME問題,救唔到
回復

回復 4# lyle123

係四五隻Game都係甘;總會有2個檔係搵唔到;
回復

回復  lyle123

係四五隻Game都係甘;總會有2個檔係搵唔到;
`碎冰+ 發表於 28-5-2011 13:49

係咪GF代理?
回復

回復 6# lyle123

有D係Gash;有d係GF;有D係fumily<-好似係甘串
回復

頭像被屏蔽
回復

回復  lyle123

有D係Gash;有d係GF;有D係fumily
`碎冰+ 發表於 28-5-2011 13:52

我E+問緊你開唔到嗰個
回復