打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 巨商:上「樂」古的快活

關閉 [複製鏈接]
回復 30# FriendShip

已處理
回復 支持 反對

我挽巨商差不多3-4年了
巨錢由20$=1E 小弟當時好窮只係買左5E起家
諗番起由主1-180LV轉主 去到加下轉左201主GE辛苦...
不過諗番起自己真係晒左唔少時間去挽E隻GAME
可惜我的好友退巨了
我因讀書而半退巨
我應該會挽到巨商要汁GE時候

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
Hellkite + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

我挽巨商差不多3-4年了
巨錢由20$=1E 小弟當時好窮只係買左5E起家
諗番起由主1-180LV轉主 去到加下轉左201 ...
tommy005066 發表於 9-9-2012 14:31

已處理
回復 支持 反對

小弟4年前開始接觸巨商
當時係因為好奇無聊就玩下d新game(小學雞個時未有電腦,對我黎講係新game==)
之後知道有同學都有玩就一齊升下lv 吹水打料好開心
仲記得個時係打虎介打左成個月去草錢買孫子
後來因為要讀書就冇點玩
最近重玩番見到好多野都變左
最大轉變就當然係市街連一半人都唔夠
不過希望下次改左版會多人玩番

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

想當年一開始200蚊1億 之慢慢跌到20蚊 開始有消工外掛出現
之前就係打海底王升lv 之後好多人走左去打巫女升2轉 之後再出少林
有廠汁 個時汁廠汁到爽死 出幻獸感覺到好勁不停甘升lv 因為日幻有bug
所以好多人去升日幻 149lv變到之前200lv再變到現在250lv要成300e
真係放棄了 大多數原因都係外掛出現 外掛15分鐘就200lv 我地就用人手升成幾個月先升好個20億經 眼見甘容易升到200lv 就放棄 放acc比人 就算
見到今時今日巨商都生存到係黑橙d野都有hkd戰士買 先冇甘易汁笠 巨商都快10年希望d外掛可以減少啦

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

想當年,我係中二時期接觸巨商(都有7年了),最初是用中國籍的(叫HIJOHN23),個時咩都冇,靠的,就是自己刷怪升級,由馬賊開始打,邊做任邊刷,到任務難到開始打唔到,到打料賺錢,個時硬殼好幾好賺,所以成日都去巨濟刷海龜,有時就找高手打海底王,吸吸經,個時自己都只能夠用九牛二虎之力先KO到,沒法,自己太廢了,而且個時唔識加點,整體實力都好低。
跟住發覺打武官之魂可以刷舊十字槍賺錢,就開始打武官之魂,由於武靈王陵個邊怪都好多,有時會亂入一批盜墓者,不過都唔緊要,因為都打得到(咁都打唔到就真係要檢討下了),最慘係個時死SER問題嚴重,次次都搞到冇左D戰利品及經驗值,曾經試過打到高級青刃斧,正當開心之際,個SER就—死左,當登入番個時就冇左,真係有點氣憤。
到有商團戰後,鑑於火炮手遲遲上唔到40LV,於是開始買點賺錢,個時一本孫子兵法只係值兩億,但都可以買到好多上級裝,或者可轉的兵種,於是買了一只40LV火炮手及大定,轉左後開始刷巫女升,個時SER已冇死SER問題,但搶怪都好大問題,真係要同人鬥搶,而個次可以算是擺脫不斷刷低級怪升LV的問題,但好境不常,官方強制要求玩家改密碼,由於我忘了GASH密碼,所以個AC就被封了。
而我接著開了個新AC(叫島田裕一),問始新的巨商生活,由於聽聞賽媚好易升,就玩日男,轉陰陽師去打怨靈升,個時由於隻主開鐵炮關係,所以加左好多敏,一個唔留神就同隻朝子一齊去送死,成日都流連於華南及河北地區,更因為死主太多,而對巨商有點厭倦,最後要暫停玩半年,到半年後,因為想再玩巨商就重玩,而我係個時開始學識點控兵及走位,最後,賽媚終於80LV(個時都有新二轉了),成為我人生中第一隻二轉。跟住開始轉國,首先係轉中國,因為想了結多年的心願,就是升到寧2,由於有賽2,加上冥3的幽海王變得易打及多經(從前不能定,現在可以定了),開始用賽2帶我的寧1及祖1升,經過2-3星期努力,終於升好,了結多年心願。
接下來食孫子,轉台藉,玩吉祥天,雷公及花2,個時學識左用高LV傭兵轉一轉可以拎多點天生紅利(52巨商教),但由於缺乏權2,結果是一上冥4就只有被秒的下場,加上打天怪有困難(打龍打足半個鍾,仲要睇隻主個一擊必殺中唔中),於是轉朝鮮,升權2,玩申2,,自此我就一輩都用朝藉,從沒轉過,後來入商團,經滄海橫流眾多高手及樂古的會員指點,加上POLO及A姐帶升,令我可以完成好多任,並可以獨自打一部分高級怪升,然後玩商團戰搶商團旗,到拿到書記一職,可以說是我在滄海中永不忘記的事情。
後期更新神獸,可以講係有錢人的象徵,個時我地大房都用左唔少錢同人脈,先整到出黎(我地成班人都一齊睇住佢估神獸一刻),而我就冇那麼多財力,但我有的,是我辛苦自升回來的二轉,帶著他們,我開始打火蜥蝪升權2,同時升主,準備轉朝主1轉,經過多番努力及一次洗點後,隻主終於到左150LV,同時用左1億搵人幫過武道館,我終於有轉主了,同時合符玩朱雀符。
到現在,巨商我都有1年冇玩(主要是玩其他GMAE了),而從前的商團,也因POLO哥不想再玩而解散,樂古也因某些事而冇再上,只剩的,是一部分在現實中曾見過面的前商團人士,我們仍會在巨商中見見面,打打怪。最近,見這裡有回憶活動,於是有感而發,便將自己投資最大,而且充滿著回憶的巨商在此用文字帖上來,同時,也準備迎接巨商新的改版。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

