查看: 5666|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

KZ跳躍教學全集:D(fixed)

當然黎個最basic 的 kz技術
來個xj 的long jump guide

--------------------------------------------------------------------------
Count jump
simen 的

-----------------------------------------------------------------------------
然後到bhop
xj 的

-------------------------------------------------------------------------
high jump
kzsk 的

-------------------------------------------------------------------------
到進階較難的
Double CountJump Guide

----------------------------------------------------------------------
ladder jump 但不是教學啊 只找到實跳

------------------------------------------------------------------------
edge guide

jumpbug 這個難啊 可以說是最難的技術

點解jumpbug話最難的技術 因為係好靠幸運 囧
jump bug = 高空跌下落不減血
比個較清楚的版本吧

大至上kz就以上多種技術
希望大家對kz 有更深的理解

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
守衛~朗 + 5 內容精彩

查看全部評分

回復

long jump我識/但係好廢
Count jump我都識,唔過230
bhop 我諗係我黎講BHOP我都還算OK
high jump LJ唔得HJ點會得,但係我識用BH LJ跳HJ,哈哈
Double CountJump 對我黎講係冇可能>"<
ladder jump 近排試新PLUGIN先知kz_longjumps2有呢樣野-.-
edge guide 呢個試個幾幾得左好大滿足感>0<
jumpbug 冇片,不個我知係乜-.-對我黎講又係冇可能的(完)-.-
回復 支持 反對

high jump 即係點 - -?
回復 支持 反對

jump bug冇片..
high jump其實同lj係冇咩分別..
不過係高d姐@@
回復 支持 反對

嘩!佢好勁
回復 支持 反對

long jump我識/但係好廢
Count jump我都識,唔過230
bhop 我諗係我黎講BHOP我都還算OK
high jump LJ唔得HJ點會得,但係我識用BH LJ跳HJ,哈哈
Double CountJump 對我黎講係冇可能>"<
ladder jump 近排試新PLUGIN先知 ...
劇情-KiTKiT 發表於 8-3-2009 04:10

已fixed thanks
回復 支持 反對

HIGH JUMP : 在超過 70單位以上既物件進行LJ , 並唔係同LJ一樣!!!!                   由於 超過70單位以上既物件會產生邊緣磨擦 , 所以要提前10-12個單位起跳 , 或者用 CJ , BJ 過Blocks
回復 支持 反對

再幫樓主補充少少啦

Bug :

Wall Bug : 卡住係牆面上 , 但一定係斜面既場上面先得                [運氣 : 0%]

Edge Bug : 係物件邊緣大約 2~3單位擦過 (由高空至低空都得)        [運氣 : 30%]

Jump Bug : 離地面 / 物件 由高空跳落去岩岩好4個單位時 , 進行一個彈跳 (stand-up bhop )  [運氣 : 80%]
回復 支持 反對

再幫樓主補充少少啦

Bug :

Wall Bug : 卡住係牆面上 , 但一定係斜面既場上面先得                [運氣 : 0%]

Edge Bug : 係物件邊緣大約 2~3單位擦過 (由高空至低空都得)        [運氣 : 30%]

Jump Bug : 離地 ...
版仔 發表於 8-3-2009 21:15

wall bug 姐係surf 果陣 stuck?
edge bug試過
jump bug完全唔得..
回復 支持 反對

9# ShiNG_SeR

surf 有時stuck 的確係 wb左

但係 我講緊既係 垂直既牆
回復 支持 反對