查看: 9504|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] .詳細+自創.趙2使用技巧+心得(相經改好 請各位觀賞)

隻申今日轉佐lo 好開心
我都要應約出我既趙2全面心得
第一次搞呢d野 圖就樣衰d 但我會打埋字同大家解釋下
趙2 有2下技 熊貓同戰風

先送上本人趙2加點(以血點做主 但都算打得 進可攻 退可守之點法)

先同大家講下戰風(用魔200一下)
戰風~強化既風刃術 威力強 時間短(出技時間約1秒 戰風時間約10秒) 佢係計打低 so打低高既怪會無咁傷 但我都係想睇下德川2轉既風多d

上圖係我隻趙2打兵馬時既攻擊力
上邊2千幾血係300敏打既
下邊3千1血係200敏打既
因此 趙2比前一班2轉係唔同
係用敏定佢攻 配點以300-400敏做主

家下就知趙2要點加點 但個位要點呢?
聽人講都係風頂 但要去到點先係最高攻呢?

第一張係埋到頂位(啫係約許2既秒 但最好再低d)
第二張就吉佐一個兵位到
睇圖就知 第一張攻比第二張高好多 so個個就係戰風最高威力點
再者 大家只要將風好似上圖咁打怪 就可以盡用戰風既時間

講完風到熊貓(用魔400一下 出技時間約1秒 同埸只可以一隻 要等死後先可以再出)
熊貓 開頭得一隻 但死後會分出比之前強或弱既紅貓

呢張圖就係由一開始既竹紅到大熊貓
本人拎晒趙2既eq 令佢無裝後1000血 方便計算紅貓既血量
竹熊    :趙2自身唔連裝血量x3
皇冠熊:有3個可能性 趙2自身唔連裝血量x1.5
                            趙2自身唔連裝血量x2
                            趙2自身唔連裝血量x2.5
攻攻熊:趙2自身唔連裝血量x6
血熊    :趙2自身唔連裝血量x7.5
大熊貓:趙2自身唔連裝血量x10

本人對趙2既評語(只是個人意見 唔岩唔好話我)
戰風威力係強 但放係自己會比較盡用個風 但家下d怪好難比佢埋行慢慢打
不過佢威力用黎打王絕佳
熊貓 超好頂 屈機指數爆 但比分身術黎講差小小
但用黎頂王都係好好
總結 趙2實用唔大          打王有加2 祖2 西2 等等
                                  清怪有花2 賽2 等等
                                  副幫有朝 燕 等等
                                  谷戰有板2 昌2 加2 祖2 等等
so大家要佢個陣只好有其他較實用既帥等等
多謝大家對本人趙2心得既收睇 就始送上本人今日2轉申仔

以上資料如有錯漏 歡迎大家搵我傾返
可能有其他都係趙2心得 但呢個post係本人用趙2既自創心得 沒人抄襲成份
如果呢個心得支持人數多嫁話 我會再出埋我其他2轉既心得 等大家可以更清楚新2轉既野嫁

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
我係new手 + 30 原創

查看全部評分

回復

D圖睇吾到- -整整去先
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
個上傳網有問題?
用tinypic呀...
回復 支持 反對

d圖唔知點解我一張都睇唔到。
不過你解釋得几好...
回復 支持 反對

所有圖睇唔倒
如果圖睇倒既話我估你好大機會入精華(睇內容)
回復 支持 反對

個皇冠熊仲有分藍色同紅色
好似係分一個有法抵同打抵(純粹估計)
回復 支持 反對

改用其他上傳網啦..
如果有圖先有討論性...-   -
回復 支持 反對

頭像被屏蔽

回復 #1 無名浪人 的帖子

我早就開左啦 入左精好耐
你講D野唔清唔楚
回復 支持 反對

樓主用下樂古既上傳相片啦=.=
回復 支持 反對

好多謝你有分享~~不過冇圖好難明~~