查看: 4576|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[角色技能] [轉youtube] 最後4人 MP4任務實戰

關閉 [複製鏈接]

前文提到 : 最後4人既MP4,只係簡單示範,實戰仍然係未知之數
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4387940&extra=page%3D1

以下會轉貼一位提供任務實戰既影片

路帕斯+羅
前文樓主已放大量任務實戰,請前往觀看

向一定範圍內所有敵人進行追蹤爆炸

傷害高,負帶小量爆擊, 快 ! 狠 ! 準 ! 清小怪佳品 !
雖然唔知片主裝備係咩配置,但對小王攻擊有6成HP被扣
缺點,我相信對高速移動或攻擊移動既怪難以擊中

1:拉鎖1技既同黨吧
爆seed:攻擊前向敵人進行腳踏爆炸 →拉鎖1技

片主使用量極少(好似得1次?) ,反正任務黎講真係唔太實用

2:吸入前方敵人之後轉轉轉轉轉
爆seed:一樣~~ 轉轉轉轉轉 圈內追加周邊攻擊

似乎任務會有所不同,先吸後追蹤 ?
太難睇得清招式實際如何,似乎先吸動作為鎖定,推波開始(追蹤??)攻擊
如果怪係吸動中死亡,推波動作會消失

3:4座蓮花向左右施展攻擊
爆seed:追加1座蓮花而已~~

我對呢招誤差太大喇
呢招會對應地圖大小而有追加蓮花,基本1人對手有4座,對手愈多蓮花愈多
片中最多曾出現8座
推斷落去,爆seed功效係令蓮花排法更密蓮花更多

4:普通攻擊轉成氣功波+(無敵)??  = (發動期間禁止使用MP)???
爆seed:好似冇咩分別

片中開幕亮點 ! 實際長度唔知,不過愈耐愈長,可惜係儲攻被打又重新黎過,多怪有隊友先好用

評分

參與人數 1樂點 +10 Bravo! +1 收起 理由
小雪冰 + 10 + 1 謝謝分享

查看全部評分

回復

傑洛mp4和拉2mp4一樣 自動追蹤5怪   (不是可視範圍)
回復 支持 反對

zero同拉2差不多,但可視範圍之外唔得(?)
真1 mp4都用過幾次既, 留意4:00最後腳踏爆炸個下連下面(本身受龍皇火燄燒緊)同右邊隻孔基美人都死左?!
真3 我覺得係真4個轉入面既範圍技...
我個人認為真打地圖實用不太大
回復 支持 反對

希望出完MP4,KOG快D出反曬剩下人物的34轉~.~
回復 支持 反對

zero招mp4類似全圖攻擊
但係講到範圍 都係克mp4最廣
事關克果招真係全圖攻擊黎

話說片中zero勁高攻=.=
回復 支持 反對

ADORE,除左克之外,ZERO招大都係全地圖
回復 支持 反對

系米我睇錯,真個斷片入面,龍皇攻擊好弱雞-.-
回復 支持 反對

zero同拉2差不多,但可視範圍之外唔得(?)
真1 mp4都用過幾次既, 留意4:00最後腳踏爆炸個下連下面(本身受龍皇 ...
dicksonma 發表於 2-9-2012 15:29

其實都得,但範圍仍然有一定限制,出技後都仲有4-5隻生存(無扣血)
由此推斷範圍大約  可視<mp4最大範圍<全圖最大範圍
回復 支持 反對

真4 MP4 儲氣攻擊...令我諗起某套卡通人物=.=
回復 支持 反對

今日係咪amy mp4啊????
我要打哂佢arar
回復 支持 反對