打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 早期真正巨商的集體回憶(請大家補充)請真正XX年玩家入來

真正既早期係唔會講林平厚係最強
最早期林平厚 一轉淨係得補血 無雷電風暴

如果有玩過最早期 最強將軍無疑是德川/柳永福
20秒黑龍大車輪
之後因為黑龍大車輪20秒太屈機先改到得返8秒
而且黑龍大車輪,風刃術  一個目標身上只可以存在一個
2個唔同技都唔可以疊上去

初期棒術師係用槍 刺擊術棒師/柳永福  文物級物品

初期連主角只有10個位 3個將位 無MP女 無孔明回MP
大部份人陣容 3隻如生 1隻如生定一隻王

打王玩物 : 金仔BBQ , 各種帶火箭弓手 燒人主角,挑夫,全智如生
回復 支持 反對

1000飽度無人講?
超煩 發表於 9-6-2015 21:48

點解唔講下200飽

蜈蚣任/盜墓者任夠你玩一個下午
試過用1日先做得晒高階戰任,果時冇咁勁+真係有打好多隻

高巴唔知點解貴 ...
fuc113190 發表於 9-6-2015 23:26

800蜈蚣
1200(?)獨眼怪
1500食屍鬼
2000盜墓者.......

之後777 , 888 , 666 , 999
玩死人

高芭特別貴係因為要廠整
一千幾萬一把...
但係離奇地有一期連高十都要千幾萬一把.. 明明有得沖

D人賣騎狼成日話連高武
果陣交易睇唔到人地D兵有D乜
結果好多人比人呃
之後先要拆裝出黎分開交易:L

出二轉前, 煉獄術勁到被視為BUG, 之後改弱...
跟住就係德川 2倍風刃術既天下了
Minglun 發表於 12-6-2015 22:43

唔知點解我覺得金仔BBQ唔係話特別屈機...
如果以整體性黎講就可以話最強既
範圍夠大 持續時間長 同高傷

我覺得黑龍大車輪勁好多

同埋果種打海底王同雪象既分別係...
暴雷,BBQ 打唔入海底王 但係打雪象奇痛;P
回復 支持 反對

999惡熊同500真聖打到人都癲
lugia 發表於 14-6-2015 17:13

真聖女王射兩下就死了 T_T

我覺得食屍鬼先係惡夢....搵怪搵死人
Minglun 發表於 14-6-2015 18:13

其實2F最後
3F條樓梯格尼有一堆係度
只係要一隊一隊打
回復 支持 反對

有個重點無人講
當年課金同依家點同呀..

真係早午餐唔食 來課 一個月洗幾千係超級豪了

依家有小學雞500蚊 ...
傻浪浪 發表於 14-6-2015 23:07

以前中學時代
唔飲唔食咁濟 死慳死頂
半個月先勉強有本入藉
一到新年有利士錢即刻貨返幾本孫子返黎
以前洗果一千幾百 真係當自己付出好多架

而家? 一千幾百?
一個月就等於以前兩年了;P
回復 支持 反對

仲有多2樣補充....

-以前PK場係強制PK

-你開戰鬥模式定和平模式 , 人地都會見到你用咩武
回復 支持 反對

1.芭蕉扮高芭
2.以前連裝兵係叫連EQ, 而連裝係單指連武器, 5計身同介(當然有人會連金指)
3.以前叫金介係指4 ...
foolruner 發表於 16-6-2015 15:50

如果以講叫法既話
以前唔係好多人識打字
一堆人賣兵 又唔識英文
淨係識係度叫 sell man ;P

密人果個就問 what man do you have
跟住就答 what man do you want
結果就係入戰睇下人地有乜兵賣;P

講到市街  以前市街就好似日本個活動地圖咁
地下有D圓圈  擺擋只可以企入D圈入面擺 或者外圍果D板
企係中間果D一定比人擋晒 所以識簡位一定係企係圓圈個邊 有幾踩界得幾踩界
仲要搵正最下面黎企 包無人擋住自己:lol:

同埋以前市街好細 , 加外只有朝鮮市街
之後出四國市街 每個市街都有捷徑飛去其他國市街
出左四國市街咁耐都無人用過其他三國
跟住先縮水變返一個 左右下變為其他國家既出口 同埋將市街變大
變大左無幾耐之後比外掛攻陷 樣樣野都十億八億以上
出埋新既拍賣系統之後 市街入面更加無人

雖然舊拍賣本身都無人玩(1蚊拍賣會除外);P
回復 支持 反對

唔知有冇人記得啦,早期大家好都鍾意去海底王到招d勁人組佢升LV
以前海底王個時 一有人後面照住2轉既話好多 ...
愛追憶 發表於 16-6-2015 17:46

有二轉仲打海底王?  海神我就信既...
海底洞一個人可以擋到既位我就唔知了
鬼曲城我就知
而家1F 日任格尼妖術師果間房仔會係
搵FD入面擺晒D值錢野 跟住一個人頂住門口
就成堆人黎圍觀
跟住倒數放行 執返晒D野就成堆人係度喊

呢間房仔左面果間中房 門口都係一個人頂到 有2個門口
試過見到有人係度打怪 就同FD頂晒2個門口 擺擋扮掛機
結果條友叫GM黎 我即刻彈開 囧
有次就係擺個天桃係入面 有個攻城將貪心入去汁左
結果困住左走唔到 局住OFF 7.7

太多野講5哂, 10年

我仲記得有個叫_笨奶_(商一)既人會CHOK個擺檔寫2轉倉, 其實賣緊1轉倉, 但有時佢 ...
foolruner 發表於 16-6-2015 17:40

有D人眼殘程度唔係一般既高
係超級神

我試過好多次 就咁擺件普通武係度 其他野乜都唔擺
賣高武價錢 都可以有人買左 -_-

如果擺埋高武 高武賣1600M 普通武賣1200M 都會有傻仔買左...
仲要係擺一陣間都可以賣走2件果陣
同貨品唔可能有2個價錢吧.... 笑死

有次就係為左賣隻象女 格尼就擺一堆垃圾谷大個板
象女格尼擺左一把普通芭蕉扇  介紹就咁打 <---------  指住隻象女
價錢賣高芭價  都有人買左 囧

以前擺擋賣野可以打字寫介紹
但係有D人就賣天桃 價錢可能賣100萬 介紹寫100
有D人睇錯左 就真係當左100蚊
有條友帶住一億幾係身 走去賣左D神貴天桃 買到清左身家話退巨
果刻我真係笑鬼左.... (果陣幾百蚊一億)
回復 支持 反對