收起左側

[技術討論] 我唔明點解交易版開帖推帖要扣樂點,仲要扣咁多

原意我清楚,希望會員多啲係交易區以外留言。

但成件事好無說服力囉,明明交易版出POST已經有限制等級,宜家仲要搞個扣樂分迫人係個論壇度出POST回文拎返被扣既樂點?

點解要歧視只讀不回既網民? 有意義想回應既POST自然會多人留言討論,點解要迫人?

搞到宜家玩家想開交易POST都要諗一諗。喂咪住先,巨商喎,其中一個特色係玩交易架喎,點解會搞到咁限制人地交易?

唔係每個人都每分每秒MON住巨商版架喎!

我宜家每日都返工,放工食完晚飯沖完個涼想話推一推交易POST又話要扣10樂點,嘩又要迫我去主版留5次言呀。

點解玩GAME玩到好似要交功課填卡數咁?每日有營養目標要完成呀?
回復

目標好明確,這個想必大家知道
實際分數比例(99、50、10、10、2)我們尚在測試及觀察
請各位盡量發言

至 ...
foolruner 發表於 16-3-2016 10:12

回帖無錯係唔會阻我好多時間,不過有樣野你仍然說服唔到我。
為左要一班推交易帖既人回帖開POST,所以就要每次推交易POST都扣樂點?
點解唔係對回帖開帖既會員增加樂點獎勵?
我話知你宜家由扣10樂點改到2樂點啦,咁扣法即係要迫人回帖姐,你有無見過巨商game入面同玩家交易要收手續費?
宜家又唔係要你樂古提供乜野服務,點解要不斷陰乾會員既樂點?
即係連上論壇都要迫人參與討論?
回復 支持 反對

推帖要扣樂點,咁我就日日係呢個POST回應順便推埋帖俾更多人知道呢件事有幾唔合理!
版主你地諗諗,我日日咁樣做,唔知你又覺得促進到有關巨商D乜野討論?
回復 支持 反對

扣囉,由佢扣,大不了咪每日推呢個帖囉,搞到好似要乞樂點咁
回復 支持 反對

結果
咁多位無奈接受?
kit2234560 發表於 26-3-2016 16:55

以你所見,我應該點做?就好似呢個POST咁,剩係睇帖唔回應既人永遠多留言既人,
咁貼身既事都係咁無乜人回應就知道要扣樂點成件事係幫助唔到人回帖
回復 支持 反對

嘩樓上你一次連三個帖,話就話拎左15樂點,但小心俾人扣返你樂點呀
回復 支持 反對