查看: 25232|回復: 158
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[小雪製作社]瘟神教學(講解+使用教學+心得)【圖片已失效】

事先聲明
我第一次做教學
就預左有人唔中意
圖片,文字方面可能沒有聖天教學多
但都算係史上第一個制瘟神教學的人
但唔該你唔好影響到其他睇教學的人
避免引起罵戰
否則後果自負

*瘟神教學是由夢小雪製作
如要轉貼請通知本人*

入正題
見唔小人對瘟神認識甚小
亦有好多人覺得瘟神好廢
唔識點用
同升lv..
特此做一個教學
希望可以幫到你地

*load圖有d lag 但係睇完之後一定唔後悔*
廢話不多說 
請看下面詳細分折:
=============================================================
技能

毒霧 MP200(手動招)
自身5cm範圍內出招,使對方中毒,出招似暴雷擊,但範團比暴雷擊小,扣血量約暴雷擊3倍。
等級10可使用,等級40轉為高級毒霧,攻擊範團與傷害較前者大

=============================================================

天狗召喚MP400(手動招,需要裝上瘟神的手鐲)
瘟神100lv可召喚一隻,150lv可召喚兩隻
天狗有雷擊術(手動),血法為瘟神的三倍(裝備附加點數不計)
攻擊與普通雷擊術一樣,可以被補血同法力,生死決同生肖符的功能都有效,召喚後,血量會慢慢減少(如朝子,妖狐)

使用技巧:

掃怪圖:

小玲的後院

秦始皇陵墓

幽冥界:

配點:
全血+2000mp(召喚天狗可以生死決時吸mp)
全血+300智(召喚天狗用+谷戰)
全血+300力+300智(本人點法,建議)

心得:
?
你睇我打親衛同信徒都可以唔洗補mp ko
用埋主拍清音 仲可以3,4ko
如果你話祖2一野秒就勁
咁我冇野好講
但我咁講瘟神唔算廢

召天狗是瘟神最吸引的地方
但可惜招技唔算勁
唔可以做兵陣的主力

唔識升?
40lv招技就屎d
40lv之後係高級毒霧
你有心升就可以跟我的配點法
全血+300+300
如果想效果好d+500
可以用我的使用技巧
lv去打親衛
lv去打信徒

1日之內100lv談可容易

希望大家看完後
可以對瘟神改觀
因為佢唔係你們想像中那麼廢
最後~看過的也請留個post
因為我花了不少心血,時間同精神去整
你看後留言支持下也不過份吧....

再最後~
加分加人緣吧!
陀羅/我的天/商夢
尤其我識的人
必定要支持呀
否則殺左你
再再最後~我又想申請此教學入精華
成為歷史上第一個瘟神教學精華post

謝謝!
~多謝收看~

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
Ivan@夢~守護神 + 15 精品文章

查看全部評分

回復

搞到我都心思思想玩瘟神
回復 支持 反對

回復 2# 的帖子

想做就做啦
好似我咁想整教學就整=.=
樓主可唔可以加人緣比我呀@@v
回復 支持 反對

死啦 我隻瘟神 點全法 吸到152LV...好難升又唔想食毛..
回復 支持 反對

回復 4# 的帖子

你點全法黎搞咩呀=.=
貪祖2好玩呀=.=
回復 支持 反對

同賽2有得輝wo∼∼∼
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
講真瘟神系唔廢-v-!!
回復 支持 反對

我最鐘意玩天狗。:lol
回復 支持 反對

我想問呢.....佢打吾打到天,,,,, 0 0|? 天狗又得吾得呢@@?
回復 支持 反對

你拍片..重正呀@@
回復 支持 反對