查看: 2680|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 小前鋒有冇前途???????

本人真人都有打籃球 [做小前鋒]
近日玩  fs  , 我就想同真人一樣 做小前鋒啦~
但係我 d 朋友話 : [  小前??得一樣野可以做,就係射,射,同射]
我 o 左~ 知後我 d 朋友都叫我做大前鋒
我睇到  16~25lv 既組隊都無人要小前= =
小前真係無人要???  強唔強呀 [fs 入面 ]
做小前好定大前好呢???????
回復

我覺得咩職都冇所謂
咩職都有長處既..
小前射2分好準架"3分ok啦
我本人系g啦
好吾鐘意守小前
成日2分..好難蓋番佢.好易比人fare左(我既意見)

玩得勁就得啦其實
同埋講真
你想放ac小前系冇咩人要..
可能小前真系廢d既"[[[bao_14]]
回復 支持 反對

好老土講句...冇最強職業...只有...@@  (雞皮都係起埋=  =")

係fake唔係fare

小前鋒初期..係差小小ge...
但係高lv d戈陣呢...三分可以好準,二分波blk唔到你基本上90%入
佢又行得好快,用黎mark d 三分射手一流,因為有唔差ge blk shot rating= ="
唔似得g,行得係快..不過冇rating有時timing追慢左半步就blk唔到lu,,,
不過...小前鋒入樽就最麻煩..
因為冇得控制佢入唔入樽...對住中鋒好易囧 ~____~"
(我最怕玩小前入樽= =" 但係高lv又好易入到樽/ . \)

小前鋒又有假投真傳...3.3 作用好大,始終佢係一個好全面ge位...
人地真係好易比你fake到....兩分兩分球球得分都咪話唔嚇人=,=

大前鋒所負責ge野唔同,
偏向籃底,兩分波分面冇甘大保證囉= =""

始終每個位有唔同特色...最緊要都係自己鐘意

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
maurice + 1 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

應同應同 ,,
不同職業有不同既崗位,,
小錢無可否應系開頭真系差左少少 ..
但到後期可以說是全能..
其實每一個職業都一定有出色..
只要自己能將佢發揮到最好..
那麼誰也不會否認你
回復 支持 反對

說真的~小前鋒的確比其他職業:例如後衛難玩

如果作為一個新手來講~玩後衛個人突破能力比較好~

有幾招插花冇得比人推跌~所以有d人玩後衛會依賴插花

但小前鋒的所有突破插花技能都比人推跌~所以做小前鋒一定要學識走位

加上小前鋒既速度比後衛慢~守外線上黎係吃力少少~

如果你搶板/籃底防守/又唔識幫隊友單擋既話~

我都係建議你做番小前鋒比較好~如樓上幾位所講當小前鋒升到上3字頭既時候

中距離既命中的確好得人驚~總括來說玩小前鋒一定要熟練走位呀~

平時多d留意下人地玩小前鋒通常點打就進步得快d嫁啦~以上意見希望幫到你少少啦

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
maurice + 1 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

諗起d小前
有人系面前都入
只要蓋吾到有成90%都入"..
3分又入到"..
好全能"..
回復 支持 反對

小前可以系一個控制大局既職業 ,,
佢不單只是得分既主力..
佢亦可以擔當一個輔助角色..
只要運用好小前的話 ..
可以說..勝利任由你控制
回復 支持 反對

原帖由 小霖 於 23-4-2008 22:59 發表
小前可以系一個控制大局既職業 ,,
佢不單只是得分既主力..
佢亦可以擔當一個輔助角色..
只要運用好小前的話 ..
可以說..勝利任由你控制

其實控制大局既職業主要都係中鋒~_~
回復 支持 反對

原帖由 閃電俠文仔 於 23-4-2008 23:01 發表

其實控制大局既職業主要都係中鋒~_~

一個好既pg都得

一個令傳波一個冷箭3分

可以令人既氣勢冇晒

就係你反擊既時候
回復 支持 反對

我覺得一隻發癲ge sg 先係最恐怖的= ="
回復 支持 反對