收起左側

對於征服者入侵有任何不明白之處,歡迎到此帖發問~

長槍兵對騎的額外攻擊力

額外攻擊力是否不能用防禦力減?
如不是者為什麼兵堡要用長槍唔用長劍。。。長劍都有9攻
長槍都只不過係6+2
回復 支持 反對

hi,大家好請問呢個征服者入侵跟同電腦玩的有問題不同???是否有得同玩家對戰??有的話,有沒有加了什麼新東西???
回復 支持 反對

原帖由 無名∼『風』 於 9-3-2008 09:37 發表
aoc有4個個d 野我又有隻馬我又唔知個4個野系咩你話比我知k?[] []

你既意思係evo?
poision係中毒,扣人d兵血
photosynthesis係送木
para係送石
lower係+塔慢d
詳情見evo教學post,(教學文章區)
回復 支持 反對

仲有我有隻鉆木兒 我用xx長弓 會+左攻同射程   仲有d咩可以+野ga d 6lv thx你地個個都話比我知ar ^^
回復 支持 反對

有野問我今日合左隻駱駝騎兵冇lala出左2隻左aoc 到-.-點解 話比我知k?
回復 支持 反對

有問題~~~~  掰占庭一開波超平凡,.,.,,冇有助經濟既特殊文明......好難做到城快...,,,,,可唔叼@教我點樣做先好.....仲有除左出矛同吉兵之外....應該出d咩好???.,,,,火槍????聖騎???騎士????仲有....人地出騎...我用吉好d定駱駝好d??(掰占駱駝平) ......不過..最重要點城快@@!!!!
回復 支持 反對

原帖由 亞良 於 19-3-2008 20:07 發表
有問題~~~~  掰占庭一開波超平凡,.,.,,冇有助經濟既特殊文明......好難做到城快...,,,,,可唔叼@教我點樣做先好.....仲有除左出矛同吉兵之外....應該出d咩好???.,,,,火槍????聖騎???騎士????仲有....人地出騎...我用吉 ...

城快多數人都玩騎士 你都可以玩騎士
上城 其實不難 沒有甚麼太特別?
回復 支持 反對

原帖由 馭影靈風 於 12-3-2008 17:13 發表
額外攻擊力是否不能用防禦力減?
如不是者為什麼兵堡要用長槍唔用長劍。。。長劍都有9攻
長槍都只不過係6+2

加成是可以用防禦力減的
但在AOC之中好像沒有一個例子是「防禦力能擋去加成」(即always加成>防禦力)
一般來說, 長槍vs騎比長劍vs騎有效得多
因為長槍對馬有頗大的加成(一般反馬+約10at, 對象+約40at)

所以有如條頓武士般10近防的兵
對日武(加成vs城堡兵,條武乃城堡兵)、拜聖(加成vs步兵, 條武乃步兵)、豹勇(加成vs步兵)
都會受很大傷害 甚至有戰敗的機會
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
aoc最遠射程係邊隻兵
回復 支持 反對

原帖由 瘋人院 於 21-3-2008 02:29 發表
aoc最遠射程係邊隻兵

若只計綠亞能出現的兵的話
1st.巨投(拆裝) 16(+1:攻城工程師)
2nd. 不列精長弓 6+6, 韓國重投 8+4
3rd. 精馬車6+3
之後好多弓兵都係5+3射程

如果計埋綠亞出唔到既話
不記得神之弓拆裝還是壞鄰居拆裝 20射程
回復 支持 反對