打印 上一主題 下一主題
收起左側

9800gt顯卡好唔好用?

我剛剛想同部舊電腦裝個顥卡,我想問下你地覺得9800gt好唔好用?咩價錢同咩功率?
見有d人好似話9800gt唔錯咁
-----------------------------------------------------------
仲有網路卡裝左同無裝差遠唔遠?
回復

1>你而家部機用緊咩u咩版半牛先!?(即係你電腦完整硬件資料)
2>我個人覺得網路卡裝左同無裝差唔太遠。
回復 支持 反對

市面上有四重9800GT
1: Low power 1GB Ram 2ow power 512 Ram [用小D電、無咁熱、細張]
3: 普通9800 GT 512MB  4:普通9800GT 1GB [畫面好D]張個Low power的9800GT[用400W以上]
回復 支持 反對

如果你想用9800gt..要睇返你cpu,底板,火牛等

不過如果唔係nvidia既超級fans..其實買hd4850會仲好效能..價錢差唔多

無網絡卡係上唔到網..不過以你底板應該係內置左網絡卡咁解^^"
回復 支持 反對

我個火牛好細得200w定250w(唔記得了),之前有唸過換牛的,不過去到買果到個人話hp機的低版唔知會唔會唔岩插,所以無買到
部舊野無左個hdd所以用緊咩版同咩cpu都唔知,要星期5走買左個hdd返來先知
hd4850又咩價錢左右(大約數就ok啦)要幾w電(要裝果部機有350w)
我知內置左,但係我發現大日我要更新win7果時會搵唔到個內置裝卡個驅程來更新(win7對驅程要求好麻煩)所以只好買張網卡來裝,想知其實唔同卡會唔會有唔同?

仲有買hdd係唔係只要有位插有位放夠電推就無問題,佢有無分用咩接頭來買?
回復 支持 反對