查看: 38122|回復: 36
收起左側

【詢眾要求–自創初始選國優劣心得+2轉組合提名】

係到多謝大家對小弟新2轉心得既支持先la
無你地既支持我唔會寫到咁多心得出黎
好la 咁次既主題係講返初始選國優劣

明朝 2轉有祖.祝.寧.燕
優:極岩新手開始既國家 一開就可以升祖1 燕1
      因祖1係爆帥 打怪方面唔洗太多技巧
      因有燕既幫助 連幾堆同mp輔助都係極好
劣:當轉完祖2後玩家要有技巧咁放冰先可以升到祖2
      另外用魔力高 帶升兵方面都帶小幾隻
      如使用者唔可以有技巧咁使用天地雷 好易打留怪(以為日巨玩家極不喜歡之事)

台灣 2轉有林2.趙2.昌2.花2
優:4帥都係有個別優點 林2高輔助性 趙2高威力
      昌2使用性高 花2清怪力強
      再者玩家都可以一開始係到轉晒4隻帥先轉其他國
      因為呢4隻帥都好好用
劣:升佢地1轉會有d辛苦同要有技巧
     再者無燕連怪會有d煩

日本 2轉有加2.西2.賽2.板2
優:西2秒王力高 加2又係一隻用魔極小但打王好好既帥
     如玩家一開始玩日本可以升隻賽2黎帶 咁既效率可能會快d
劣:同台灣差唔多 再者無燕連怪會有d煩
     再者西2只有秒王能力 難以帶升
     加2無生死決打炎王 蛇等怪等同垃圾

朝鮮 2轉有權2.申2.許2.臣2
優:可以係話無咩 但都可以開個吉ac黎升隻申2專打天之用
劣:玩呢個國家做開始可以係話無用 比日本仲要差
      就算比你轉佐申2先 如要打神殿等地既怪要有祖2同林2加埋大量mp先打到
      無疑用權2都可以打蛇 但一埸用1-2min都經太耐(對我黎講係晒時間)

總結:初始選國方面可由明朝/台灣起步
             次序如下
             1.明>台>日>朝(本人轉國路線)
             2.台>明>日>朝(此路線不錯)
            3.日>明/台>明/台>朝(初始比較辛苦)
             4.朝>明/日/台(極不建議用朝起步 可算是沒用)

講完初始選國緊係玩下組合提名(以6帥做主 16隻2轉都可選用)
歡迎大家提名自己既創意組合嫁
最有破壞力:祖2.昌2.趙2.西2.加2.臣2(本人)
最萬能兵陣:燕1.祖2.昌2.林2.申2.加2(本人)
最谷戰兵陣:祖2.加2.昌2.板2.臣2.權2(本人)
最好睇兵陣:權2.祝2.申2.板2.加2.林2(本人)

呢次講住咁多先 多謝大家收睇
係到送上最新兵陣同雜圖

現時兵陣

睇多次兵陣

力戰8m血

如上邊有咩錯請見諒/同本人講返 以便修改
上述只時個人意見 唔岩睇既請去另一個post
如大家有問提請留post 本人見到會解答

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Minglun + 10 原創內容

查看全部評分

回復

幾好唔錯~~!
如果有升lv技巧和心得就最好
回復 支持 反對

幾好,如果講埋點升祖一個d將領會更好
回復 支持 反對

原帖由 無名浪人 於 2007-4-28 21:24 發表
係到多謝大家對小弟新2轉心得既支持先la
無你地既支持我唔會寫到咁多心得出黎
好la 咁次既主題係講返初始選國優劣

明朝 2轉有祖.祝.寧.燕
優:極岩新手開始既國家 一開就可以升祖1 燕1
      因祖1係爆帥 ...

唔該你唔好係度講日巨d野得唔得
係要講就去日巨區講啦
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
發表得好好呀樓主^^
回復 支持 反對

日巨就好啦
有新2轉~
回復 支持 反對

果然係日巨高手...
回復 支持 反對

最有破壞力 & 最可以谷戰果個..
都冇燕1..咁咪要好多mp女先可以??
回復 支持 反對

何解樓主會用妖x?
我想知樓主的mp女,hp兵,大定的加點方法?
因為我想我的兵有多D血,可以不太容易死。
回復 支持 反對

原帖由 卍AI布堆卍 於 2007-4-29 01:04 發表
最有破壞力 & 最可以谷戰果個..
都冇燕1..咁咪要好多mp女先可以??

只係個人創作 唔洗要打到怪ga

原帖由 27053877 於 2007-4-29 08:39 發表
何解樓主會用妖x?
我想知樓主的mp女,hp兵,大定的加點方法?
因為我想我的兵有多D血,可以不太容易死。

因為我打神殿一埸食2舊300mp ja
so要加mp比妖湖黎爆

我mp女加法448hp 小力 188xmp 2000mp後全血
大定12xxmp 小力 全血
破介小力 122xmp 全血

原帖由 pk1234pk9 於 2007-4-28 21:32 發表
幾好唔錯~~!
如果有升lv技巧和心得就最好

用v其實都好普通 一係象 一係親衛 一係炎王 最多去埋神殿

回復 支持 反對