打印 上一主題 下一主題
收起左側

劉備飛躍,漢中王劉備,秋風五丈原,遼來來和逐鹿中原(新增)

Originally posted by 前田慶次 at 2006-8-20 01:47:

由於以劉備為主角的劇本太多了==
因此這次改一下口味xd
老實說新劇本個人認為最重要的就是要夠激...
因此以後我會開始整d 好似208劉備之類的劇本xd

[ Last edited by 前田慶次 on 2006-8-20 at 01:48 AM ...

整個西蜀岩岩無左 鐘會同鄧艾搶益洲既map吧= =

夠哂難
回復 支持 反對

Originally posted by 劍兒* at 2006-8-20 02:21:

整個西蜀岩岩無左 鐘會同鄧艾搶益洲既map吧= =

夠哂難

那個劇本火雞兄在做中xd
下一回就整39pk版中的守劍閣忠臣死戰的劇本吧
簡介:蜀國由於宦官黃皓弄權因此國力衰退
而魏國的司馬昭在高平陵政變後奪得了朝中大權,眼見此機不可失便派二士領軍入蜀
面對大軍壓境漢中不攻自破,姜維無奈唯有退守劍閣,但卻遭到鄧艾的暗渡陰平突襲
究竟由劉備辛辛苦苦所建立,諸葛亮花盡畢生精力所維護的蜀國命運為何?
此劇本的人才將會真真正正的轉向末期,無論是選那一個國家都得面對著前中期的大臣老的老死的死,只有無奈的份兒
因此玩起來時會有別一番的味道,尢其是選蜀國時人才更是所剩無幾...真正的感受到蜀中無大將,廖化當先鋒的真諦
另外此劇本亦將會更為強調防守戰,建築物的耐久的會大大提高但與此同時魏蜀之間的實力會更為明顯..
因此可以領略到像三國志8的堅壁戰術--被大軍兵臨城下時利用守城的優勢與大軍打超一般的持久戰擊退敵軍
(好像老吹得好嚴重tim==)
回復 支持 反對

可唔可以放個原劇本既有南蠻個個上黎?我唔小心比d追加劇本覆蓋左==

仲有我自己整左個圖,不過我第一次整咋,可能有好多野不足,個圖係出師表
回復 支持 反對

Originally posted by jack3217a at 2006-8-20 07:22:
可唔可以放個原劇本既有南蠻個個上黎?我唔小心比d追加劇本覆蓋左==

仲有我自己整左個圖,不過我第一次整咋,可能有好多野不足,個圖係出師表

我同你一樣無左個劇本(:/.\ (:/.\ 誰能擺上來
D:\Program Files\Koei\San11 Tc\Media\scenario

SCEN004.S11
回復 支持 反對

回復 支持 反對

勁勁勁勁
回復 支持 反對

你條LINK唔知點解我上唔到,係唔係死LINK呀?
回復 支持 反對

Originally posted by jack3217a at 2006-8-21 06:50:
你條LINK唔知點解我上唔到,係唔係死LINK呀?

邊條唔得==?
我測試過沒問題wo..
回復 支持 反對

條條我都上唔到= =全部無此網頁
回復 支持 反對

其他人有冇咁o既情況==?
我次次都下到bo..
回復 支持 反對