查看: 24653|回復: 30
收起左側

[原創] 談本人用過既所有帥

昌2
呢隻係公認為全巨商最屈機既二轉,打王清怪樣樣得,有人會認為佢打冥3暴走會唔及花2,但係只要有燕1放冰就可以了。雖然上次改版將佢改廢左,但係佢既威力仍然超高,149lv+青刀+黃袍,唔加力都可以3下殺冥使,冥蛇(低d lv就唔知-.-),雖然佢打王唔夠許2快,但係佢已經係僅次於許2既帥(打王速度)。有人認為佢清怪唔及花/賽2,無可否認,佢打暴走既速度係唔及呢兩隻二轉,但係清一隊怪既話,絕對唔會比呢兩隻二轉慢,20秒內清10隻冥象/冥蛇or7隻冥使(最多得7隻-.-)係卓卓有餘。係巨商入面,差唔多所有整升兵ac既人都會簡昌2做主攻,加隻燕同補血兵/帥,一次過升8隻兵,而且冥3,冥4,冥5,冥6任你打,唔洗局限於冥3同勁多玩家搶象-.-

花2
威力低但範圍最大既二轉,如果爆力既話,打冥3用佢係一個唔錯既選擇。佢同時有帶升帥既能力,但我個人認為佢唔及賽2,因為佢既範圍雖然大,但威力就唔平均,令到d怪一d多血,一d少血,帶升有d麻煩。佢係唯一一隻打到天既二轉(普攻),全血用黎頂龍都唔錯架,或者半力半敏,用佢黎打龍。總括黎講,冥4(都好難打下)已經係花2既極限,上到冥5幾乎死硬,打冥使都仲有d機會嬴,但機會好微,仲要晒勁多mp-.-我覺得佢都係比較適合係鬼曲城/冥3打暴走升lv。

臣2
威力好高,但範圍細既二轉。打冥象奇快,但打暴走既能力較低,好多玩家都愛用既一隻將帥,佢既威力足以彌補佢範圍上面既不足,高lv高力,可以4下內殺冥象。有d人會因為佢範圍細而唔轉佢,不過試諗下,佢威力咁高,範圍大既話,咁仲洗玩既-.-有時d野有不足先會玩得開心。

許2
完完全全為打王而轉既二轉。佢招技只有一個位威力高,所以可以話係冇清怪能力。但亦有玩家搵佢黎打象/冥使,一隻一隻咁電,玩得熟既都可以好快咁清晒,但係清10隻要2500mp,有點兒過份吧=.=有唔少玩家為許2應該加幾多力而爭論不休,我個人覺得,許2加力係冇用既,d力夠拎eq就得啦,當你升到幾十lv果陣,加唔加力都係一樣,兩下殺閻王同飛虎,一下殺象,船長,蛇,冥使,除非你要一下秒閻王,就加到700力,之前有測試,一隻700力許2(唔記得佢幾lv←唔係149同埋著咩衫)一野扣淨閻王1格血,只要佢升多1lv就可以一下秒了。

賽2
我既第一隻二轉,亦係我第2愛用既二轉。我玩咁耐以黎,有唔少人都叫我炒左佢,但我都係冇理到-.-賽2既威力高過花2,我60lv已經用佢黎打冥象了。同時,佢帶升既能力比花2強得多,有人會話佢d毒好煩,但係你試多一兩次就搵到方法架啦-.-所有地面既怪我都用過賽2黎打(冥蛇打過一隻,其他都係清晒成隊),149lv,450力+黃袍,可以8下殺象,冥使,冥蛇,4下殺船長,16下殺閻王,冥海王好似6下-.-呢隻絕對係新手起家/老手重玩極佳選擇,佢開始所需既資金並唔多,以而家既價黎計,3500萬已經可以了,唔似得昌,寧等等,要勁多mp女黎升做二轉,佢只要一隻朝子+一隻大定就夠了,最多加多隻挑夫拎藥,其他位可以要黎升兵,不過而家d兵價真係..........

