打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 綜合音game吹水post

仲有嗰首紅色底既lv9(日文歌名)初見949999...打多2次推到958= =
聽日去開埋首JOMANDA 先,差1200分.. ...
Killer乂天剎 發表於 28-5-2012 05:08

JOMANDA真正難的地方就是開始沒久的加速段和2個十字押,再加上最後發狂而已
拿10w真心覺得唔難
回復 支持 反對

你JOMANDA no gray左未?
六神綱 發表於 28-5-2012 11:00

就差第2個十字押後的發狂位有2,3條灰掉

以我的水平而言,lv10的歌平均都能打上A
沒能過a的都是空襲看花很開心等等的難歌(evan除外)
如果能打上s的話都算是lv10中的下位歌了
回復 支持 反對

現期待JUBEAT PLUS出JOMANDA
Killer乂天剎 發表於 30-5-2012 03:05

十字押....
要響風同pad點按先按到阿OTL.....

話時話,唔係七星陣ge帖開到黎e到都唔知有e個活動0.0
不過想玩埋一份ge話
就響第一關開始玩上去啦
唔係ge話估計冇人理你= =
當然志在參與都係萌大奶!
回復 支持 反對

同dmt既color一樣0.0
maxycy 發表於 2-6-2012 22:06

仲有結他鼓機的jungle0.0
回復 支持 反對

近排想玩萬物快樂理論
所以最近去機鋪都係喪玩rb
但係e幾日打左10鋪rb左右,個個死人Twinkle Wonderland都係唔解禁
吹漲
要解禁Twinkle Wonderland就要狂打佢
要打Twinkle Wonderland前2round要排rival
急死!
回復 支持 反對

那 . . . 532 也 只 有 700 鍵 總 會 較 易 吧 ( ? )
但 俺 HBHB 的 分 比 532 還 高 呢 orz ...
hinhin2006 發表於 6-6-2012 11:34

note多唔等於一定難度高
睇下個首精緻的「曬我一臉」(Shine On Me,ext/lv9,932note).....
回復 支持 反對

好似係要羸一定既次數先會解禁...

Btw 我永遠都捉唔到呢首既Beat- -
hosum2007 發表於 6-6-2012 16:27

我同你唔同
我係按長條按到惱羞= =
玩到快吐了
回復 支持 反對

前幾日跟團去台灣
行程太緊湊只能偷偷在當地玩了一把rb而已
其餘時間都是玩iphone度日

今日終於回來了
明天要出去玩個夠才行
=======================================
惡魔魚餃竟然榜上無名
我一直以為這首歌很長呢...
難道是因為重複音調多而產生出來的錯覺?
回復 支持 反對

btw,Rb最快的頭三首歌(BPM最高)我係知道的,但jubeat又如何呢?
六神綱 發表於 11-6-2012 22:04

1.eyes(300),天鵝湖(最高300)
2.量子海(280)
3.jailbreak(250)

資料來源為wiki
只計原創曲

btw,我相信空襲才是bpm最高的曲子
畢竟這曲子在iidx的genre可是「speedcore」呢
不過可能是基於遊戲性才把bpm設定為180而已
回復 支持 反對

'm so Happy...
琴日我應該掌握到水晶球了
keep到不停合格
但花同電閘就600k都打唔到
呀...我成功係其中一個i'm so happy tune入面用水晶球save到2個人
maxycy 發表於 13-6-2012 08:31

水晶球玩ISH?
那我昨日在VZ在靠近初音機那部jubeat玩的時候應該看見你在我左邊了
時間是在傍晚6點左右對吧?
當時我還在想
用水晶球打ISH真是勇氣可嘉這樣的
還有為什麼我在玩的jubeat振掣振得咁犀利之類...
回復 支持 反對