打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [超大型連動活動]私立BEMANI學園 (已結束)

350蚊內可以解完

分開幾日去解既話 拎DEA同SDVX加成可以去到5倍

5倍再玩單一機台就到25% 當然最好加埋當日機台[+2.5%]

聽說5倍有加成5+2.5%
回復 支持 反對

當dj TAKA遇上DJ YOSHITAKA的時候......

依家咁樣擺到明逼我玩DEA吧

所以我想問玩過的人新手玩的話指示足 ...
六神綱 發表於 24-4-2013 21:27

你講DEA?
去NWP玩 有中文教學:O 好似得NWP係中文介面

新手指示好足..就算就咁玩3星歌都應該無乜問題
回復 支持 反對

其實又唔駛指示既
睇人玩一次DEA 大致上都已經明白晒玩法
玩NOVICE/STANDERD只要識得跟marker去跳 好難死 ...
Torchic╳小火雞 發表於 24-4-2013 21:32

dea 就真係2倍
    https://docs.google.com/document/d/1jI1UK1qzitqyIGZvT-zlo5QTCVF9fMyZ9RmV_KqjQ9U

5%既2倍就係10% 呢個好似係每日限定 唔肯定

睇呢到講的

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 8 很有用的情報

查看全部評分

回復 支持 反對

但係
我確實玩完SDVX再玩佢比我既指定機種
果個「指定機種」總共加左我最多17.5% (即係最多5%再乘以3.5倍
...
Torchic╳小火雞 發表於 24-4-2013 22:15

5%x3倍[3倍係呢到]+2.5%[呢個係唔會變數同加成]係推薦機種

2.5%[小兔應援機種(會變動)

樂師應援機種(會變動)] <google doc既呢一點
回復 支持 反對

應該唔關隻白兔事
如果係普通既推薦機種
照道理應該會有埋個白兔燈(詳見#19

得啦我諗知咩事 我睇漏左句

...
Torchic╳小火雞 發表於 24-4-2013 23:19

阿睇完你個算式終於明
點樣解最快 以8蚊既DDR為例
用10蚊DEA 6蚊SDVX 8蚊 DDR

就慳返 24蚊
回復 支持 反對

今日第1日返返工忙到死好累了,,
睇左壇友們十幾個post小弟唔係好明點可以慳d錢解歌=_=

係咪姐係應該先打1 ...
Leaf~A 發表於 25-4-2013 01:35

唔好諗白兔燈啦 SDVX+超級應援機種就算啦如果要加埋DEA既話就可以打D平時唔會玩既機種ISOK
回復 支持 反對