打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 日本幸福online SGNEO(關於官網首頁公告問題已有解釋!!)

原帖由 乂SIU豬乂 於 29-3-2008 19:42 發表

有代溝 []
日版都好多香港人 台灣人= =
回復 支持 反對

原帖由 [H]nhk 於 29-3-2008 20:33 發表
日版都好多香港人 台灣人= =

睇唔明NPC果D野~_~
回復 支持 反對

我又玩日版先-__-`
我之前收錢就冇玩了
有冇人開左港團
回復 支持 反對

原帖由 乂SIU豬乂 於 29-3-2008 20:37 發表

如果之前有玩港幸 既 玩多2日
問下人好快有翻回憶=]
原帖由 MiNg﹏ 於 29-3-2008 20:56 發表
我又玩日版先-__-`
我之前收錢就冇玩了
有冇人開左港團
米有
羅以前有好多...but好多都係細路團...唔知摺晒未=.=
回復 支持 反對

原帖由 乂SIU豬乂 於 29-3-2008 20:37 發表

當玩日文單機GAME @@ 好多單機game都係日文ga, 以前d GBA,e+ d NDS,PSP都係日文既,

連單機game最重要的劇情唔識,睇下攻略都玩得咯,

online game更加冇問題啦~

解任果d上網看攻略就可以了, 日文有漢字,劇情我都睇得明少少,我都係學左好短時間日文,

識下d拼音已經好掂,

玩幸福最享受係升完lv,再去同人pk/國戰je~@@

有團的話,傾計都唔係問題黎

=================================================

我想問d人通常o係邊度叫團升lv/打王?

幾lv先有得捉寵?

======================================================

之前忘記講,ap可以o係戰鬥既時候,對住角色按右鍵看,
或者按亮在左上方"裝備"右邊的一個表格圓型按鈕,下面就會彈出隊員狀態列表,,黃色條就是ap量

====================================================

資料參考網站:幸福巴哈大百科
法恩的南瓜軍團復活版
蒼狼白鹿-從羅蘭出發
基本基礎資料網
怪物資料網(日)
地圖情報網(日)

======================================================

再來提下大家,
-去e係唔洗比錢的
-遇敵率係根據自身LV與怪LV的高低而定,自身LV比怪LV愈高,遇敵率愈低,怪LV比自身LV愈高,遇敵率愈高
-技能學左要放入面版DECK先用到,DECK既技能欄數可以隨lv上升解任取得,
-在酒吧入面近門口的地方,同每個城近出口的地方都會有個DECK設置npc,只有npc先可以設定DECK
-每個酒吧既任務解完都可以囉到"報酬權利証明書(星數)",雙擊証明書可以囉到相應星數的技能書
-每個區域都會有一個資源點npc(位置請看地圖情報網(日)),比500蚊入左去就可以進行各類型原料採集
-學習各類型採集,需要去道具店購買技能書,學完一種採集/生產技能,按左上的KNACK就會顯示出黎
-每個職業都有兩個副職,按左上的STATUS->稱號右邊的ジョブ(JOB),就可以睇到其他果兩個副職

以上資料比未玩過幸福既新手睇的~

回復 支持 反對

我有玩 -0-"
不過自己一個好難UP,,
係羅蘭,,守護,,自己部機雙開組隊會彈GAME -0-"
識親d中國人都5x lv -v-"
而家自己一個用聖之力,,聖火球係山地道UP
雖然識日文同日本人溝通都冇乜問題,,
但升得好慢 -_______-"

回復 支持 反對

原帖由 0v0 於 30-3-2008 12:08 發表
我有玩 -0-"
不過自己一個好難UP,,
係羅蘭,,守護,,自己部機雙開組隊會彈GAME -0-"
識親d中國人都5x lv -v-"
而家自己一個用聖之力,,聖火球係山地道UP
雖然識日文同日本人溝通都冇乜問題,,
但升得好慢 -___ ...
我都好低lv...but我係米人=口=
留名得閒去搵你xD

to 對不起

應該係越高lv 撞怪既機會越少
1lv係會撞40lv怪=.=
回復 支持 反對

原帖由 [H]nhk 於 30-3-2008 13:25 發表
我都好低lv...but我係米人=口=
留名得閒去搵你xD

to 對不起

應該係越高lv 撞怪既機會越少
1lv係會撞40lv怪=.=

我叫ルカパルト[[bao_31]]

-遇敵率係根據該地圖所遇到的怪的lv與自身lv的相差,相差愈大,遇敵率愈低
咁唔應該咁講,因為我只係諗左40LV人撞唔到1LV怪,更改
-遇敵率係根據自身LV與怪LV的高低而定,自身LV比怪LV愈高,遇敵率愈低,怪LV比自身LV愈高,遇敵率愈高
回復 支持 反對

你地玩到幾多LV咩職?!
回復 支持 反對

原帖由 0v0 於 30-3-2008 17:01 發表
你地玩到幾多LV咩職?!

近排多野做,冇乜點升過,7lv 格=.=
回復 支持 反對