查看: 2983|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 獨家心得 :) - BY幽

中華英雄 8月5號公測
當日星期5, 小弟係公測開始依然返緊工.
當晚7點正式開始中華英雄之旅.!
香港PK SER 天煞 - 幽

頭10 LV  15-30 內完成.
先做一做新手任...跑黎跑去, 建議用自動尋路系統, 左制禁一下任務(Q) 入面有底線既字, 可以自己行去個NPC到..
解主線+支線, 同時建議 即埸禁地圖(M) 見到黃色感嘆號 唔理3 7 21 就做左先..唔洗後黎返轉頭.
因為會+聲望 +EXP +武點...

11-20 LV 30分鐘內
係礦埸清曬D 一次性任務, 建議組隊, 因為NPC OK遠, 一條友打曬好曬時間, 組到6個可以呃怪...

溫馨提示, 15LV 可以開始係唐人街接副本...
20LV 做到第1個英雄任...+可以拎 + 1萬武點上限藥+ 用到天羅傘

21LV - 30LV 2小時 30LV後無得無限重點...建議+好, &死左會扣經
都應該係 水域戰埸附近.
可以接埋百煉 一齊做. 因為都係打怪多,
之後有1-2個任比較難打水神,海妖任, 建議組隊, 唔係你食藥食到痴/戰死

31LV 後應該已經出現斷任
如果做曬前期D 1次性+主線+支線任 30LV 係好快到...
31LV 開始 要善用天羅傘系統 因為任務無咩可以做, 只可以簡單講, 有任做任, 無任打怪, 有活動就玩...
死林, 黑龍會分部 見

35LV 可以入菁英埸, 40LV
怪勁一倍 , 但係經多+裝多...
破甲EQ, 介,肩,鏈 ,都係個到打
建議有沖裝就去.
溫馨提示, 紅字怪會主動攻擊, 菁英入面 除非你差9LV 唔係怪都係紅字, 主動圍你

40 LV 開始 可以PK, P死人 - 善惡 1千 大約去到3萬 就會出現BUFF,  攻擊人會扣1血... 善惡可以靠打怪消除...打1隻 -4, 商城有得買丹食, 食左打快好多倍...
同時殺人出現有個BUFF, 個段時間係城到撞到守城條友仔你都大叫黑仔...秒殺 - 10% 恭喜...

基本上 心得都係呢D, 都係分一分享...
小弟宜家72LV  武宗...

其他心得.

沖裝, 運氣當然係最緊要, 但係沖唔上,咪喪禁, 上唔到又曬錢, 寧願你過一過埸先禁佢1,2下...反而仲有機, 仲有就係 買點玩, 拎大洋沖, 有紅利 ,可以換 好多野...

副本, 22,42任, 幫會任, +幫貢, 出羽毛, 整披風.

抽野, 間中買2個抽, 買多既, 慢慢禁, 太快佢會HOLD係個幾秒, 黎黎去去都係出唔到正野

幫會, 每月25-26 好似, 會派人工, 點計呢, 係計LV, 聲望 & 上線時間, 每月過1XX個鐘就可以拎曬...
建議唔好成日轉幫

頻道, 買賣野 切記唔好不停喪出, 大約連出5-6次就會俾系統禁1分鐘, 再犯再加...

疾機問題, 除左較到最底要求, 仲可以係左上有個人形公仔, 建設 打X 就會將所有玩家 都隱藏左...
同埋有時D活動人多, 可以隱左D人, 順D 無咁疾

套裝, 沖裝 要1件+10 可能要你好多張強卷, 但係1件+10 不如 10件+7 ,因為 10件裝+7 可以有全屬+1 加成, 沖得越勁就加得越多...全身15件 藍裝 +10 會有條龍圍住個身轉...+4,5,6 ,7,8 有氣, 波波之類.

做型, 睇就好型, 但係其實都有用...只要你有2套10件 (大洋買1套好似特價2XX, +2件武器(要抽)) 又會有加成作用...雖然好似呃錢,但係其實買唔買見人見智...

區王, 唔係一般小怪D 王, 係地圖王, 會隨機係唔用位出, 3小時1隻, 打完有正裝+任務身品汁, 可以去搵巡士長拎經"

坐騎, 超有用-.-雖然又係抽, 但係跑快好多...

傳送使, 升LV去地圖怕遠 ,,俾幾舊水就送到你去

靈光一閃, 搵條友拎BUFF, 有機中天煞孤星 (唔知乜能力, 未中過) 有+血+攻+藥%之類..唔拎就蝕

友緣人, 必加&一定要不停+友緣分, 過左100 可以學+攻技, 350又可以,700又可以..

拍賣系統, 唔洗日日靠自己禁出頻等人買咁鬼煩, 放上拍賣等人睇啦...

英雄吸丹 , 記住開住個世頻, 睇住邊到有丹爆, ...最多留24小時, 可以+30%武點+EXP

天羅傘長掛...慢慢掛, 買多D藥, 好多經..
回復

中華英雄 8月5號公測
當日星期5, 小弟係公測開始依然返緊工.
當晚7點正式開始中華英雄之旅.!
香港PK SER 天煞 - 幽

頭10 LV  15-30 內完成.
先做一做新手任...跑黎跑去, 建議用自動尋路系統, 左制禁一下任務(Q)  ...
幽伯 發表於 3-9-2009 17:22

幽伯伯出POST 十卜

抽野我一次買12個快速禁 次次都中A_A
回復 支持 反對

你好彩-.-
我買30個 喪禁 連出5樣同樣 -,-都係千里
回復 支持 反對

你好彩-.-
我買30個 喪禁 連出5樣同樣 -,-都係千里
幽伯 發表於 4-9-2009 11:01

正喎
我e+唔夠用
回復 支持 反對

幽佬出post喎...

少見。

btw,你幾時帶我殺左大害佢???
回復 支持 反對

幽佬出post喎...

少見。

btw,你幾時帶我殺左大害佢???
恆- 發表於 5-9-2009 03:40

一陣-.-比較忙...平日...
回復 支持 反對

呢個post是實用的
回復 支持 反對

支持!  講得好..........
回復 支持 反對

呢個post是實用的
Mr.Rose 發表於 5-9-2009 10:03

YA~ 原全係根據公測後經驗寫出黎...

其實開始玩好多傻野..
回復 支持 反對

樓主既抽野心得對我有好大幫助~
回復 支持 反對