打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] AION和魔獸世界比起來誰較好玩?

關閉 [複製鏈接]
嗯...我都覺...
遠近對空打地都各有所長
我以前玩守星係陸地成隻龜開左主神甲人地都打唔入
不過一飛天就冇40%物防道
俾d弓星射番轉頭= =
回復 支持 反對

回#10

如果事實係咁 你可以睇番弓星既技能

佢陸戰仲多一招陷阱 空中已經無

魔道就舜閃 精靈星陸地就多一隻寵

我唔係指aion既職業唔平衡

而係指佢技能 and 動作方面設計有所不足

空中近戰技能施放不暢順 如果係佢既設計原意

咁我就無野講....
回復 支持 反對

wow勁少外掛...(我玩左1年幾都未見過有人用)
aion周街都係
回復 支持 反對

以不討論外掛為大前提,我會選擇aion

wow的角色太過西化,男角色欠缺一股陽光帥氣,女性角色又缺少一份可愛嬌媚,
唯一有看頭的,就是牛頭、食人魔等等一眾怪物角色。
可惜我對怪物角色不感興趣,這點看頭並不吸引我。

但是aion的角色設計絕對能滿足東方人的口味,
可愛蘿莉、成熟御姐,想得出的絕對都能造得出來
再加上多樣化的自定義容貌系統,我就是如此被深深吸引。
回復 支持 反對

内容方面wow 可能豐富一點,不過操作我覺得aion 較多元化
回復 支持 反對

aion邊係魔獸果皮野
講外掛,我玩左魔獸3年,真係未見過一個外掛
aion?唔使講啦
論遊戲故事性,冇一個遊戲可以比得上魔獸
唔信入去睇下(按歷史果度):
http://www.wowtaiwan.com.tw/03Gameguide/gameinfo/story/epic1.asp
aion故事背景?2個字:老梗
論玩家質素,所有魔獸玩家最細都起馬係高中生
小朋友?我保證你一世冇大副本打

遊戲內容我就唔講啦,一個開左幾年既game同一隻剛剛公測既game邊有得比

仲係唔信我講既野,不如睇下過來人既經驗:lol

http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... 409230&tnum=127
回復 支持 反對