打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 『原創』小昌打蛇概論【圖片已失效】

Originally posted by 風捲殘樓 at 2006-5-26 18:49:
近來無聊。 開朋友的帳號打蛇仔。
就打蛇仔分享一點意見。

舊式打法: 雜兵拉後。小昌拉前、補血 道術 跟上。 對位。開打

缺    點:
1) 小昌走位太慢。拉長了戰鬥時間
2) 蛇仔分散靠近。 浪費火力
3 ...

係你叫我先出聲傢渣(f26)
舊式打法: 雜兵拉後。小昌拉前、補血 道術 跟上。 對位。開打
同你先拉昌再雜兵拉後無咩分別姐~
拉兵動作1秒到渣ma

缺    點:
1) 小昌走位太慢。拉長了戰鬥時間 <<個1秒快唔得好多,大場你都係出晒先過d蛇仔黎
2) 蛇仔分散靠近。 浪費火力<<同你d兵快慢好似無咩關係啵
3) 當蛇仔圍到小昌身邊時。 火龍難以定位<<比10條蛇圍你 你走佬啦,大場無咩可能比佢圍到我
細場一定要搵第2隻頂 點黎身邊,仲有近場唔難定位睇你識唔識放姐
4) 道術離蛇仔太近。 易被誤傷<<咁同拉兵走都無咩關係 睇你識唔識擺兵
己經唔係你上面既舊式打法個句野入面

結論:
改進方法在於:
1) 如何縮短擺陣時間。
2) 如何集中蛇仔<<<真係想知你點集中wo 佢點黎次次唔同傢wo 唔通你識超能力?
你搵一隻昌頂都唔=佢會集中咁黎

有咩講錯請講

[ Last edited by Boaz on 2006-5-29 at 07:13 PM ]

這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =【巨商】貼圖及影片專區= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的
回復 支持 反對

你試下囉。
舊式打法、細場、10條。
保證分別明顯。
偶的表達能力不是太好。 麻煩你試了再說。

缺    點:
1) 小昌走位太慢。拉長了戰鬥時間 <<個1秒快唔得好多,大場你都係出晒先過d蛇仔黎
2) 蛇仔分散靠近。 浪費火力<<同你d兵快慢好似無咩關係啵
3) 當蛇仔圍到小昌身邊時。 火龍難以定位<<比10條蛇圍你 你走佬啦,大場無咩可能比佢圍到我
細場一定要搵第2隻頂 點黎身邊,仲有近場唔難定位睇你識唔識放姐
4) 道術離蛇仔太近。 易被誤傷<<咁同拉兵走都無咩關係 睇你識唔識擺兵
己經唔係你上面既舊式打法個句野入面

1) 分別在於是拉小花同拉小昌既分別。
2) 集中蛇仔
3) 我個打法好似冇咩機會 會比人圍喎~
4) 用小昌直擋蛇。 會間接拉近道術同蛇仔距離

結論:
改進方法在於:
1) 如何縮短擺陣時間。
2) 如何集中蛇仔<<<真係想知你點集中wo 佢點黎次次唔同傢wo 唔通你識超能力?
你搵一隻昌頂都唔=佢會集中咁黎

如圖所示。你唔明我都冇計。

依然果句。 麻煩試左先。再說話。

這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =【巨商】貼圖及影片專區= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的
回復 支持 反對

樓主@@我想問你有冇用到昌2bug打@@?
我用昌2bug打15秒以內一定嬴硬10條蛇=,=

[color=red]這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =【巨商】貼圖及影片專區= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

Originally posted by 炎ソ月 at 2006-5-29 19:42:
樓主@@我想問你有冇用到昌2bug打@@?
我用昌2bug打15秒以內一定嬴硬10條蛇=,=

緊有-.-"
唔用唔使打.......

回復 支持 反對

唔怪得la@@
唔用hi都hi唔到=o=

[color=red]這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =【巨商】貼圖及影片專區= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

Originally posted by 炎ソ月 at 2006-5-29 20:10:
唔怪得la@@
唔用hi都hi唔到=o=

咁又冇咁誇.....
大場20 秒。 只係細場難打d姐.....

回復 支持 反對

15秒以內就得la= =

回復 支持 反對

Originally posted by 炎ソ月 at 2006-5-29 20:31:
15秒以內就得la= =

唔玩bug都 15 秒???
勁喎~~

回復 支持 反對

樓主可唔可以簡D死位黎打 。

回復 支持 反對

Originally posted by 風捲殘樓 at 2006-5-29 19:37:
你試下囉。
舊式打法、細場、10條。
保證分別明顯。
偶的表達能力不是太好。 麻煩你試了再說。

缺    點:
1) 小昌走位太慢。拉長了戰鬥時間 <<個1秒快唔得好多,大場你都係出晒先過d ...

無打過我都唔會上黎啦=.=

回復 支持 反對