查看: 2888|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 樂古巨商版活動之久違了的好人好事-交表帖

關閉 [複製鏈接]

大家常常也說巨商多昆狗,外掛等等負面的事情

有沒有想過自己忽略了一些好人好事?

現在就藉著這個機會去發表一些好人好事,來表揚一下巨商的好人吧!

好人不一定是要捐很多錢,只要是做了一些事情能深深打動人的心

擁有一份無私的高尚情操也可以算是個好人。

玩法:將你認為的好人的名字記下和寫下他做過甚麼事,用以下表格填寫就可以了。

活動內容及獎勵:
填寫一名好人好事可得10至100樂點,得到的樂點視乎解釋好事的詳細程度。
每人可以填寫的好人不限,但必須要詳細清楚地說明做了甚麼好事令你覺得他是好人,否則不予加分。

活動表格:
  1. [hide=9999999]
  2. 伺服器(商一/商二/商三/國巨/布袋/毘沙門):
  3. 好人名稱:
  4. 好人好事:
  5. [/hide]
複製代碼
活動期限:
由即日起至6月26日 23:59:59

注意事項:
1. 參加者需要按「複製代碼」複制表格,否則取消資格。
2. 巨商版版主保留最終決定權。
3. 此帖只供參加者提交答題紙,嚴禁在此帖作出討論及回覆]如要討論,請到討論帖
4. 因避免有會員抄襲其他會員填寫的資料,故所填寫的表格才要hide。而活動完結後將取消HIDE。
5. 所有會員填寫之好人好事將會在活動完後供會員們作投票選出商一,商二,商三,布袋,毘沙門,國巨的好人王。
回復

回覆打開鎖帖
回復 支持 反對

伺服器商一

好人名稱:卍傷心的魚/雷記

好人好事:常幫團友解任~幫團友傳野~又比任料團友解任 好好好,ps佢地都係友情歲月團

卍傷心的魚訪問

問:你認為怎樣才是一個好人?
答:其實我也不知道

問:你覺得自己為何能夠被推薦為好人?
答:我只是盡我所能幫助他人.因為咁所以我才會被推薦

問:你心目中,巨商有沒有好人?
答:好人有好多,所有肯熱心幫助他人的,都是好人.
但是這樣,同樣會有人不開心.比如,有人需要一些物品做任務
我有多餘的,就送給他.但是其他想賣這些物品給他的人就會不開心
因為沒有錢賺了.

問:還有沒有其他補充?
答:所以,好人難當.但不管別人怎麼想,我還是會一如既往的做下去
這是我為人之本.我相信,好人會有好報的.同樣希望好人越來越多.
雷記也是一個好人,它都很好的,也很熱心幫助團友解任務.
可惜不是真人朋友.因為相距太遠了.

問:地址相距太遠?
答:是,我住在大陸,你們住在香港.

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
滿天星 + 30 活動獎勵

查看全部評分

回復 支持 反對

伺服器(商一/商二/商三/國巨/布袋/毘沙門):
商二
好人名稱:紫茹

好人好事:果陣諗住開個新ac 玩下
開左la 要小小錢來買d 冰
就求其問左紫茹lee 個姐姐
我都係要求100m 要買冰
點之佢比成1e 我@@ 話要我同佢3 5 識七
紫茹姐姐真係好好人
果刻真係好感動kaka

因找不到該名好人所以做不到訪問

評分

參與人數 1樂點 +58 收起 理由
滿天星 + 58 活動獎勵

查看全部評分

回復 支持 反對

伺服器(商一/商二/商三/國巨/布袋/昆沙門):商一

好人名稱:爆烈小旋風

好人好事:我同佢3唔識7佢都幫我消日凶武
我諗巨商入面好少人會幫陌生人
佢唔收錢  
呢家入左佢團 都有派三色,豬排俾團友
問價又答 解任又帶 咩都唔收錢
係巨商一個咁功利既遊戲 有呢d人都算好好啦
100樂點 ya

C小旋風訪問

答:看到別人有困難還願意幫助你的人

答:有一顆赤子之心

答:巨商應該還存在不少好人,不會冇好人的,看你願不願意幫人,但是也願意被幫的人說一句多謝,那麼已滿足,並不是叫他覺得你好人,做人只要有禮貌便可~.~

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
滿天星 + 50 活動獎勵

查看全部評分

回復 支持 反對

伺服器(商一/商二/商三/國巨/布袋/毘沙門):商一

好人名稱:GABE 君

好人好事:好多野一齊升LV,佢做多左D 任品好多時唔收$ 分俾人....又肯借$ 俾人買野...真人都好好吹得

>Gaba_君|訪問

答:能幫到人.心沒存歪念.