阪2
我既第2隻二轉,亦係我係小spoon呢個ac入面唯一炒過既一隻二轉。呢隻係公認要黎谷戰既二轉,識我既人都知道我唔谷戰既,岩岩轉阪2果陣覺得佢勁廢,果時諗住佢低lv,應該係咁架啦,升高d先算-.-點知我吸到110lv←爆力既,搵佢去打象,都唔知係我唔識用定係佢廢,出左10下火山先殺得3,4隻象.......果時我真係忍無可忍啦,炒鬼左佢,轉左寧2-.-

寧2
威力好高既一隻二轉,公認既打怪加速器。好多人對寧2既評價都好好,但我就覺得佢唔係太實用,賽2同佢,如果要我簡一隻黎炒,我會簡佢-.-點解?始終我都係靠升兵起家既人,如果用佢黎主攻,打得實在太慢啦,爆埋馬符都仲係覺得佢好慢,又唔係必中,而且又要封冰/搵野頂,真係又慢又煩=.=但係佢既威力真係好高,打閻王既話用昌2主攻,佢輔攻,效果好好。提起寧2,最多人爭論既話題都係加唔加敏,我個人覺得,加左敏同唔加敏既分別唔大,無可否認,加左敏會中多兩3粒,但係所需既點分分鐘係2百幾3百,倒不如加多d力扣多d or 加mp出多幾粒好,鐘意谷戰既朋友加血谷戰好過=.=

燕2
同昌2一齊被公認為打冥5既利器,威力驚人。好多人都因為實用性既問題而唔將燕1二轉做燕2。講真果句,佢既作用同昌2基本上一樣,如果你昌2用得好,又何必轉燕2呢?轉左之後,起碼兩隻mp女先代替到燕1(除非你隻mp女勁高lv),但如果昌2用得唔好,咁我建議你轉燕2,因為佢既威力真係好高,用黎主攻係一個好唔錯既選擇。

林平厚
我最愛用既一轉帥。好多人都問我,做咩唔炒左佢轉多隻二轉/轉第2隻帥補血?而家我答你地:第1.轉咁多二轉都用唔晒架啦,入戰果陣係度擺,轉黎又有咩用? 第2.除左孔明之外,巨商所有識得補血既野我都用過晒,林平係最好既。佢雖然補得慢,但係絕對唔會補唔切,補唔切既話係你d帥唔夠血姐-.-佢既補血範圍全巨商最遠,打冥界幫手補血岩晒,唔會咁易死。

燕1
唔洗點介紹,人人都知佢有咩用啦,我就淨係用佢黎補mp既-.-

關胡將帥
一轉黎講,威力差唔多最高。以前我搵佢打巫女,4x lv唔記得幾力,一野穿孔穿死巫女,不過佢衰在隨機出穿孔同埋行得慢,如果唔係,真係一隻屈機既一轉。

德川家康
出二轉前差唔多所有玩家都會轉既帥。一轉黎講,公認係打王清怪既利器。只要有燕1同埋足夠既mp女,德川可以打晒冥界(船長除外),但因為二轉既出現,呢隻帥已經差唔多冇人用了,畢竟二轉既威力比佢強得多。

阪1
唔洗多講啦,打龍必備。

朝子
一隻好實用既帥。頂怪超正,打冥界用佢都係一個好好既選擇。佢對升一轉去到二轉亦有好大既幫助。一開始分幾隻分身,由於佢既視野極高,自己會行埋d怪度,令到d怪行埋一齊,再大定佢,慳番勁多mp呀~妖狐係絕對同佢冇得比,視野差太遠啦

