打印 上一主題 下一主題
收起左側

del

原帖由 追風逐日 於 2007-5-15 00:52 發表

我可能過幾日會出機.....咁姐係話個原創砌機教學我可能會快你一步:lol :lol

出咩config機??你自己砌?
ps.唔方便打config可以pm我
回復 支持 反對

原帖由 [H]Vam 於 2007-5-15 11:44 發表

出咩config機??你自己砌?
ps.唔方便打config可以pm我

點會唔方使講呢

當然係自己砌啦....如果唔係點出原創教學

暫定CONFIG如下 :
CPU: Intel Intel Core 2 Duo E4300 (1.8GHz) CPU/2MB BOX    HK$ 900.00
Mother Board: DFI MBD-P965S INFINITY BLACK P965 M/B     HK$ 1100.00
(二手黎,賣家因為塊板暫時唔夾VISTA,所以放,佢只係買左十幾日) (經佢測試,扑R完全冇問題)
Ram: 2 X SuperTalent DDR-2 667 1G                                  HK$ 560.00
(買住兩條先,等到差唔多谷底會再入多兩條)
Harddisk: Western Digital 160GB 1600YS SATA II/16M HDD    HK$ 445.00
             + Western Digital 250GB 2500YS SATA II/16M HDD    HK$ 555.00
Display card: Galaxy影馳 7300GT PCI-E 128MB DDR3 1.4ns         HK$ 400.00
(都係二手,重有一年保,用黎頂到DX10卡成熟時再換)
DVD-RW: Pioneer DVR-212BK 18X DVD Writer /SATA/黑/盒裝    HK$ 295.00
Power Supply: ANTEC NeoHE430 430W P.S.                    HK$ 490.00
Case: 到時自選                                            HK$ 200.00

回復 支持 反對

果然係電腦高手@w@
回復 支持 反對

原帖由 追風逐日 於 2007-5-15 00:52 發表

我可能過幾日會出機.....咁姐係話個原創砌機教學我可能會快你一步:lol :lol

咁我唔出la,等你出xD
(我出左部機一星期都冇...)
回復 支持 反對

等電腦區板主教砌先...
PS:條ST係咪銀色個條
回復 支持 反對

正ar
我都想學砌機
回復 支持 反對

原帖由 Max 於 2007-5-15 17:26 發表

667銀色又點???
800銀色好似係D9....
回復 支持 反對

原帖由 Max 於 2007-5-15 17:26 發表

其實我都唔係好識
等陣一個唔覺意整死左又要上代理扮蟹換過件新 :lol

係呀...有咩問題??

原帖由 timchan 於 2007-5-15 18:06 發表

667銀色又點???
800銀色好似係D9....

好似就算就800都唔一定係d9
回復 支持 反對

i think it is usefully..because i also want to buy one...
回復 支持 反對

原帖由 追風逐日 於 2007-5-15 20:33 發表

其實我都唔係好識
等陣一個唔覺意整死左又要上代理扮蟹換過件新 :lol

係呀...有咩問題??

好似就算就800都唔一定係d9

D9GKX係最高級個隻
因為有人勁到Single channel 512MB DDR2-533 ->3.48 V DDR2-1406 5-6-6-18
回復 支持 反對