查看: 7533|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 中華黑武士 最強賺錢心得公開

前言
可能早排受麥堤爽影響,唔多唔少都學到d賺錢方法
其中一段就係講子華同佢師傅做黑武士,收購公再拆返出去賣從而得利
而我就係從呢一段得到啟發,應用落中華英雄,做左中華黑商...不,是中華黑武士(踢飛)

想做中華黑武士(根本是黑商),首先緊係要有本金
而小弟我係前期物價低既時候靠2萬蚊起家,到而家有一套40+7.8裝
================================================
先來個最簡單既初級篇

要賺錢,當然對善用遊戲入面既「金幣買賣」同「拍賣系統」
金幣買賣:收點數用
拍賣系統:賣點品

假設目前點數兌換率1:1100 (根本不用假設= =PKser兌換率)
一次最少要賺入50點,經系統扣除手續實得49點
所以1點實質上是1123不是1100
有時見到D人一次收幾十組,果D多數都係托價,見到就唔好再狙擊 (上腦了 囧)

49點入手後,拎去買點品再由拍賣/世頻叫賣放返出去,
小弟覺得武天書最賺,39點五本,一本能賣1~1.1萬
賣五本已經差唔多回本,而且仲有10點淨

除此之外要注意,一次消費100點以上有3紅利回增
紅利品亦相當值錢,一個打洞機已經1X萬
不過你要賺的是錢而不是紅利,紅利只不過是獎勵

重複以上動作,你亦可以成為中華黑商...黑武士先真!
================================================

「金幣買賣」使用方法

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
我要咀咀 + 40 哈哈, 教學很有趣

查看全部評分

回復

進階篇

話到明進階,當然風險高好多啦
不過你唔可以同麥堤爽一樣,咩都試
學阿爽話齋,做生意只有分賺同蝕,唔賺就注定蝕

進階主要是用保值/升值能力高既商品轉手賺錢
例如熊貓,岩岩出果陣20張祝強先有成交,
到狼一出,14~15已經買到一隻熊貓,
所以,玩進階篇一定要夠快、狠、準 (又上腦 囧)
座騎就算賣唔出,都唔會蝕好多,因為保值力高,自己騎又得!!

轉手快,殺價狠,眼光準
在岩岩出熊貓既時候,我用初級方法賺點,24福袋抽左2隻返黎
一隻賣左20張祝強,一隻就換左戰馬+7祝強
相信大家會奇怪,點解會換戰馬呢?
雖然戰馬係跌價,但唔係唔值錢,仲賣到15祝強
15+7,仲賺過你直接賣一隻熊貓

不過自己抽既話,風險極高,好似 i kill u later咁
連自己本金都抽埋就渣都冇得剩
回復 支持 反對

我唔明點買d點返來播- -
d人唔係用錢收你d點咩- -?
點樣可以用錢換點- -?
回復 支持 反對

開左個金買賣之後 禁左上開始出售商品
回復 支持 反對

呢個好睇眼光同運氣既...
好彩撞到水魚咪汁到笑...
小弟有個fd 玩中華, 佢真係好符碌 or 咁岩掛~ 佢抽馬 5個中1隻, 熊貓6個中...
咁但係佢又無心機長玩, 結果將d野俾曬我...
小弟 當然拎去套現啦~
熊貓 放20張~ 都係出狼個個星期1 (未出個陣)
點解20張呢, 本身條友話16張, 我咬死20...佢一路傾...結果屈服係20張...

另一個就係小弟打到+15攻+1力量 鏈...
都係呢2既事, 但係市面上已經跌緊...
因為出得頗多, 小弟17張即放(俾同幫) 一來見同幫, 2來見市面15張賣到都已經唔錯...

所以話,有時運氣+眼光都唔可以少...唔係好難搵錢...
回復 支持 反對

呢個好睇眼光同運氣既...
好彩撞到水魚咪汁到笑...
小弟有個fd 玩中華, 佢真係好符碌 or 咁岩掛~ 佢抽馬 5個中1隻, 熊貓6個中...
咁但係佢又無心機長玩, 結果將d野俾曬我...
小弟 當然拎去套現啦~
熊貓 放20張~ 都係 ...
幽伯 發表於 7-9-2009 09:50

所以做生意最緊要快狠準
賺小小就好快d沽 唔係就蝕本

個飾品咁平!?
70飾世頻叫應該有30張喎=3=藍腰有人收100張今日見
回復 支持 反對

所以做生意最緊要快狠準
賺小小就好快d沽 唔係就蝕本

個飾品咁平!?
70飾世頻叫應該有30張喎=3=藍腰有人收100張今日見
MiChing 發表於 7-9-2009 15:19

丫...唔係70飾-.- 係70鏈... +15攻1力好似

藍腰 我幫有人收 800 hkd
回復 支持 反對

丫...唔係70飾-.- 係70鏈... +15攻1力好似

藍腰 我幫有人收 800 hkd
幽伯 發表於 7-9-2009 15:26

800\=.=真定假
格鬥王要爆seed啊
回復 支持 反對

800\=.=真定假
格鬥王要爆seed啊
MiChing 發表於 7-9-2009 16:50

-.-唔好提...小弟返工係星期日先玩到...娘娘的 尋晚 又再一次係完埸前30秒俾人擊殺...-.-真係吹脹...
回復 支持 反對

-.-唔好提...小弟返工係星期日先玩到...娘娘的 尋晚 又再一次係完埸前30秒俾人擊殺...-.-真係吹脹...
幽伯 發表於 7-9-2009 17:09

haha 我次次格鬥王都撞正食飯
冇得玩-3- 吸經次次都
回復 支持 反對