清祥
算係唔錯既補血帥。但基於佢唔夠林平遠既關係,所以比我炒左-.-

小西行長
一轉黎講算係幾強,但一定要連放,有咁多mp就一次過出晒佢,威力先會高,一下一下咁放係超廢的。

加藤清正
同暴雷兵冇咩分別,只係點多d同埋攻高d-.-

申砬
一轉黎講算係一隻好好用既帥,佢天生魔法火箭同一擊必殺,裝高大力又可以出埋氣炮,打天又得打地又得。而家通常都淨係要黎打龍。

四冥大師
我最唔鐘意既補血帥-.-雖然佢補血勁快,但佢既補血範圍細到嘔,血少d都唔掂-.-

金時敏
因為以前太強,改版改到勁廢,而家都差唔多冇人用lu~

趙士林
一轉黎講算係唔錯既帥,又出到風又有熊貓,但熊貓始終都係太晒mp啦,同埋出得果一隻,頂怪黎講唔及朝子,風既威力唔及德川,但佢係集兩隻帥既特點於一身-.-

帕羅爵士
一必加鬼魂弹,打龍必備,幫d怪放血-.-

柳永福
威力仲強過德川,不過技既時間短,因改版改到冇得用槍,威力低左唔少,但一轉黎講,佢係好強。

以上都係我對我所用過既帥既感覺,歡迎指教同心得,有錯勿凸-.-
此post只發於樂古

[ Last edited by Minglun on 2006-9-2 at 09:25 PM ]
回復

哈哈~~
林平我岩岩轉左~~~
真係好鬼好用~我隻先20lv= =
但500mp=5下雷,打武靈王靈1/f升~7隊5下死曬^^
=================
問下樓主
林平做攻擊型定回血型好??
回復 支持 反對

Originally posted by Minglun at 2006-9-2 12:42:
許2
完完全全為打王而轉既二轉。佢招技只有一個位威力高,所以可以話係冇清怪能力。但亦有玩家搵佢黎打象/冥使,一隻一隻咁電,玩得熟既都可以好快咁清晒,但係清10隻要2500mp,有點兒過份吧=.=有唔少玩家為許2應該加幾多力而爭論不休,我個人覺得,許2加力係冇用既,d力夠拎eq就得啦,當你升到幾十lv果陣,加唔加力都係一樣,兩下殺閻王同飛虎,一下殺象,船長,蛇,冥使,除非你要一下秒閻王,就加到700力,之前有測試,一隻700力許2(唔記得佢幾lv←唔係149同埋著咩衫)一野扣淨閻王1格血,只要佢升多1lv就可以一下秒了。

我想講,唔係個個都好似你咁用靚裝,著黃袍
唔計衣服既話,分分鐘要破百幾lv先可以秒象(250力 lv80幾秒象),咁唔加力既話(未計eq一開始得77)...兩下先秒象,要升幾耐先lv100?
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
搵到個對林平係志同道合ge玩定la^^
你係小spoon?我係阿南~ ar^^
林平的確好使好用,不過佢有時唔知點解唔會幫人+hp= =
d人話佢+hp慢,但我唔覺得慢lo
我係炒左80得川轉林平ga
仲有,燕2真係咁勁?
我個燕都78 lv la
頭痛緊轉唔轉2轉好,我有昌2花2寧2
由於未玩過燕2,想玩下,
我個燕轉唔轉得過ar?
回復 支持 反對

燕二係勁//////主要睇你係唔係有心玩.....
如果有心玩就轉左佢...冇心機最好唔轉
回復 支持 反對

Originally posted by 天地凌云 at 2006-9-2 14:15:
哈哈~~
林平我岩岩轉左~~~
真係好鬼好用~我隻先20lv= =
但500mp=5下雷,打武靈王靈1/f升~7隊5下死曬^^
=================
問下樓主
林平做攻擊型定回血型好??

我都有一隻林平
不過用黎回血 (@_@
想問你點加點??
回復 支持 反對

茜米 該用戶已被刪除
回復 支持 反對

Originally posted by tyfung0192 at 2006-9-2 07:44:

我都有一隻林平
不過用黎回血 (@_@
想問你點加點??

我隻平仔呀??
e+暫時400血,100力,500mp
我諗住加到500血,800mp(唔計介),爆力做攻擊(^{}^)
但都想睇下樓主認為林平攻擊型好唔好(=.=!)
==================
樓主
林平攻擊型好唔好??(-.-||)
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
講得好好呀
回復 支持 反對

版主講曬我d心聲出黎 (f-i-r-e)
回復 支持 反對