打印 上一主題 下一主題
收起左側

真•少林傳奇 禪宗討論區

我都係新手,大家唔好信晒我講o既野,講錯唔好x我~
我覺得悟禪一定一定要學釋迦羅炎真言,
大日/地涷/土崩
呢3招入面最少要學1招,最多學2招~

姐係悟禪要學
釋迦羅炎真言,
大日/地涷/土崩(3選1or3選2)
我個人就會要大日同地涷~

希望我可以幫到大家~
回復 支持 反對

我主張玩敏禪
因為敏禪出招快,閃避率高,命中高
禪宗主用水天冷炎炬真炎同土崩
但係缺點係低血,低法
所以要學參禪
最好學埋少林流星步
咁就NO.1啦....

以上是個人見解而非精密研究
只供參考之用.....
如有冒犯多多包涵.....
回復 支持 反對

原帖由 35242660 於 2007-5-19 11:40 發表
如果全悟既話....  (全悟就會魔攻高??)
咁會唔會唔中架--"...

睇你打的人/怪勁唔勁姐
例如 地凍 計自己悟同LV  加  對手的悟同LV
即是睇對手的悟高唔高 (怪的話睇係咪法術系怪而已)
SO全悟都可以打得中的,,睇你識唔識配招
小弟禪的新手也,,不對勿凸
回復 支持 反對

敏不是好d嗎

本人是悟憚 我問過game d玩家
個個都話敏勁d 以下是我自己諗法
覺得錯的話講出來,不要話我..><"
敏不是勁d咩?!之前好多人都話悟勁過敏
但而家又話敏勁過悟
本人覺得敏係勁d嫁..因為起初d人未有絕嗔
地冷的確係勁d 地7=土8
有了絕嗔土7=地8 這不是敏更強嗎!?
大日的確是很強 不過很多憚都是想秒怪
不多用到大日 悟就算學了千斤也是慢過d怪
一些高lv怪悟憚是秒不到的
悟憚單技的真言10重是扣5000幾
敏憚單技10重扣1000幾x10......

回復 支持 反對

悟禪係咪唔應該學土?
回復 支持 反對

咁到底學敏定係悟好==?
回復 支持 反對

我係全悟禪,唔知要學咩野技同二轉做咩宗??
回復 支持 反對

唉其實係你地鍾意既姐 本人認為敏禪係晚成大戲既 因為技能全部係計%既 而悟禪就係平均既                   只係計悟+攻擊                        鍾意平均而強勁攻擊既就玩悟 但係要預定有命中低而且高lv不夠敏禪強這兩點                                                不怕初期辛苦而享往後期強勁攻擊既就玩敏 但係初期都幾辛苦下 因為初期確實有d費 但係   後期的確係好勁 不會白升既 而且攻擊仲有武器+攻擊力 係幾好既+法 本人都幾鍾意                                                      只是本人意見 有不同意既地方 歡迎提出
回復 支持 反對

我想玩悟禪呀?
不過吾知點+點...吾知有無人可以答我呢  T^T"
回復 支持 反對

呢頁第一個post係我新手果時post,我覺得我講錯左,正確係:

悟禪:
釋迦(必學)
地涷(必學)
大日(必學)
千斤(最好就學)

敏禪:
崩土(必學)
灸炎箭(必學)/泠炎距(必學)<<<2選1,你2招學晒都得,不過我覺得學1招都夠,因為學2招會晒武點(個人意見)!!!
參禪(最好就學)

至於選悟禪定敏禪,你地自己選(個人覺得悟禪好玩d,我都係玩悟禪)~
回復 支持 反對