查看: 2930|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 「大家覺得邊種能力爆左最屈」

「可揀三種」
「速,運,三分」
回復

我覺得3分 -w-''
3分爆左..
d人狂玩fade away- -''
吹5漲
回復 支持 反對

3分fade到100都唔係好準
而且唔難block
用一次就得, 用幾次後就狂比人block
比夠你200都無用
回復 支持 反對

速囉 運球就算好高 都最多係狂aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 佢出番d撞到既招點都會停 速就唔同 速可以狂用反跑 好易3分 實用率高
回復 支持 反對

爆既意思即係點?
有100?
如果係就sure係速
因為運球高將過人技與過人技之間既時間縮短同埋冇咁既偷到
如果出到d俾人撞到既招就幾高都冇用
3分100 hk好似有人係
佢3分都唔係可以球球in face or fade 入晒
速就唔同啦
可以屈盡所有人咁滯
回復 支持 反對

基本上我三分96都覺得同100無咩分別
我都試過100 (黃角+10時期)
不過我都係覺得依家96有威脅過我100個時
因為三分最緊要有機會射同敢射
靠隊友拿波 or 自己拎turn over黎射好過多個幾點
根本差唔得幾多, 板值個d我唔知啦
不過日日都成堆人係度討論板都應該重要同差得遠掛
秒板秒板@@大家都買點裝谷高個板值
咁又係ge, 安西教練都同大家講控制板就控制比賽
所以要谷到最高秒晒佢!! 呵呵
我覺得加block個d最有問題, 應該去加板嘛
block到就block到架啦~_~技術問題
去買鍋裝練block得準d好過啦
板就唔同啦, 有skill無能力都秒唔到
所以有得揀應該係板最屈!!!!秒板先係皇道!!!
買完點裝去學秒板就可以做個有技術的高手了, good!
回復 支持 反對

唔係赤木講嫁咩~~佢哄櫻木講嫁ma~
回復 支持 反對

緊係速啦...
屈到速..要射3分要傳波 = 冇難道
回復 支持 反對

會唔會係速度呢;P 閃電俠!!!!!!:lol
回復 支持 反對

無可否認應該係速度喇   =]
回復 支持 反對