還記得 岩岩加入巨商既時候..
千年湖升lv既人 很多..
打海神升lv既人 很多..
打惡熊升lv既人 很多..
由漢陽 直落 大田既人 很多..
果陣 升到1隻2轉 已經好開心 好有成功感

依家 千年湖..沒人
依家 海神區..沒人
依家 惡熊區..也很少人
但我無因此退出過巨商
我認識到一班新既戰友
加入左一個 從未離開過既商團
果度..係一個家
由我升主角200lv
之後合朱雀 再合埋青龍 再合埋麒麟
當中吾多吾少 有好多人都退左
但係我都吾會放棄 玩巨商
巨商帶比我好多成功感
200lv..合神..合麒麟..
呢d並吾係 所謂中既夢.而係可以實現!
我依家既 [夢] 係要升到馬仔250 (雖然我無咩時間升 haha)
同埋 可以同我一班 戰友 一齊 玩落去 !

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

已處理
回復 支持 反對

由小六玩到中四,中間雖然斷斷續續
但都玩得好開心, 我記得係我小六個陣..第一次接觸online game就玩巨商
個陣時咩都唔識, 請D傭兵亂咁加點, 升到20幾30lv就已經覺得自己好勁
我仲記得之前係咁打豬八戒,打到對 無影風(1日)
賣左比人100萬都不知幾開心,仲要唔知自己做左水魚............
之後升上中學有少少錢, 終於左人生第一次點數- -"
賣點品比人換左D錢去買將帥, 辛辛苦苦咁日日打怨靈升左隻賽2
個陣時真係開心到訓唔著,,但而家已經搵唔番依D感覺
可能人大個左,失去童真吧

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

我玩左巨商已經2年左右......
玩既原因係因為身邊好多人玩..所以就開始接觸巨商
記得之前為左升隻兵,自己仲親自走去打親衛隊轉2轉....
諗起都覺傻...升完先知原來有得吸經...唔洗自己打怪升
仲一次升哂其他兵同自己...我個時自己打,打得又慢....sosad
之後主角又打完15段...又轉埋(不過自己打...都打左好耐下)
我記得之後去升權2同埋去左打寶...(最有印象係打到5連同仙刀)
我個時玩都無買過點數...所以都唔係好勁下...
身家都只有5億左右..玩隻神獸都要幾十億.(巨商始終係有錢人既世界)
跟住到巨商出左神獸符..就開始無玩lu...因為當時身邊既fd都無玩巨商......我都轉玩其game同埋讀書

評分

查看全部評分

回復 支持 反對