收起左側

PHYSICS-current electricity

原帖由 [S]【YU】 於 22-9-2008 21:44 發表
[[tk_26]] 喵喵怪金句:「就係咁嘞!」

看來adamsteve還沒有忘記PC Chui 哄人入局的一番說話.

係問題愈黎愈多既現今社會,科技係永遠都唔會被忽視.

佢有咁講過咩?
不過其實香港哥d位 咩都爆晒啦
係真係為左搵工先讀e科ge我諗都幾勁ge人先會咁做 一定係最top哥班先有機會真係做返engine而又有好工
如果我係因為佢e句而入ee 我諗我唔會接受到我自己=.=
做返engine我都唔覺得我會 一係去外國做 一係就唔做(有傳歐洲有機 不過又係聽住先 year3先算)

今日你係咪都係pc lab hea過 我成日覺得我見到哥個就係你
回復 支持 反對

又想engine又想有得撈?
UST T&M is waiting for u[[tk_38]]
回復 支持 反對

=.=我已經泥腳深陷 我已經係港大讀到第二年啦
不過算啦 無得撈我都預左 我純係有興趣玩下d機先走黎讀
我生活水平係好低哥d人 我唔介意住公屋 唔介意爛身爛世
又唔會介意因為無錢而搵唔到老婆 拎綜援我都無所謂 我好易滿足
我又唔係諗住出黎搵幾萬蚊個月哥d人
可能engine出都黎都有萬幾蚊 夠我洗
不過年紀大左 可能就需要多返少少錢啦 希望份工係有得升 有得加人工啦...

講到無左finance 變返工業
但係我覺得無埋工業仲好.... 至少環境無咁污漕 無咁多有毒食物
前幾日同班同學傾落先發覺 我最想做ge 原來係原始人

回復 支持 反對

我真係好想政府有一級/二級化驗師 空缺

pc lab 係邊?

講真, hku d chem lab 係幾hea...
仲hea 過中六中七
回復 支持 反對

你既願望未必實現唔倒. 你可以而家即刻拋低一切,去剛果 或者 南非.[[tk_31]]

今日我無係PC Lab 出現過,所以你一直以為既o個個人,絕對唔係我[[tk_27]]
回復 支持 反對

3個HKU 人係度訴苦[[tk_43]]
你地有無探望過入左dental ge Albie同AC ge HKwww[[tk_09]]
回復 支持 反對

我同adam同一department都無諗住探望佢 XD 更何況老遠既pp人?
回復 支持 反對

原帖由 [S]【YU】 於 24-9-2008 08:48 發表
我同adam同一department都無諗住探望佢 XD 更何況老遠既pp人?
[[tk_30]]聽講HKU ge讀書風氣係3大最差

唔知讀環境科學有無得撈呢[[tk_39]]

回復 支持 反對

原帖由 [S]【YU】 於 24-9-2008 08:48 發表

係同一個department入面同一個group都未探望
因為yu神又好少會同我出沒係同一個地方

to yu: 前日打風你下午係咪係pc lab呀 我估哥個係你呀
回復 支持 反對

原帖由 piyopiyo 於 24-9-2008 07:23 AM 發表
3個HKU 人係度訴苦[[tk_43]]
你地有無探望過入左dental ge Albie同AC ge HKwww[[tk_09]]

dental ...-.-
好似好遠

AC ,理論上讀Stat 係會有機會見到
可惜我完全係chem/biochem 佬~~ so byebye
回復 支持 反對