打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] sg 跑快d 定 pg 跑快d?

原帖由 左從乂唯軒 於 3-5-2008 08:35 發表

有我一半就夠A"A

所以話 我轉PG 係正確的

到時玩雙g-,-
我升高隻sg放左佢先-,-
回復 支持 反對

梗系覺得-w-''
pg 好多空位射 ..
講真..配合得好 ,,
sg 都好多位射..
回復 支持 反對

SG識A要更高技巧

如果玩G 玩全A3板咁就不如玩SG= =
SG玩A差過PG其實只係SG唔識A見人PG識A的籍口
SG係可以軟開守緊隊友個d, PG只係軟到守自己果個
睇你識唔識A, 不過命中真係差好遠, 所以我揀SG
SG係可以將PG同一位置上唔係機會的波變成機會
要做得分主力= =助攻低過2.5個d PG
其實不如去玩SG仲好, 唔識傳波的PG係低lv區就有得屈
SG識玩aaa真係會好玩過PG, 人地軟左都唔知咩事, haha
SG aaa更加可以同隊友配合, 好過引~_~
不過玩邊種職都好~_~C,PF,SF,PG,SG

籃球係種互相尊重的遊戲
尊重你隊友, 將個波傳比最佳位置果個
只要忘記自我, 發揮團隊精神, 先係籃球最高境界
                                              by Jay

所以我尊重唔係得分王, 而係做真正無私付出
重視合作, 對隊友有信心, 將個波比佢的人
對我黎講FS最緊要就係防守, 秒傳, 掩護!
回復 支持 反對

原帖由 maurice 於 3-5-2008 18:02 發表
如果玩G 玩全A3板咁就不如玩SG= =
SG玩A差過PG其實只係SG唔識A見人PG識A的籍口
SG係可以軟開守緊隊友個d, PG只係軟到守自己果個
睇你識唔識A, 不過命中真係差好遠, 所以我揀SG
SG係可以將PG同一位置上唔係機會的 ...

無私付出我算是嗎?
我真係唔明,pg係傳球第一既啦~
咁都可以比某d所謂自認強板既香港玩家叫做傳波仔~
真係想講一句~唔明pg既首要工作就唔好亂咁講野

回復 支持 反對

@@"
5好咁嬲 ,,
pg既qe 真系屈機 -w-'
識玩qe既pg ..根本可以控制成個比賽節奏
回復 支持 反對

我唔鐘意同PG一隊....雖然識玩戈D扔ALLEY多數都冇問題...
但係我唔鐘意比人扔上天GE感覺..生死不由自己定=__=""

見到唔識玩仲無奈...係又扔唔係又扔...比自己友屈機,,,仲要潛唔到水...

PG唯一跑快少少同埋有招ALLEY...
都不見得有好大幫助...
反而SG一技專長~冇人能及,3.3見到1隻SG仲驚過見到2隻PG..
SG痴起上黎...同小前鋒射兩分一樣...BLK不到就=3分進帳...
好恐怖= ="""" PG 冇呢種FEEL...
BUT我玩SG唔知做咩成日都空哂炒...38LV...
回復 支持 反對

原帖由 恩田赤﹏REC 於 4-5-2008 00:01 發表
我唔鐘意同PG一隊....雖然識玩戈D扔ALLEY多數都冇問題...
但係我唔鐘意比人扔上天GE感覺..生死不由自己定=__=""

見到唔識玩仲無奈...係又扔唔係又扔...比自己友屈機,,,仲要潛唔到水...

PG唯一跑快少少同埋有招 ...

基本上一隻sg同sf係到跟一隻會用qe傳球的pg才能生存得更好
回復 支持 反對

生存得更好...
但係冇GE時候佢SG唔係新手GE話都好大威脅~
回復 支持 反對

將sf改到好難生存至岩~夾過雙g既人就會明白雙pg既佩合有幾重要~
回復 支持 反對

原帖由 閃電俠文仔 於 3-5-2008 16:08 發表
將sf改到好難生存至岩~夾過雙g既人就會明白雙pg既佩合有幾重要~

"配"合, 中文能合格嗎?
回復 支持 反對