答:我並無任何念頭我會被推薦.

答:zero烈帝,FireGun007,黑小風,ling玲` 等等.

答:沒有.

評分

滿天星 + 30 詳細D好喎

查看全部評分

回復 支持 反對

伺服器(商一):

好人名稱: 雷仔~

好人好事:
佢真係一個好好人xd
識佢咁耐真係為我地帶泥唔少歡樂^_^
又串得..又玩得..最緊要係夠曬大方
又會幫人解任
人又令仔..又大隻
成績又好..運動勁..音樂細胞爆登
連畫畫都識
現代少女殺手~
※以上簡稱 完美※

雷仔~訪問

答:其實我認為一個人唔係壞人就已經算係好人.

答:我成日幫人,帶人做任,同人傾計又NICE.又Helpful又Kind.當然會被推薦啦 HAHA (講笑的

答:有.但太多啦,根本講唔哂.只要冇昆過人,冇講過粗口鬧人既人都可以算係好人.只要唔影響到別人就可以了.

評分

滿天星 + 30 傻的嗎?

查看全部評分

回復 支持 反對

好人名稱:~根少~

好人好事:通頂帶我做破o任,我真係味見過甘既玩家真的好多謝佢... 成日幫我地d新手

C小旋風訪問

答:看到別人有困難還願意幫助你的人

答:有一顆赤子之心

答:巨商應該還存在不少好人,不會冇好人的,看你願不願意幫人,但是也願意被幫的人說一句多謝,那麼已滿足,並不是叫他覺得你好人,做人只要有禮貌便可~.~

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
滿天星 + 20

查看全部評分

回復 支持 反對

好人名稱:卍傷心的魚

好人好事:此人為本團帶本不少福利 派+300/+400 為我們提供任料 有助本團的做任務速度大大提升
此外 武器材料 亦借用部份給我們 以令我們提先為武器開工!!!

卍傷心的魚訪問

答:其實我也不知道

答:我只是盡我所能幫助他人.因為咁所以我才會被推薦

答:好人有好多,所有肯熱心幫助他人的,都是好人.
但是這樣,同樣會有人不開心.比如,有人需要一些物品做任務
我有多餘的,就送給他.但是其他想賣這些物品給他的人就會不開心
因為沒有錢賺了.

答:所以,好人難當.但不管別人怎麼想,我還是會一如既往的做下去
這是我為人之本.我相信,好人會有好報的.同樣希望好人越來越多.
雷記也是一個好人,它都很好的,也很熱心幫助團友解任務.
可惜不是真人朋友.因為相距太遠了.

問:地址相距太遠?
答:是,我住在大陸,你們住在香港.

評分

滿天星 + 30

查看全部評分

回復 支持 反對

伺服器(商一/商二/商三/國巨/布袋/毘沙門):
毘沙門
好人名稱:
抹茶猫
好人好事:非常照顧新手,又免費代消幻牌,又免費帶解任,平放任品俾團友等等...有求必應
有佢既幫忙,新手玩日巨簡直輕而易舉

=羊=訪問

答:你呢個問題問得真係好,我都好樂意解答你既問題.我既目標係係破壞中
維持呢個世界既平衡.用罪惡搵出真理既所在.我係魅力四射既好人 - 抹茶?
我不嬲都來去如風.我既明日係惡貫滿盈既黑暗日子.冇錯啦喵!?
回正題,不計較回報幫助別人便稱得上好人

答:因為本人是大商, 所以很樂意幫助?員及新手

答:當然有, 日巨也有不小~

評分

滿天星 + 30

查看全部評分

回復 支持 反對