收起左側

[綜合討論] :::新 手 發 問 專 區 - 貳 (+2)

我想問一下如果玩賊,成本要幾多?
咁d成本點搵好呢? 開咩職搵錢玩鏢賊?
(鏢賊定刀賊勁..?玩刀賊不如玩戰士?技能唔同ja喎??)

順便問埋, 2轉後係唔係多數打怪都好少用map技?係唔係通常都一隻隻咁打/秒?

回復 支持 反對

第一隻開賊係冇問題,不過你要預d 攻擊會底d, 冇錢買mp水要用普攻一下一下打,殺人隻怪比其他人慢小小, 呢個情況會係30等2轉後開始慢慢改善
2轉後得戰士,弓弩手,冰雷法同僧有群攻技,用乜招好睇打乜怪。唔會差太太太遠 (三轉就真係差好遠)

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
=羊= + 2 *1

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 12# 的帖子

咁如果唔係第一隻開賊呢? 想玩賊咁用咩職搵錢?
開法師得?如果得咁開永雷火毒定僧?
唔開法師開咩??2轉前可以夠錢?

賊要咁多錢到底做咩..?買裝定鏢先?

打怪快用賊嗎?我真係唔知用咩職打怪會快...
回復 支持 反對

如果新手一開始玩
可以選擇玩僧侶
因為2轉後的僧侶,可以不開魔心打怪,一直自己補血就可以
白水水錢省了不少
藍水的用量也不多
容易儲錢,再來給你的賊買標買裝

評分

遊俠翔 + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

唔好玩新手la, 僧好係好,不過係2轉後好,未轉職同一轉頭幾等都係好辛苦,
同埋僧去到35等以上先係開始搵錢,45等先係賺錢.
賊要好有錢其實係因為要衝勁裝同埋買勁鏢.
整個比喻。 冇錢賊 20級,用普通拳套10攻 (因為真係冇錢,買唔起青銅指虎),用海星鏢,15攻.
總攻擊25.當全幸有110幸.
最小攻擊力&最大攻擊力: 10~101
雙飛斬: 206~412  
有錢賊20級, 用沖好既青銅指虎25攻,雷標25攻,10攻手套,用20敏浴巾,4敏頭巾6敏耳.
總攻擊60,幸100,敏40
最小攻擊力&最大攻擊力: 45~242
雙飛斬: 450~900

呢個就係有錢同冇錢分別

評分

遊俠翔 + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 15# 的帖子

照你咁講,我應該開咩職搵錢玩鏢? (工地手套幾lv任黎?點做?個個都話好??好正?)
咁沖錢法好似唔係好掂...如果想殺怪快咁用咩?唔用有錢賊有咩?
回復 支持 反對

原帖由 榤奇 於 21-4-2008 17:17 發表
照你咁講,我應該開咩職搵錢玩鏢? (工地手套幾lv任黎?點做?個個都話好??好正?)
咁沖錢法好似唔係好掂...如果想殺怪快咁用咩?唔用有錢賊有咩?

有錢賊講緊既係天文數字,1轉2轉搞得掂d人就唔會用有錢去形容啦-_-
起碼3,4轉先夠本玩
當然,你識玩market又唔同講法

評分

=羊= + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 17# 的帖子

哦,咁唔玩賊了..要咁有錢= =咁仲有咩職殺怪快?
回復 支持 反對

原帖由 榤奇 於 21-4-2008 17:55 發表
哦,咁唔玩賊了..要咁有錢= =咁仲有咩職殺怪快?

我重新一次係有錢賊先要天文數字-_-
冇錢唔係唔玩得,冇正裝而已
其實其他職要勁都需要正裝,係冇咁明顯o者

評分

=羊= + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 19# 的帖子

正是問這個...我明有冇錢的分別..但我想知冇錢咁玩咩殺怪快?
你講到差咁遠都唔緊要,唔係同人鬥,係我自己殺怪要快..咁就問
冇錢的話咩職殺怪快呀..?
回復 支持 反對